5 activiteiten voor jou en je hond in de Ardennen

Je trouwe viervoeter is niet zomaar een hond, hij is een volwaardig lid van het gezin! Dus waarom niet samen op avontuur trekken en nieuwe ervaringen beleven? Goed nieuws: we hebben vijf leuke activiteiten geselecteerd waarbij jullie zich samen kunnen uitleven én van het landschap genieten.

Packraften op het meer van Nisramont

Sta op bij zonsopgang, trek je wandelschoenen aan en geef je samen met je persoonlijke gids over aan de geneugten van het packraften. Jouw Cairn Outdoor gids leidt je over kronkelige paden naar het meer. Beeld je in: het is rustig. De natuur ontwaakt op een gezapig tempo. Je hoort het water kabbelen, de zon komt langzaam op. Daar ga je van dromen, niet? Als je eenmaal bent aangekomen aan de rand van het meer, blaas je je boot op, klim je aan boord en glij je langs de oevers. Een verrijkende zenervaring gegarandeerd!

Van deze spannende en verfrissende activiteit krijgt je trouwe viervoeter vast niet genoeg ... En het is meteen ook een goede test, want hij zal je volledig moeten vertrouwen.

Packraft met jouw hond
©Foto : Cairn Outdoor
Voordeel Ardennes-étape Privilege
Deze ervaring is alleen voor klanten van Ardennes-étape weggelegd.
cta

Maak een mountainbiketocht

Ooit al van bikejöring gehoord? Deze sport combineert twee activiteiten: fietsen en je uitleven met je hond. Nog nooit geprobeerd? We geven een aantal tips om je op weg te helpen.

Wat heb je nodig? Eerst en vooral voor jouw veiligheid en die van je hond: een vaste stang, een verstelbare leiband en een tuigje. Begin met korte sessies en leer hem de commando's aan. Je hond moet naast je lopen, maar niet te dicht bij de wielen. Daarna moet je leren om samen vooruit te gaan, als een echt team!

Veel van onze Ardense partners die mountainbikes verhuren, zoals Ardenne-vtt, brengen de fietsen tot bij je vakantiehuis.

Bikejöring in de Ardennen
Voordeel Ardennes-étape Privilege
Als klant van Ardennes-étape heb je geluk: wanneer je een mountainbike huurt voor een heel weekend, wordt die zonder extra kosten aan je vakantiehuis afgeleverd.
cta

Kajakken op de Lesse in Dinant

Net als alle honden is jouw huisdier vast dol op water! Dus waarom neem je hem niet eens mee in een kajak? Op de Lesse bijvoorbeeld. De garantie op een onvergetelijk moment! In Dinant maken de prachtige landschappen, rotsachtige pieken en kastelen de ervaring pas echt compleet.

Denk je je bestemming droog te bereiken? De kajaks zijn vaak gemaakt van hard plastic. Neem dus een handdoek mee. Zo hou je het veilig en voorkom je dat je viervoeter uitglijdt. Oefen deze activiteit ook niet in de volle zon uit. Je hond kan het dan wel eens te warm krijgen.

Ga kajakken met je hond
©Foto : Dinant Evasion
Voordeel Ardennes-étape Privilege
Als klant van Ardennes-étape geniet je van de groepstarief
cta

Hardlopen met Max

Ben je een trailfanaat? Dan is je hond het misschien al gewend om met je mee te gaan. Hardlopen met je hond, dat noemen we canicross. Net als bij het mountainbiken kan Max ook bij deze activiteit flink wat energie kwijt. Als kers op de taart leert hij sociaal gedrag aan én smeden jullie een mooie band met elkaar.

Waar naartoe? We kozen een ideaal trailstation voor je uit, in Herbeumont. De zes trailrunningparcours en vier trainingsworkshops voeren je door het bos, langs de Semois (ideaal om af te koelen en de pootjes nat te maken). Een echte speeltuin voor jou en je hond!

Canicross in de Ardennen
©Foto : TRAVELARIUM
Voordeel Ardennes-étape Privilege
Gratis activiteit
cta

Doe aan stand-up paddling op het meer van Nisramont

Een mooie zomerdag? Waag je dan eens aan suppen, een heel rustige sport. Een originele activiteit om te doen als je in de streek van La Roche-en-Ardenne bent.

Test je evenwicht met Fifi, probeer rechtop op te staan … We kunnen niet beloven dat je helemaal droog blijft, en zeker niet als je viervoeter graag in het water springt … Maar is dat niet het leukste aan dit hele avontuur?

©Photo : Sup-Ardennen
Voordeel Ardennes-étape Privilege
5 euro korting voor 2 uur huur voor 2 personen
cta

Maak een wandeling en ontdek de mooiste plekjes in de Ardennen

Last but not least: samen wandelen! De Ardennen hebben zoveel te bieden! Daarom kun je via Ardennes-étape meer dan tweeduizend wandelingen downloaden.

Omdat onze harige vrienden gek zijn op water, raden we het meer van Robertville of de unieke Gileppestuwdam in Jalhay aan. En vergeten we ook de Lacs de l'Eau d'Heure niet, waar je tijdens een wandeling bij het water kennismaakt met meren, bossen en het platteland.

Met de vijf zintuigen op scherp haal je samen met Max een frisse neus en geniet je van de Ardense landschappen.

Blijf op de paden en volg de Sitytrail-app!

De mooiste wandelingen van de Ardenneen met je hond
©Foto : Martin Dellicourt
Voordeel Ardennes-étape Privilege
Als klant van Ardennes-étape krijg je een maand lang een Premium-abonnement op Sitytrail cadeau. Met die app vind je makkelijk meer dan tweeduizend wandelingen in de Ardennen.
cta

Goed om te weten

Een paar tips voor als je gaat sporten met je hond:

  • Stem de activiteit af op de fysieke conditie van je hond.
  • Vermijd lichaamsbeweging bij grote hitte.
  • Laat je hond genoeg drinken en las af en toe een pauze in.
  • Wacht tot je hond zijn eten heeft verteerd voor je gaat sporten en voeder hem niet meteen na de inspanning.
  • Heb je een jonge hond? Dan is hij nog in volle groei en zal hij je niet kunnen bijhouden tijdens een zware fysieke activiteit.
  • Voor het packraften en kajakken: is je hond nog wat bang van water, neem dan een zwemvest mee.

Vermijd ongelukken door je hond aan de lijn te houden. Respecteer ook de biodiversiteit en andere dieren.

Wandeling met je hond in de Ardennen

Verwen jezelf met een verblijf in de Ardennen in een hondvriendelijk vakantiehuis en geniet volop van elk moment met Max en je gezin. Op zoek naar een huis dat bij je past, met jacuzzi, open haard, tuin, sauna ...? Vind je geluk:

cta

Deel je mooiste foto's!

Deel met ons de mooiste herinneringen die je met je hond hebt overgehouden aan de Ardennen. Tag ons met @ardennes_etape op Instagram en word de ster van onze pagina!

Ardenne
Balade
Randonnée
kayak
plans d'eau
VTT
lacs de l'eau d'heure
velo
chien