Getest: Een onvergetelijke dag bij La P’tite ferme Balthazard

Konijnen, kuikens, geitjes, alpaca’s , ... Ook zin om de ogen van je allerkleinsten te zien glunderen bij het ontdekken van deze beestenboel? Ontdek de unieke Ardennes-étape ervaring bij La P’tite Ferme Balthazard waar jong en oud een geweldige namiddag zullen beleven in het groene kader van de Ardennen.

Een unieke belevenis

Altijd al eens eens met de kinderen willen gieren van plezier op de boerderij? Vandaag testen Juliette (2j), Elise (5j) en hun ouders Laura en Michaël de unieke ervaring uit van het plattelandsleven met Harmonie, eigenares van La P’tit ferme Balthazard.

La P’tite ferme Balthazard

De rondleiding begint met het introduceren van de mascotte van dit warme gezin, Bulle! Bulle is de hond die alle kinderen rondleidt op de boerderij en met veel liefde zorgt dat iedereen een geweldig moment beleeft. Terwijl Bulle kennismaakt met Juliette en Elise, toont Harmonie welke dieren allemaal te zien zijn op de boerderij en leert ze de kids wat meer over de verschillende diersoorten.

Met de dieren knuffelen

Tijd om alle dieren zelf te gaan ontmoeten! Gewapend met een emmer vol eten en een grote glimlach lopen de kinderen richting de dieren. Harmonie laat ze één voor één de dieren aanraken en stelt ze voor, want ja hoor al deze dieren maken deel uit van haar grote gezin en krijgen elk hun naam. Zo hebben we: Rosie het varken, Panpan het konijn, Antivol de ezel en nog veel meer lieve beestjes.

Tijd dat ook de ouders hun angsten overwinnen en de dieren van wat dicherbij bekijken. Wist je dat kippen bijvoorbeeld hun vleugels vooral gebruiken om hun evenwicht te behouden en dat als je ze op je arm plaatst ze niet meer bewegen? Dit leuke weetje mocht Laura zelf ondervinden tijdens deze interactieve dag op de boerderij!

La P’tite ferme Balthazard

Golfen tussen de dieren

Nu dat Juliette en Elise bevriend zijn geraakt met alle dieren is het tijd voor een zeer unieke activiteit. In de Ardennen bij La P’tite ferme Balthazard kan je namelijk golfen tussen de dieren!

De ezeltjes Santoline en Antivol begeleiden je van hole naar hole tot de winnaar bekend is, terwijl Dalaï de alpaca op een afstand de scheidsrechter speelt van het spel. Het spel is gemaakt zodat zowel jong als oud zich kunnen uitleven tijdens deze gezinsactiviteit.

Zei iemand nu pannekoeken?!

Hoe de dag beter eindigen dan met een lekkere pannekoek met verse eieren van de boerderij? Ardennes-étape geeft je tijdens deze op maat gemaakte ervaring een hele pannekoeken-kit mee, met de eitjes die de kinderen rapen, om in je vakantiehuis verse pannekoeken te maken voor het hele gezin!

Wat zegt de jury?

En nu de belangrijkste vraag, wat vond het gezin van deze dag op de boerderij?

Ik heb echt genoten van het bezoek aan de dieren. Het feit dat je dicht bij ze bent is echt geweldig, ze kunnen aanraken, knuffelen... De uitleg is ook zeer goed, duidelijk en voor iedereen toegankelijk. - Laura (mama)
Ik vond de tijd met de baby konijntjes het leukste, want ze zijn ongeloofelijk schattig. Ook vond ik de hond die altijd meeging het leukste, omdat hij heel lief was. - Elisa (5j)
Harmonie geeft zeer duidelijke uitleg en laat de kinderen deelnemen in alle activiteiten zoals bijvoorbeeld het voederen van de dieren. Daar hebben de meisjes enorm van genoten. - Michaël (papa)
La P’tite ferme Balthazard

Ik ga naar de boerderij en ik neem mee

Wil jij ook een dag komen genieten van deze onvergetelijke ervaring tussen de dieren? Vergeet dan zeker niet de volgende items:

  • Je laarzen of gesloten schoenen, want bij regenachtig weer kan het wat glibberig zijn
  • Je zonnehoed en waterfles wanneer het net warm is
  • Kleren die vuil mogen worden
La P’tite ferme Balthazard

Hoe boek je deze activiteit?

Net als ons, helemaal overtuigd van deze activiteit? Neem de kinderen mee, trek je laarzen aan en boek je dag! Je kan deze activiteit boeken door te bellen naar Harmonie, de eigenares van La P’tite ferme Balthazard +32(0)494 11 32 56, en je Ardennes-étape reservatienummer door te geven. Dankzij je Ardennes-étape verblijf krijg je toegang tot deze, voor jou op maat gemaakte, activiteit.

Eenmaal ter plaatsen toon je je Ardennes-étape Activity Pass. Tijdens deze VIP-dag, is deze activiteit enkel voor jouw groep beschikbaar. Er zullen dus geen andere mensen aanwezig zijn en je hoeft je speciale dag met niemand te delen. Hierdoor zitten de plaatsen voor deze activiteit snel vol. Boek dus vroegtijdig je uitstap naar La P’tite ferme Balthazard.

La P’tite ferme Balthazard

Hoelang duurt het?

Het bezoek aan de boerderij duurt ongeveer 3 uur waarbij je elk dier ontmoet en heerlijk kan knuffelen met de zachtste onder hun. Uiteraard krijg je op het einde de pannenkoeken-kit mee met de verse eireren om in je vakantiehuis zelf pannekoeken te maken voor je gezin.

Wat kost het?

Deze activiteit kost 10 euro per persoon op basis van een minimum aantal deelnemers van 5 personen. Ben je met minder dan 5 personen? Dan is de kostprijs €50 voor je groep.

La P’tite ferme Balthazard

Nog geen vakantiehuis?

Wil jij er ook graag even tussenuit en een weekend, midweek of week volledig genieten me de kinderen? We hebben meer dan 2 000 vakantiehuizen in de Ardennen. Ben je meer voor een chalet, buitengewoon verblijf, knus en klein of eerder modern en groot? Bekijk ons aanbod in de buurt van deze activiteit.

cta
Ardennes-étape vakantiehuis