Activiteiten om weer één te worden met de natuur

Laat de natuur zich helemaal voor je openen! Ardennes-étape selecteerde boeiende activiteiten. Onze vakantiehuizen vormen ideale uitvalsbasissen om de prachtige natuur in de Ardennen te (her)ontdekken. Ben je er helemaal klaar voor? Laat het genieten hieronder al beginnen!

Een bosbad in Jalhay

Sst... de stilte is gevallen op de Hoge Venen. Takken kraken onder je wandelschoenen. Dennenbomen wiegen op het ritme van de wind, terwijl je zachtjes door de wildernis wandelt. Je houdt halt, luistert en ademt diep in. Al je zintuigen staan op scherp. De natuur is rustig… en tegelijk boordevol leven dat je nieuwsgierigheid wekt. Tijdens dit bosbad leert Manon je ademhalings- en meditatietechnieken om helemaal op te gaan in jezelf en in de natuur rondom.

cta
Speciale aanbieding voor Ardennes-étape klanten: na afloop krijgt elk gezin een boekje mee naar huis met tips, trucs en oefeningen die je thuis kan doen.

Op het spoor van de bevers in La Roche-en-Ardenne

Knoop je wandelschoenen dicht, neem je verrekijker mee en vertrek op ontdekking naar de bevers in La Roche-en-Ardenne. Je gids leidt je langs stroompjes en rivieren en geeft je tips om dit schuwe dier op te sporen, met alle respect voor zijn rust en leefmilieu. Volg het pad van de bevers, bewonder hun indrukwekkende dammen en ga op in de ongerepte natuur. Een vredige, harmonieuze ontmoeting met de Ardense fauna, tegen de achtergrond van het kabbelende water.

cta
Privilege voor Ardennes-étape klanten: Geniet van 10% korting op deze begeleide wandeling.

Wilde planten plukken in Malmedy

Opnieuw aanknopen met de natuur? Da’s ook meer leren over de planten rondom ons. Natuurgids Vanessa stelt je een gesmaakte ontdekkingstocht naar eetbare wilde planten voor, waarbij je van de ene in de andere verrassing valt. Ze laat je kennismaken met de zinnenprikkelende geuren en smaken van het seizoen. Vanessa brengt speciaal voor jullie trouwens enkele bereidingen mee om van te proeven: quiche, tapenade... Breng zeker een mandje, schaar en notitieboekje mee!

cta
Privilege voor Ardennes-étape klanten: je krijgt de kans om een van Vanessa’s drankjes op basis van wilde planten te degusteren.

Terug naar de bron tijdens een packraft-tocht in Dinant

Thomas stelt je een activiteit voor die het midden houdt tussen herbronning en avontuur. Je vertrekt met een rugzak voor een 5 uur durende ervaring langs en op het water. Je geniet tijdens een wandeling van het geweldige landschap van de streek rond Dinant en blaast daarna je bootje vol lucht. Vervolgens voert de Lesse je mee op een fascinerende tocht, waarbij je tot rust komt en nieuwe energie opdoet. Genieten maar! Van het geluid van het water, het gezang van de vogels, het briesje op je huid…

cta
Privilege voor Ardennes-étape klanten: aan het eind van de activiteit wacht je een lichte maaltijd met lokale en biologische producten.

Op zoek naar het ideale huis om je batterijen helemaal opnieuw op te laden? Wij maakten een selectie van vakantiehuizen in de Ardennen voor je die uitermate geschikt zijn om je helemaal in de natuur onder te dompelen.

cta
Ardennen
natuur