20 activiteiten in de Ardennen die je kunt doen in augustus

Neem in augustus even de tijd om te ontspannen en de Ardennen te ontdekken! Deze prachtige streek bruist van activiteiten die klein en groot zullen plezieren. In dit artikel ontdek je de authentieke, speelse en gedurfde Ardennen.

Het weekend van 3 en 4 augustus

Zaterdag 3 augustus: wandeling voor fijnproevers, sylvotherapie en de nacht van het boek

Op de eerste zaterdag van augustus neemt Durbuy je mee voor een historische en culinaire wandeling door de oude stad. Ontrafel al haar geheimen langs een parcours van 1 km met diverse stops. Opgelet, reserveren is noodzakelijk als je wil deelnemen aan dit avontuur.

Een beetje meer richting het zuiden wacht je een bijzondere belevenis in Tenneville, tussen de Franse en Luxemburgse grens: een initiatie sylvotherapie! “Sylvo-wat?”, denk je bij jezelf … Sylvotherapie is het verbeteren van je welzijn door middel van een bosbad en enkele eenvoudige technieken. De methode is geschikt voor iedereen, ook voor kinderen. Een ervaring die je moet meemaken en delen, Laat je even helemaal gaan!

Als je van plan was om te overnachten in een vakantiehuis in de streek, dan nodigen we je uit om een avond door te brengen in Redu voor de Nacht van het Boek. In dit paradijs voor boekliefhebbers blijven de boekhandels open tot ‘s avonds laat, zodat je kan rondsnuisteren in hun unieke collectie. Daarnaast kan je genieten van de vuurspuwers en -jongleurs die zorgen voor de avondanimatie!

Zondag 4 augustus : Aperitiefconcert en ambachten op het programma

Als je 4 augustus doorbrengt in de Ardennen, dan nemen we je mee naar de Abdij van Stavelot voor een gratis aperitiefconcert van 11 tot 12.30 uur in de tuinen van het klooster. Dit evenement vindt overigens elke zondag van augustus plaats.

Verblijf je liever in het Land van Herve? Geen probleem, Clermont is diezelfde zondag “The place to be” ter gelegenheid van L’Envol d’Artistes, een onmisbare afspraak als je houdt van mooie dorpen en kunst! De inwoners zetten hun deuren voor jou open, dus mooie ontmoetingen verzekerd

L’Envol d’Artistes in Clermont

Staren naar de hemel op de avond van 7 en 8 augustus

Woensdag 7 augustus

Omdat je natuurlijk ook een leuke activiteit zoekt tijdens de week, sturen we je naar PlopsaCoo, het liefst op woensdagen in de maand augustus. Geniet van de nocturne tot 22 uur en het vuurwerk dat wordt afgeschoten om 22.30 uur. Het vuurwerk is ook gratis te aanschouwen vanuit Coo zelf, waar je bovendien ook verschillende restaurantjes vindt.

Donderdag 8 augustus

Ga de dag erna naar het Euro Space Center in de buurt van Libin en laat je meevoeren tijdens de Nacht van de Sterren. Om 15 uur en ’s avonds worden workshops aangeboden waarbij je een van de mooiste sterrenhemels van het jaar kan bewonderen. De toegang is gratis. Ga niet meteen naar huis, maar profiteer ervan om enkele dagen in de buurt te verblijven.

De nacht van de sterren in het Euro Space Center

Ik geniet van een verblijf in de Ardennen in de maand augustus

Zon, openluchtactiviteiten, … in augustus is alles is aanwezig voor een prachtig verblijf in de Ardennen! Dat wil je toch niet missen?

Het weekend van 10 en 11 augustus

Zaterdag 10 augustus : opening van een opblaaspark

Wat zouden we graag het weerbericht in de hand hebben. Dan konden we elke dag mooi weer verzekeren. Maar dat kan natuurlijk niet. Dankzij het grootste opblaaspark van België in Libramont zijn regendagen vanaf nu een geschenk uit de hemel! Toegankelijk vanaf 4 jaar, van 10 tot 25 augustus.

Zondag 11 augustus : Folklore en tradities of een dagje aan het water

We gaan met z’n allen naar Namen voor een unieke en speelse uitstap. Op de Maas strijden de bewoners van de twee oevers tegen elkaar tijdens de watersteekspelen, een folkloristische traditie die dateert uit 1519! Op hetzelfde moment en op dezelfde plaats is ook de rommelmarkt van Buley volop aan de gang.

Aan de andere kant van de Ardennen, in Vielsalm, viert men het Feest rond het Meer met animatie voor de hele familie, concerten en een artisanale markt. Vrije toegang.

Het opblaaspark in Libramont

Een atypische 15e augustus

Met Hemelvaart, op 15 augustus, is de lijst van activiteiten eindeloos. Er is geen enkele plaats in de Ardennen waar je je op die dag zult vervelen! Ontdek hier onze top 3:

  • Reuzenomelet in Malmedy, oftewel 10 000 eieren die ter plaatse worden gebakken in een reusachtige pan met een diameter van 4 meter. De leden van de Omeletvereniging komen hiervoor van overal in de wereld naar Malmedy.
  • In Dinant heerst die dag een heel andere sfeer tijdens de internationale badkuipenrace! Dit moet je minstens één keer in je leven gezien hebben! Er is ook een rommelmarkt.
  • In het centrum van Marche-en-Famenne trekken we onze mooiste kleren aan voor een atypische markt in belle-époquesfeer. Op het programma: oude ambachten, handwerk en vogels.

De internationale badkuipenrace in Dinant

Het weekend van 17 en 18 augustus: Van festival tot middeleeuws volksfeest

 

De weken vliegen dan wel voorbij, de kwaliteit van de aangeboden activiteiten wordt steeds beter. Tijdens het weekend van 17 en 18 augustus moet je richting Chassepierre om even terug te keren naar je kindertijd met het Internationaal Festival van de Straatkunst. Opgepast, je zal je ogen niet geloven!

Eveneens in het zuiden van het land, in Saint-Hubert, vindt een bijeenkomst plaats van oude tractors en een Mölkky-tornooi. Dit Finse familiespel bestaat erin kegels te laten vallen om 21 punten te scoren. Kom het ontdekken!

Om het festival in Chassepierre te combineren met de bijeenkomst van oude tractors in Saint-Hubert kun je het beste overnachten in de streek rond Bertrix, centraal gelegen tussen beide evenementen.

Tegelijkertijd vindt in Franchimont, dicht bij Theux, een middeleeuws volksfeest plaats. Een onmisbaar event in de streek! Klaar om terug te gaan in de tijd?

Het Internationaal Festival van de Straatkunst in Chassepierre

Het weekend van 24 en 25 augustus : Ontwikkel je zintuigen

2 leuke combinaties voor het laatste weekend van de zomervakantie:

Bastenaken & Saint-Hubert

In Bastenaken vindt de Waalse Biermarkt plaats. De ideale gelegenheid om het brouwerserfgoed en de gastronomie van het zuiden van ons land te ontdekken.

Op zondag viert men in Saint-Hubert de Dag van de Bij met onder andere een artisanale markt. We raden je ten zeerste aan om ter plaatse te overnachten om er ten volle van te kunnen genieten.

Ferrières & Hotton

Het festival “Bucolique” in Ferrières bestaat enerzijds uit een muziekfestival op 23 en 24 augustus en anderzijds uit een “wandeling in harmonie” op zaterdag. 3 concerten, 3 microbrouwerijen, 3 sferen. Genieten met al je zintuigen!

Niet ver daarvan vindt in Hotton de 19e editie van de Hottolfiades plaats. De lucht schittert in de duizenden kleuren van de prachtige luchtballonnen. Maak al je zintuigen wakker! Kijk hoe ze door de lucht vliegen, help bij de landing of boek zelf een vlucht om met je eigen ogen te zien hoe mooi de Ardennen zijn! voor liefhebbers van stripboeken, vindt op dezelfde plek de 8e editie van het Festival BD « de Bulles en Bulles » plaats.

Les Hottolfiades à Hotton

Je merkt het, in de maand augustus valt er voor iedereen wat te beleven. Als je beweert dat je hierdoor geen zin hebt gekregen om een leuke tijd door te brengen in de Ardennen, dan zal niemand je geloven. ?

NOG MEER « OUI, GO » EN EEN VERRASSING IN JE MAILBOX!

Waarom Ardennenliefhebbers zich voor onze nieuwsbrief aanmelden:

  • Inspirerende mails met wandel- en fietsroutes
  • De beste tips voor een uitstap in de Ardense natuur
  • Als eerste op de hoogte van meeste recent gepubliceerde artikelen

Dus schrijf je ook snel in en ontvang een verrassing! !

Edit Form

NOG MEER « OUI, GO » EN EEN VERRASSING IN JE MAILBOX!

  • Wandel- en fietsroutes
  • De beste tips
  • Onze nieuwe artikelen

Dus schrijf je ook snel in!

Edit Form
festival