3 authentieke Ardense weekendtips. Op minder dan 2 uur van Brussel!

Zin in een origineel weekendje in de Ardennen?

Laat de files, het drukke stadsleven, de vervuiling achter je… En kom tot rust in de natuur! Op deze 3 originele bestemmingen in de Ardennen is het heerlijk herbronnen, op minder dan 2 uur rijden van Brussel.

1) Ga helemaal op in het woud van Saint-Hubert


Afstand vanaf Brussel: 135 km - 1u44 met de auto

Een verblijf in Saint-Hubert, da’s een zalige trip door de tijd en de natuur. De stad ligt harmonieus gedrapeerd rond de 16e-eeuwse basiliek, die elk jaar het decor is voor de majestueuze Sint-Hubertusviering. Honden van over de hele wereld worden er dan gezegend: een uniek en spiritueel gebeuren!

Vlakbij nodigt het Provinciaal Domein van Mirwart je uit om te genieten van een onderdompeling in de natuur met wandelpaden, een viskwekerij en vijvers met een forellenkwekerij. Het dorpje zelf is overigens een van de ‘Mooiste Dorpen van Wallonië’. Wandelliefhebbers zullen genieten van het gevarieerde aanbod routes, terwijl het burlen van de herten in het grote woud van Saint-Hubert een onvergetelijke ervaring is.

Voor een totaalbeleving van de natuur kan je in het woud van Tenneville terecht voor een heus bosbad: een unieke gelegenheid om één te worden met de rust van de omgeving. Een mooie manier om je uitstap in deze streek met zijn rijke geschiedenis en natuurpracht af te ronden .

Ontdek Saint-Hubert en omgeving vanuit een van onze vakantiehuizen!


2) Verken de vallei van de Molignée aan de Maaskant


Afstand vanaf Brussel: 93 km - 1u21 met de auto

Vlak bij Dinant en de Maas heeft de vallei van de Molignée de meest uiteenlopende activiteiten te bieden. Zo is de Abdij van Maredsous een plek waar je heerlijk kan ontspannen en nieuwe energie opdoen, met het hele jaar door gegidste rondleidingen. Hoog boven de rivier de Molignée, baden de ruïnes van de burcht van Montaigle dan weer in een mythische sfeer.

Een tochtje op een draisine, een soort gocart waarmee je over de oude treinsporen kan fietsen, is een originele manier om de vallei te verkennen. De Ravel-route van de Molignée nodigt je dan weer uit om de natuuromgeving te verkennen per fiets, te voet of te paard.

Deze streek is rijk aan authentieke ontdekkingen, waar bierliefhebbers, relaxte ontdekkingsreizigers en avonturiers op zoek naar nieuwe ervaringen, hun hart zullen ophalen.

Reserveer nu je Ardennes-étape vakantiehuis om deze unieke regio te verkennen!


3) Op naar Houffalize, de MTB-hoofdstad van de Lage Landen


Afstand vanaf Brussel: 162 km - 1u55 met de auto

Staat een gezinsvakantie voor jou ook gelijk aan natuur en sport? Dan ben je in Houffalize aan het juiste adres!

In Houffalize, een paradijs voor alle liefhebbers van weidse natuur, liggen de avonturen voor het grijpen. Het stadje in de Hoge Ourthevallei kan bogen op prachtige panorama's, pittoreske wandelpaden en weelderige landschappen. Met 370 km wandelpaden en 165 km mountainbikeroutes is Houffalize de ideale speeltuin voor avontuurlijke wandelaars en fietsers. Nabijgelegen en niet te missen bestemmingen zoals Achouffe, La Roche-en-Ardenne, Bastogne en het meer van Nisramont zijn van hieruit gemakkelijk te bereiken.

Goed om te weten: elk jaar vindt eind april de Roc d'Ardenne plaats, het grootste mountainbikefestival van de Benelux. Samen met familie of vrienden kan je er jezelf uitdagen op allerlei prachtige routes in en rond Houffalize.

Waar wacht je nog op om onze vakantiehuizen rond Houffalize te ontdekken?