3 x origineel vissen in de Ardennen

Tijd om heerlijk te gaan vissen in de Ardennen maar dit keer op een originele manier! We nemen je mee op een onvergetelijk avontuur langs de Ourthe, aan de Barrage de Nisramont, in de vijver van Malemdy of midden in de natuur van La Roche, Hotton en Durbuy. Hou je vishengel klaar, want we gaan op pad!

1. Roofvissen vangen op een float tube op het meer van Nisramont

Klaar voor een unieke ervaring bij de Barrage de Nisramont? Wat denk je dan van een partijtje hengelen vanuit een drijvende zetel, midden in een dromerige omgeving? Als dat niet origineel is! Klaar? Inschepen maar!

Roofvissen vangen op een float tube op het meer van Nisramont

Stel je eens voor: een prachtig meer met op de oevers een al even verbluffend schermbos. Denk je dat je dat alleen in Canada kunt vinden? Dan heb je het mis, want ook het meer van Nisramont in de buurt van La Roche-en-Ardenne is een prachtdecor. Bovendien wordt er een leuke en leerrijke activiteit georganiseerd: vissen. Maar niet zomaar vissen!

Roofvissen vangen op een float tube op het meer van Nisramont

Je nestelt je namelijk in een float tube, een soort van drijvende zetel vanwaaruit je kunt hengelen. Even met de handen peddelen en je bevindt je zó in het midden van het meer, waar je meteen je hengel kunt uitwerpen! Want waarom zou je op de oever blijven staan als je ook midden in het meer kunt drijven?

Activiteit beschikbaar van oktober tot december!

Het Ardennes-étape voordeel
Krijg een lokaal biertje en/of een glas appelsap aangeboden om van te genieten tijdens het vissen.
cta

2. Vissen langs de Ourthe in Hotton !

Aan gezinsactiviteiten geen gebrek. Maar waarschijnlijk is er één die je nog niet hebt geprobeerd … Witvissen! Hoor je het in Keulen donderen? Bij witvissen ga je de vis lokken op een specifieke plek. Een magische ervaring, in de natuur van Hotton.

Vissen langs de Ourthe

Gewoon omdat het zo nu en dan eens aangenaam is om te vertragen en je te laten betoveren door de natuur. Een moment van rust, zonder saai te zijn. Want vissen, en vooral witvissen, is een kunst die iedereen kan leren. Zeker met de hulp van een instructeur van RIVEO (het referentiecentrum voor rivieren en visserij) die helemaal voor jou klaarstaat tijdens deze activiteit.

Activiteit beschikbaar van maart tot oktober!

Vissen langs de Ourthe
Het Ardennes-étape voordeel
Bovenop het vissen krijg je 1 toegangskaart per persoon voor de tentoonstelling 'Par Toutéthys!' of 1 toegangskaart per persoon voor de minigolfbaan. Aan jou de keuze!
cta

3. Vliegvissen in de buurt van Durbuy!

In het noorden van de provincie Luxemburg, in de buurt van Hotton, La Roche of Durbuy, kun je gaan vliegvissen onder het toeziende oog van een visgids van RIVEO, hét expertisecentrum voor rivieren en visserij.

Vliegvissen in de buurt van Durbuy

Stel het je eens voor. Niets dan rust, een rivier en een verbluffende omgeving. Helemaal voor jou alleen, of toch bijna. Een omgeving die bol staat van diversiteit en natuurlijke rijkdommen, ideaal om te leren vliegvissen. Enthousiaste gidsen vertellen je maar wat graag over hun technieken en delen met plezier al hun kennis, ervaring en tips met jou.

Activiteit beschikbaar van maart tot oktober!

Het Ardennes-étape voordeel
Krijg je een lokaal biertje en/of een glas appelsap aangeboden om van te genieten tijdens het vissen!
cta

Met het gezin, als koppel, met vrienden, kies het vakantiehuis van je dromen midden in de natuur en trakteer jezelf op tijdloze momenten, overal in de Ardennen! Wist u dat Ardennes-étape een lijst heeft met alle gîtes speciaal voor de visvangst ? Met een vijver, aan de rand van een meer..., kies en begin te dromen over uw vakantie!

Vakantiehuis langs het water in de Ardennen
cta

* Ardennes-étape voordeel geldig op vertoon van je Activity Pass!