4 plekken om van de sneeuw in de Ardennen te genieten

De winter is gearriveerd en tot onze grote vreugde ligt er een mooi sneeuwtapijt. Dit prachtige seizoen brengt een hele andere Ardennen met zich mee. De regio, gekleed in een witte jas, biedt voor ieders plezier vele activiteiten, waarvan sommige alleen in deze periode mogelijk zijn. Om maximaal van dit seizoen te genieten, is hier een selectie van onze favoriete plekken om een aangename wintertijd door te brengen.

 

De Hoge Venen en zijn landschappen

Het natuurreservaat van de Hoge Venen is zeker een must in elk seizoen. Stel jezelf eens skiënd voor, tussen de bomen, ondergedompeld in een adembenemend wit landschap.

De Hoge Venen bieden jou de mogelijkheid om te langlaufen met als vertrekpunt het Signal de Botrange. Vanaf daar vertrek je naar een parcours van 5, 6 of 7 kilometer lang. Voor de durfals zijn er verbindingspunten tussen de verschillende routes om je route uit te breiden naar een parcours van 15 of 20 kilometer. Skiverhuur is ter plaatse mogelijk.

Iets verder weg, in Ovifat, wachten 3 skipistes op jou! Het hellingsniveau varieert van 10 tot 80%. Er is dus aan alle niveaus gedacht. Voor de avonturiers onder ons, zal een bezoek aan snow park je dag opfleuren met zijn hobbels en springplanken.

Voor degenen die gewoon willen genieten van het besneeuwde uitzicht tijdens een wandeling, zijn speciaal gemarkeerde routes uitgezet. Het toegangspunt van deze wandelingen zijn het Signal de Botrange, Mont Rigi of Baraque Michel.

Na de inspanning, heerlijk ontspannen. Neem een pauze bij onze partner "La Peak Beer Brasserie" om één van hun bieren met regionale smaken te proeven of trakteer jezelf op een lekker gerecht . Op vertoon van je Activity Pass ontvangt je een gratis biertje voor elke bestelde warme schotel!

Ik boek een vakantiehuis in de buurt

Saint-Hubert voor unieke activiteiten

De regio Saint-Hubert staat bekend om het observeren van herten, maar wist je dat het ook een waar paradijs is voor liefhebbers van skiën en snowboarden? Nabij het vliegveld van Saint-Hubert kun je verschillende sporten beoefenen, zoals langlaufen (er zijn routes van 1, 2, 5 of 8 kilometer lang), wandelen met speciale sneeuwschoenen of sleeën. Maar dat is nog niet alles. Probeer nog meer verrassende activiteiten uit! En ken jij ski-joëring al? Met deze attractie kun je skiën terwijl je wordt getrokken door een trekpaard (voor niet-skiërs is het ook mogelijk om comfortabel in een boei te worden voort getrokken). Je kunt er tevens een demonstratie van snowkiten meemaken: een snowboard dat wordt getrokken door een vlieger (kite).

Voor dierenliefhebbers ten slotte, opent het luchtvaartterrein zijn deuren voor liefhebbers van hondensport. Op het programma staan regelmatig mushing demonstraties, oftewel sledehondentraining. Een geweldige show die je niet iedere dag meemaakt!

Vind alle informatie over deze verschillende activiteiten op de site van De toeristische dienst van Saint-Hubert.

Ik boek een vakantiehuis in de buurt

© Royal Syndicat d’Initiative de Saint-Hubert

© Royal Syndicat d’Initiative de Saint-Hubert

Wanne (Trois-Ponts) voor zijn skipistes

Op de hoogtes van Trois-ponts ligt Val de Wanne, een centrum met activiteiten voor jong en oud. Dit recreatiecentrum biedt niet alleen een prachtig panoramisch uitzicht op de regio, maar ook de langste skipiste van België. Maar liefst 1 kilometer lang glijden, wat wil je nog meer?! Je kunt ook langlaufen op een parcours van 3 of 8 kilometer. Als je geen fan bent van skiën, maar je houdt wél van sensatie, dan zal de sleepiste je zeker bevallen. Het is mogelijk om af te dalen met een klassieke slee, gigantische boei of per stepslee.

Je kunt Val de Wanne rechtstreeks bereiken per auto of met de pendelbussen van Trois-Ponts.

Ik boek een vakantiehuis in de buurt

Mont-le-Soie (Vielsalm) voor zijn paardrijdtochten

Voor liefhebbers van paardrijden zal Mont-Le-Soie je verleiden. Deze plaats, gelegen op de hoogtes van Vielsalm, is het Europese Centrum van het Paard. Vanuit dit manegecentrum vind je 6 gemarkeerde ruiterpaden, ontworpen om het hele jaar door van te genieten. In totaal vind je 160 kilometer aan gemarkeerde paden, in een absoluut prachtige regio, zowel ’s zomers als ’s winters. Ervaar echte momenten van geluk voor jou en je paard!

Ik boek een vakantiehuis in de buurt

Natuurlijk bieden veel plaatsen in de Ardennen heerlijke momenten in de sneeuw. Wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen, krijgt elke wandeling iets sprookjesachtigs en grijp je iedere afdaling aan om je slee te testen. Aan welke plek geef jij de voorkeur als het sneeuwt in de Ardennen?

ardennen
ski
winter