5 activiteiten bij het meer van Nisramont

Op zoek naar een idyllische plaats in België vol activiteiten voor jong en oud? Zoek niet verder want bij het meer van Nisramont, in haar groene jas en haar glanzend water, beleef je onvergetelijke momenten. Ontdek onze 5 favoriete activiteiten langs de stuwdam en het meer.

De stuwdam van Nisramont

Het meer van Nisramont is gelegen in de Ardennen in de schitterende gemeente van La Roche-en-Ardenne. Met haar 47 hectare is dit de plek bij uitstek om te hengelen, watersporten uit te oefenen en te wandelen. Een niet te missen punt is dan ook de stuwdam die gevoed wordt door de Ourthe rivier! Deze heeft een lengte van 116 m en is wel 16 m hoog. Een unieke belevenis om je wandeling mee te starten of te eindigen.

Stuwdam Nisramont
Photo credit: @fly_along

Wandeling rondom het meer

Ga op wandel op één van de mooiste wandelingen van de Ardennen rond het meer van Nisramont. Deze tocht van 14 km neemt je rond het hele meer. Let wel op dat deze wandeling helemaal niet vlak is, met een stijging van 1301 m is deze best pittig. De gewoonlijke wandelaar zal hier ongeveer 5u over doen. Al is het leuk om de hele dag uit te plannen en vroeg aan de wandeling te beginnen zodat je ook heerlijk kan picknicken langs het water.

cta
 
Wandeling rond het meer van Nisramont

Suppen op het meer

Suppen, wat is dat precies? Suppen of paddleboarden is een ontspannende sport waarbij je jouw evenwicht houdt op een plank en heerlijk het meer afpeddelt. Begeleider Roelian leert je alle technieken en toont je een mooi parcours dat je zowel alleen als begeleid kunt volgen. Je zal wel meer dan eens denken “Wauw wat een geweldige en rustige plaats!”en gelijk heb je ook.

Ardennes-étape Privilege voordeel
Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel: Een gratis glas bio-appelsap per persoon aan het einde van de activiteit.
Suppen op het meer van Nisramont
 
cta

Packraften door de streek van Houffalize

Packraften is een geweldig avontuur waarbij je zowel wandelt als vaart! Je krijgt aan het begin van de activiteit een rugzak op je rug waarin een opblaasbare boot zit. Zo wandel je eerst door de adembenemende natuur en vaar je daarna rustig verder op de stille oppervlakte van het meer. Een unieke belevenis op het meer van Nisramont en door de prachtige streek van La Roche, Nadrin en Houffalize.

Ardennes-étape Privilege
Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel namelijk 10% korting.
Packraften op het meer van Nisramont
 
cta

Kajakken op het meer van Nisramont

Peddel in alle rust in het natuurgebied van de twee Ourthes. Een unieke plek met onder andere het meer van Nisramont, de Hérou rots en de groene natuur in het hart van de Ardennen. Deze kajaktocht duurt ongeveer 2 uur en neemt je heen en terug naar de stuwdam van Nisramont. Dit keer geen rivier met stroming, maar zelf heerlijk peddelen om de streek op eigen tempo te ontdekken.

Ardennes-étape Privilege
Wil je na het kajakken graag genieten van het Avonturenpark van Ardennes Aventures? Dan krijg je als Ardennes-étape klant 10% korting. Deze korting is eveneens geldig op paintballen en bumperball.
Paddleboarding in Nisramont
 
cta

Vanuit een float tube vissen op het meer

Waarom zou je vanaf de kant vissen wanneer je ook OP het meer kan vissen?! De float tube is een drijvende zetel waaruit je comfortabel een dagje kan gaan vissen. Eens je in het water ligt kan je vissen op zoetwaterroofvissen zoals de snoek, de baars of de zander. Wil je graag wat extra uitleg? Geen nood want een visgids van RIVEO, hét expertisecentrum voor rivieren en visserij, leert je verschillende technieken aan. Zie jij je hier al heerlijk genieten in dit prachtig kader?

Ardennes-étape Privilege
Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel: een lokaal biertje en/of een glas appelsap aangeboden aan het einde van de activiteit.
Float tube op het meer van Nisramont
 
cta

Wat moet je weten voor je vertrekt?

Kom je een dagje genieten aan het meer van Nisramont? Dan is er een grote gratis parking aan de ingang van het meer. Deze parking is tijdens het weekend en het hoogseizoen snel volzet dus kom zeker vroeg om een plaatsje te vinden.

Er is eveneens een taverne aanwezig waar je terecht kan voor een drankje of een hapje. Opgelet dat je hier enkel met contact geld kan betalen en dan er in de omgeving van het meer geen geldautomaten zijn. Neem dus van thuis zeker wat contact geld mee.

Ondanks dat vele mensen de voeten even in het water doen, blijft het meer van Nisramont verboden om in te zwemmen. Je kan hier dus niet ravotten in het water, wel kan je gebruik maken van bovenstaande activiteiten om de nodige verkoeling te vinden tijdens de warme dagen.

Honden zijn meer dan welkom aan het meer maar ze moeten wel aan de leiband tijdens de wandeling om zo elke wandelaar gerust te stellen.

Suppen in de Belgisch Ardennen in Nisramont

Verblijf in de streek van Nisramont

Wil jij graag meerdere dagen overnachten in het hart van de Ardennen en genieten van al haar pracht en praal? Bij Ardennes-étape hebben we meer dan 2000 vakantiehuizen voor ieder wat wils. Denk maar aan chalets in het bos, Tiny Houses langs het water, villa’s in de groene natuur of buitengewone verblijven in pittoreske dorpjes.

cta
 
Vakantiehuis in de Ardennen met Ardennes-étape

Vakantiehuis in de Ardennen met Ardennes-étape

Deel je mooiste foto met Ardennes-étape

Ben je op verblijf in de streek van Nisramont of ga je graag op een daguitstap? Tag ons dan zeker in je mooiste foto’s met @ardennes_etape op Instagram en wij delen deze graag verder. Veel plezier!