5 brouwerijen in de Ardennen die je moet bezoeken

We zetten vijf brouwerijen op een rijtje die jouw verblijf in de Ardennen compleet maken. Als klant van Ardennes-étape profiteer je bij een bezoek bovendien van exclusieve voordelen. Bier is een complexe drank die onverwachte smaken kan bevatten – een echte verrassing voor je reukzin en smaakpapillen!

Uit onze waaier aan partners hebben we vijf brouwerijen geselecteerd die je met veel plezier rondleiden in hun wereld. Als klant van Ardennes-étape krijg je trouwens exclusieve voordelen dankzij de Activity Pass!

1. Bijzondere smaken in brouwerij Peak (Ovifat)

Gelegen in de Hoge Venen, is Brasserie Peak de brouwerij die zich op het hoogste punt van België bevindt. Ze biedt bieren aan met smaken uit de regio. Hun bijzonderheid? Ze worden gebrouwen met het zeer zuivere water van de Hoge Venen.

Bezoek de moderne faciliteiten en maak van de gelegenheid gebruik om een frisse neus te halen door een van de 8 wandelroutes rond de brouwerij te kiezen.

Voordeel voor klanten van Ardennes-étape:
-10% korting op bieren en geschenksets gekocht in de winkel
cta

2. Familie boven bij brouwerij Bellevaux (Malmedy)

Brouwerij Bellevaux
Een charmante familiebrouwerij

Ontdek samen met vrienden of familie de geheimen van het ambachtelijke bierbrouwen in deze familiale microbrouwerij. Na de rondleiding is er uiteraard ook tijd voor een proeverij! En als het weer het toelaat, kun je op het terras de indrukwekkende koperen vaten bewonderen.

Leuk extraatje: bij de brouwerij beginnen vier wandelingen. Maak er een fantastische dag van en ontdek de prachtige streek!

Voordeel voor klanten van Ardennes-étape:
Klanten van Ardennes-étape die de brouwerij bezoeken, krijgen per gezelschap een Planche du Terroir.
cta

3. De legende van de trappisten bij de Chimay Expérience

Eeuwenoude tradities en moderne technologie komen samen in de interactieve tentoonstelling van de Chimay Expérience. Ontdek in je eigen tempo de geheimen van de trappisten en kom te weten hoe de onweerstaanbare kazen en bieren van Chimay gemaakt worden.

Na het bezoek staat het water je gegarandeerd in de mond. En maar goed ook, want nadien volgt nog een heerlijke degustatie van Chimay van het vat..

Voordeel voor klanten van Ardennes-étape:
Bezoek aan € 5 per persoon (in plaats van € 6,5)
cta

4. Kabouters aan het werk in brouwerij Achouffe (La Roche-en-Ardenne)

Brouwerij Achouffe
Een echte sprookjeswereld

Je herkent hem ongetwijfeld, maar weet je ook hoe hij heet? Marcel is dé mascotte van brouwerij Achouffe. Hij is wellicht de beroemdste kabouter van België en heeft naam gemaakt over de hele wereld. Marcel vertelt je alle geheimen en legenden rond zijn wereldberoemde blonde bier: la Chouffe.

Na het bezoek kun je allerlei lekkers en moois inslaan in de winkel.

Voordeel voor klanten van Ardennes-étape:
4 betalende bezoekers = 1 gratis ticket (vermeld 'VIP Ardennen Pass' bij je inschrijving)
cta

5. Verhalen en legenden in de ambachtelijke brouwerij Elfique (Aywaille)

Brouwerij Elfique
Een streek met een rijke geschiedenis en een vleugje mysterie

In deze betoverende omgeving leren de gepassioneerde brouwers van Elfique je alles over hun ambachtelijke brouwproces en evenwichtige smaken. Amber, tripel blond of IPA – er is voor ieder wat wils! Welk bier is jouw favoriet?

Voordeel voor klanten van Ardennes-étape:
Een gratis biertje tijdens het bezoek
cta

Ervaar een unieke belevenis met Ardennes-étape en boek je vakantiehuis!

cta