In de sporen van Tom Paquot op het parcours van de Waalse Pijl

De jonge profwielrenner van het team Bingoal Pauwels Sauces WB heeft exclusief voor ons een van zijn favoriete parcours uitgestippeld, dat geïnspireerd is door de Waalse Pijl. Ontdek Toms route en tips, en waag jezelf aan het parcours met Ardennes-étape!

Hoog tijd om je stalen ros (weer) van stal te halen! Maak van de Ardennen jouw speelterrein, boek een gezellig vakantiehuis en kom de favoriete parcours van vijf wielrenners van Bingoal Pauwels Sauces WB ontdekken. Tom Paquot geeft het startschot en deelt een van zijn favoriete parcours, geïnspireerd op de Waalse Pijl. Start en finish liggen in Hoei.

Tom Paquot, profwielrenner bij Bingoal Pauwels Sauces WB
Volg de route van Tom Paquot in de Ardennen
Wie is Tom Paquot? – Deze 22-jarige alleskunner uit het team Bingoal Pauwels Sauces WB, waarvan Ardennes-étape een partner is, woont in Braives. In 2017 werd hij kampioen van Wallonië bij de junioren en twee jaar later eindigde hij als tweede op de Grand Prix François-Faber. In 2021 legde Tom tijdens de Tour du Doubs beslag op de derde stek en datzelfde jaar werd hij officieel profwielrenner. Maand na maand wordt zijn trofeeënkast weer iets voller. In 2022 reed hij al mee in de GP La Marseillaise, in de vijf etappes van de Ster van Bessèges - Tour du Gard en in de Tour of Antalya. In de eerste etappe van de Ronde van de Alpes-Maritimes en de Var kwam hij als 92e over de streep. Tom Paquot is een veelbelovende naam die eens te meer duidelijk maakt waarom het team graag jonge wielrenners inzet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Paquot (@tom_paquot)

Prachtig moment voor Tom Paquot in de Ronde van Luik

Vertrek en aankomst in een uitstekende sfeer

Als vertrek- en aankomstpunt heb ik gekozen voor MUR - Coffee & Cycling. Daar ga ik vaak naartoe als het 's zomers mooi weer is en ik me even wil ontspannen. MUR is erg gezellig en staat in de streek bekend als een echt fietserscafé. Het ligt aan de voet van de Muur en iedereen is er vriendelijk.”

Na de fietstocht kun je hier samen met je vrienden bij een kop koffie en een lekker stuk taart napraten over wat jullie vonden van de route die ik voor jullie heb uitgetekend.”

Klinkt als een topidee: al vanaf het begin zit de sfeer erin en aan het einde vieren jullie samen dat jullie het gehaald hebben. Met iets lekkers om op krachten te komen, uiteraard!

Als klant van Ardennes-étape krijg je bij MUR - Coffee & Cycling bovendien een mooie korting (op vertoon van je Activity Pass).

Een fietsroute vol variatie

Tom heeft een gevarieerde tocht uitgestippeld: “Eerst enkele rustige paden op weg naar de Condroz, daarna meer open stukken waar je de wind echt voelt waaien en als afsluiter de finale van de Waalse Pijl. Die is redelijk zwaar, maar wel erg leuk om te doen!

Fietstocht in de Ardennen en de Condroz
Beklim de groene heuvels van de Ardennen en de Condroz

We beginnen in de vallei van de Hoyoux, een erg rustige beboste vallei met een stijgende helling. Zo bereiken we de Condroz, waar de omgeving rond de route meer open is. Ook daar stijgen en dalen we regelmatig, dus wordt het niet meteen een makkelijk parcours. Na 30 km arriveren we in Durbuy en rijden we langs het water de stad door. Erg cool, met het kasteel op de achtergrond. Op ongeveer 300 m van het traject kun je trouwens het klif gaan bewonderen.”

Durbuy is altijd gezellig, dus neem rustig de tijd om je ogen de kost te geven! Daarna wordt het pittiger...

Precies de juiste hoeveelheid techniciteit

Na de rit door Durbuy volgt een vrij moeilijke beklimming. Put jezelf niet volledig uit op weg naar boven. Daarna keren we terug naar Ocquier via een rustige vallei, voordat we stijgen naar de hoger gelegen delen van de Condroz, waar er altijd wat wind staat. Daar kunnen jij en je vrienden waaiers vormen en de minder sterke renners die in je wiel blijven hangen en nooit overnemen, eens goed laten zweten. (lacht)

Na 58 km kom je in Strée-lez-Huy, waar de finale van de Waalse Pijl begint. We starten met de beklimming van de Côte d'Ereffe, dalen dan af naar Marchin in de vallei van de Hoyoux en bedwingen daarna de Côte de Cherave. Dat stuk is volledig opnieuw geasfalteerd. Het is een erg rechte, steile en vrij moeilijke helling, maar ze is niet al te lang. Daarna daal je af naar de weg langs de Maas, waar als afsluiter de Muur van Hoei op je wacht. Ideaal om de benen nog een laatste keer te kwellen!”

Fietstocht in de Ardennen en de Condroz
Niets zo motiverend als fietsen in groep

De Muur van Hoei: een onvergetelijke ervaring

Aan het einde van dit traject overwin je de enige echte Muur. Is die echt zo geducht?

Ik wind er geen doekjes om: de Muur van Hoei is 1 km lang met een gemiddelde stijging van 10 %. Elk restje kracht dat je nog hebt na de voorbije 82 km, heb je hier broodnodig om de top te bereiken.

Helemaal boven ligt het recreatiepark Mont Mosan. Daar ging ik als kind vaak naartoe met mijn grootouders en ouders. Toen wist ik natuurlijk nog niet dat ik er ooit als wielrenner zou voorbijrazen. Zalig, toch?”


Ontdek onze comfortabele vakantiehuizen voor je fietsuitstap in de streek van Hoei!

Vakantiehuis bij de muur van Hoei
Een fantastisch én fietsvriendelijk vakantiehuis? Dat vind je bij Ardennes-étape!
cta

Ontdek het GPX-bestand op onze Strava club

Het volledige traject is beschikbaar in het event van de Strava-club Ardennes-étape. Daar delen maar liefst vijf wielrenners van Bingoal Pauwels Sauces WB hun favoriete parcours. Als je voor eind april aan dit Strava-evenement deelneemt, maak je bovendien kans op deze prijzen:

  • VIPdeelname aan de Liège-Bastogne-Liège Challenge met Ardennes-étape en Bingoal Pauwels Sauces WB;
  • een PASS om de Philippe Gilbert Classic te fietsen;
  • een vipdag met het team van Bingoal Pauwels Sauces WB;

Bij elk van de bovenstaande prijzen krijg je bovendien een professionele fietsoutfit in de kleuren van Ardennes-étape.

cta
Ardennes-étape Cycling club
 

Toon ons je mooiste glimlach!

Deel je mooiste foto's op Instagram, tag @ardennes_etape en word ambassadeur van ons evenement! Als ambassadeur krijg je een professionele fietsoutfit en komt je foto op onze Strava-club te staan. Hier zijn enkele prachtige foto's van onze wielerfans!

cta

 

condroz
Bingoal
fietsen