Fietstocht in de Ardennen met beklimming van La Redoute in het wiel van Kenny Molly

De profwielrenner van het team Bingoal Pauwels Sauces WB trakteert ons exclusief op een pittige fietsroute in de Ardennen, met 2000 hoogtemeters. Je bedwingt La Redoute en krijgt een voorproefje van wat de profs tijdens Luik-Bastenaken-Luik voor de wielen krijgen. 

Klaar voor 90 km en 2000 hoogtemeters? Zet je schrap! Maak van de Ardennen jouw speelterrein, boek een gezellig vakantiehuis en kom de favoriete parcours van vijf wielrenners van Bingoal Pauwels Sauces WB ontdekken. Deze keer schotelt Kenny Molly ons een stevig parcours voor, met start in Remouchamps!

Beklimming van de Col du Rosier met de fiets
Kenny Molly en entraînement (Photo by Jan De Meuleneir / Photonews)
Wie is Kenny Molly? – De 25-jarige hardrijder uit het team Bingoal Pauwels Sauces WB, waarvan Ardennes-étape een partner is, woont in Ploegsteert. Kenny werd prof in 2019 en zijn palmares wordt maand na maand mooier. In 2022 eindigde hij 21e in de Tour des Alpes-Maritimes et du Var en 60e in de Volta a la Comunitat Valenciana. Binnenkort rijdt hij de Amstel Gold Race, de Brabantse Pijl, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Intensieve fietstraining in Hoog-België

Vanuit Remouchampsgaat de route richting Aywaille naar de Côte de Niaster tot in Havelange, dan volgt de afdaling naar Harzé en fiets je naar Werbomont. In dalende lijn gaat het naar Neufmoulin en de vallei van de Lienne, tot aan de voet van de bijzonder mooie Côte de Xhierfomont, om dan via Cheneux naar Rahier en La Gleize te fietsen. Vanuit Ruy volgt nu de Col du Rosier (hoogste punt van de route) en dan de afdaling naar Spa. Daarna volgt de beklimming naar Hautregard via de Col du Maquisard en de oversteek van de Reid. Klapstuk van de route is de Côte de La Redoute (een pittige helling die haar naam niet heeft gestolen), waarna je opnieuw bij het vertrekpunt bent.

Beklimming van de Col du Rosier met de fiets
Admirez Spa et les pistes du Mont des Brumes depuis le col du Rosier

Stap op je fiets met tips en anekdotes van een profwielrenner

Wat voor parcours heb je uitgestippeld?

Kenny Molly – Het is natuurlijk een vrij heuvelachtig parcours, omdat we in de Ardennen zitten.

Is het een lastig parcours?

Toch vrij pittig, want over 90 kilometer zit je aan een hoogteverschil van ongeveer 2000 meter.

Hoe zou je een training op dit soort route aanpakken?

Ik zou het zien als een uithoudings- of intensiteitsrit. Je krijgt namelijk nogal wat hellingen voor de wielen, met vrij lange secties waar je op specifieke aspecten kunt trainen.

Wat is het klapstuk van deze route?

De legendarische Côte de La Redoute!

De Côte de La Redoute in Remouchamps
Parvenir en haut de La Redoute, un exploit qui vous rendra euphorique !

Welke tip heb je voor wie deze route wil afleggen?

Vooral voldoende eten. 90 km lijkt misschien niet veel, maar met al die heuvels tast je diep in je reserves. Je wilt niet helemaal leeg zijn tegen La Redoute, die je pas op het einde voorgeschoteld krijgt. Genoeg eten en drinken is dus erg belangrijk.

Je hebt ook een anekdote over deze route ...

Ja, dan denk ik aan die keer dat ik tijdens een ontsnapping werd bijgehaald op de Maquisard. Allemaal reden ze me voorbij, de ene na de andere, mooi op een rij. En toch was ik blij, want het was best een lange ontsnapping!


Ontdek onze comfortabele vakantiehuizen voor je fietsuitstap in de streek van Remouchamps!

cta

Ontdek het GPX-bestand op onze Strava club

Het volledige traject is beschikbaar in het event van de Strava-club Ardennes-étape. Daar delen maar liefst vijf wielrenners van Bingoal Pauwels Sauces WB hun favoriete parcours. Als je voor eind april aan dit Strava-evenement deelneemt, maak je bovendien kans op deze prijzen:

  • VIPdeelname aan de Liège-Bastogne-Liège Challenge met Ardennes-étape en Bingoal Pauwels Sauces WB;
  • een PASS om de Philippe Gilbert Classic te fietsen;
  • een vipdag met het team van Bingoal Pauwels Sauces WB;

Bij elk van de bovenstaande prijzen krijg je bovendien een professionele fietsoutfit in de kleuren van Ardennes-étape.

cta
Ardennes-étape Cycling club
 

Toon ons je mooiste glimlach!

Deel je mooiste foto's op Instagram, tag @ardennes_etape en word ambassadeur van ons evenement! Als ambassadeur krijg je een professionele fietsoutfit en komt je foto op onze Strava-club te staan. Hier zijn enkele prachtige foto's van onze wielerfans!

cta
velo
Bingoal