Getest & goedgekeurd: Battlekart WEX in Marche-en-Famenne

Ben je op zoek naar een geweldige activiteit vol adrenaline voor het hele gezin of wil je graag een teambuilding organiseren met een extraatje? Ga Battlekarten in WEX! Je zult er schaterlachend naar buiten komen en bovendien kan iedereen mee want het is 100% veilig, zelfs voor de angsthazen onder ons.

Wat is Battlekarten?

BattleKart is een mix van videogames, augmented reality en elektrisch karten die je samen een onvergetelijke ervaring en sensaties zullen bezorgen. Je stapt in je kart en je laadt het videospel dat je op de grond wilt afbeelden. Denk maar aan verschillende videospellen zoals: een lookalike van Mario-Kart, een schietspel, autovoetbal of zelfs het eeuwenoude snakespel.

Eens het spel afgebeeld wordt op de grond, wordt elke speler uitgenodigd om op het veld te komen en krijg je een uitleg op het scherm van je kart. De uitleg is simpel en duidelijk zodat jij precies weet wat je tijdens de videogame zal moeten doen. Schiet een speler neer, race om ter snelste of werk in teams om zo tot de overwinning te komen. Er is voor ieder wat wils. Je speelt niet langer MET een spel maar je bent IN het spel!

Welke spellen kan je spelen?

Bij je aankomst in Battlekart WEX stap je in een volledig verbouwde bus die nu dient als cafetaria en receptie. Hier kies je hoelang en hoeveel spellen je wil spelen. Elk spel wordt gedurende jou gekozen periode op de grond geprojecteerd door honderden projectielampen.

Ben je daar om je team te versterken tijdens een teambuilding? Kies dan voor “teammodus”. Hierbij kan je verschillende games spelen en alle punten worden per spel opgeteld. Zo heb je op het einde van je beurt een ultieme winnaar! Deze winnaar krijgt dan ook zijn/haar ereplaats op het podium waar een photobooth automatisch je foto neemt en deze naar je e-mailadres verzendt.

De volgende spellen zijn beschikbaar:

- Battlerace: hier race je om ter eerst 3 rondes rond het parcours en probeer je jouw tegenstander te vertragen door objecten naar hem te gooien die je op het parcours kan vinden.

- Battlecolor: hier krijgt elke speler een kleur die gelinked is aan jouw kart. Probeer zo veel mogelijk vlakken te vullen met jouw kleur voor het einde van het spel. Snelheid is hier dus vereist!

- Battlesnake: Je kent het oude Snakespel nog wel van op de eerste telefoons. Je moet zo veel mogelijk bolletjes verzamelen en deze als een staart achter je dragen. Opgepast! Een andere speler kan je staart stukmaken en dan begin je weer vanaf nul!

- Battlevirus: Dit is echt een teamspel! Probeer samen het dodelijk virus te stoppen door erop te schieten met je kart. Opgelet! Dit spel heeft verschillende niveaus en wordt steeds moeilijker en moeilijker. Een ideaal spel om je vriendengroep, familieband of teambuildingsspirit te boosten.

- Battlefoot: Speel een potje voetbal en verdeel je groep in 2 teams. Je botst de bal met je auto recht de goal in en wint hierbij punten. Wie zal het snelste zijn van je groep?

Is Battlekarten veilig?

Battlekarten is volledig veilig want alles wordt elektronisch beveiligd! Zo is het onmogelijk om te botsen zoals dat bijvoorbeeld wel het geval is bij traditioneel karten. Alle Battlekartwagens zijn met elkaar verbonden, wanneer je tegen volle snelheid op een andere speler afkomt dan zal de kart vanzelf zijn snelheid afnemen en tot stilstand komen. Hierdoor zijn helmen dan ook niet nodig bij Battlekarten.

Een vereiste is wel dat je minimaal 1m45 moet zijn om een kart zelfstandig te besturen. Dit is noodzakelijk omdat je zelf aan de pedalen moet kunnen. De stoelen zijn regelbaar voor grotere personen.

Gaat de Battlekart wel snel?

Ondanks je geen helm moet aandoen gaat de Battlekart snel! Omdat een bepaalde snelheid halen net het hele doel is van Battlekarten zorgt de organisatie ervoor dat je maximaal met 12 karts tegelijkertijd op het terrein mag. Hierdoor kan je een goede snelheid halen zonder iemand anders in de weg te staan! Het terrein is dan ook 3500 vierkante meter, waar je elk hoekje van kan ontdekken.

Hoe reserveer je deze activiteit?

Reserveer je plaats online op de website van Battlekart door je locatie te kiezen,hoeveel spellen je graag wil reserveren en met hoeveel spelers je komt. Hier kan je dan zien welke momenten nog vrij zijn. Easy peasy right?

Ik reserveer deze activiteit

Scoor het Ardennes-étape voordeel

Ardennes-étape is veel meer dan enkel een verblijf in de Ardennen. Eens je een vakantiehuis bij Ardennes-étape boekt geniet je van extra veel voordelen bij onze partners dankzij je Ardennes-étape Privilege kaart die je rechtstreeks in je mailbox krijgt.

Zo ontvang je als Ardennes-étape klant tijdens het Battlekarten een drankje aan de bar met zicht op de piste, zodat je gezellig kunt napraten. Speciaal voor jou! Je hoeft enkel de QR-code te scannen aan de inkom, je Ardennes-étape reservatienummer in te geven en hop dit leuke extraatje is voor jou!

Boven op deze voordelen, genieten Ardennes-étape klanten ook van een Premium abonnement van een maand op de applicatie Sitytrail op het moment van je verblijf, om meer dan 2.000 wandelroutes in de Ardennen te ontdekken (beschikbaar vanaf juni 2022). Dat is uren wandelen op de mooiste routes van de Ardennen en dat helemaal begeleidt met de SityTrail GPS.

Deel je mooiste foto met ons op sociale media!

Wil je je laten inspireren? Ontdek ons Instagram-account voor meer tips, onze Facebook-pagina voor wedstrijden en ons Strava-account voor giveaways! Vergeet ons ook zeker niet te taggen in je prachtige foto’s op Instagram met @ardennes_etape en verschijn in onze spotlight!

Op zoek naar nog meer vakantiehuizen? Ontdek ons volledig aanbod van over 2000 vakantiehuizen op ardennes-etape.be.