Met z’n tweetjes een weekendje naar Durbuy: onze tips!

Dag 1 – Durbuy, het kleinste stadje ter wereld

Hand in hand het stadje verkennen

Begin je weekend met een bezoek aan de streek met een romantische wandeling door de kasseistraatjes van het idyllische stadje, langs de historische gebouwen, de vele leuke winkeltjes en boetiekjes en de gezellige terrasjes op het centrale plein.

In het centrum kan je een bezoekje brengen aan het prachtige Vormsnoeipark: een originele plek waar je 250 bomen en struiken kan bewonderen die kunstig gesnoeid zijn tot wonderlijke plantsculpturen. Hou je van kunst? De rijke collectie van het Durbuy History & Art Museum neemt je mee op een meeslepende reis door de hedendaagse kunst en door het historische erfgoed van de stad.

Een prettige manier om je wandeling af te sluiten, is een bezoekje aan de Uitkijktoren van Durbuy. Een toeristisch treintje voert jullie erheen. Geniet op de Belvédère van het adembenemende uitzicht over de stad en de prachtige omgeving. Nog geen selfies gemaakt? Dan is dit de ideale plek!

Eten en drinken

In het centrum van Durbuy vind je heel wat uitstekende restaurants, van eenvoudige eethuisjes tot gastronomische hotspots. Twee van onze favoriete adresjes willen we je alvast niet onthouden: Le Clos des Récollets, vermeld in de Bib Gourmand van Michelin om zijn uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Iets buiten het centrum van Durbuy kan je je voetjes onder tafel steken in La Table de Manon om te genieten van de heerlijke gerechten van Manon Schenk, in 2023 door Michelin bekroond tot Lady Chef van het Jaar!

Coypright : La Table de Manon

Streekproducten

Dol op ambachtelijke confituur, jam en gelei? In de Confiturerie Saint Amour Durbuy, in het centrum van de stad, zal je niet weten welke variëteiten eerst te kiezen. Je vindt er ook overheerlijke ambachtelijke siroop, gearomatiseerde azijn en mosterd.

Durbuy- Confiturerie de Saint-Amour
Durbuy- Confiturerie de Saint-Amour - Copyright : WBT JP Remy

Evenementen

In de kerstperiode mag je zeker de befaamde Kerstmarkt van Durbuy niet missen. Proef er de typische aardappel met foie gras.

Marche de Noel a Durbuy
Marche de Noel a Durbuy - Copyright CGT / Arnaud Siquet

Parkeren

Aan de rand van de stad is er de grote parking Pré Georis. Een pendelbus brengt je naar het centrum. Op 900 m van het centrum is er een parking met 300 plaatsen. Om de 10 minuten rijdt er een pendelbus.

Dag 2 – Wéris, een van de mooiste dorpjes van Wallonië

Wandel terug in de tijd

Begin je tweede dag met een reis terug in de tijd. Op een paar kilometer van Durbuy ligt Wéris. Dat is niet enkel gekend als een van de allermooiste dorpjes van Wallonië. Je kan er ook dolmens en menhirs van zo’n 5000 jaar geleden bewonderen.

Een onvergetelijke wandeling van zo’n 5 km leidt je langs de indrukwekkendste exemplaren. Je tocht begint op de place Arsène Soreil in het dorp. Volg gewoon de wegwijzers met een geel kruis en het cijfer 1.

Ben je onderweg helemaal in de ban geraakt van dit neolithische erfgoed en wil je er meer over te weten komen? In het fascinerende Megalietenmuseum ontdek je er alles over. Een echte aanrader!

Eten en drinken

Heb je intussen honger gekregen? Dat komt goed uit: in een heuse kasteelboerderij in Wéris kan je terecht in het gastronomisch restaurant Le Cor de Chasse, dat met een Michelinster mag uitpakken. Laat het smaken!

Streekproducten

Heb je eerder zin in iets eenvoudigs? Of wil je enkele streekproducten meenemen voor straks in je vakantiehuis of om thuis van na te genieten? Dan vind je zeker je gading in L'Epice-Rie chez Cindy, in de Rue des Dolmens 10.

De grootste rommel- en zondagsmarkt van de Ardennen

Hou je van de typische sfeer van een gezellige dorpsmarkt, waar je naast bloemen, planten en verse eetwaren ook originele tweedehandsspulletjes op de kop kan tikken? La Petite Batte in Bomal is uniek in zijn soort. Elke zondagochtend kan je er van 9 tot 13 uur een absoluut authentiek sfeer opsnuiven. En, wie weet, misschien tik je er wel enkele leuke vondsten op de kop…

Optimaal genieten van je verblijf in Durbuy?

Verken het unieke Durbuy en zijn prachtige omgeving vanuit het comfort van je eigen vakantiehuis. Slimme tip: bij Ardennes-étape vind je een heel ruime en kwalitatieve keuze: van knusse huisjes voor jonge koppeltjes, over gezellige chalets tot luxueuze villa’s. Aan jou de keuze!

Ik ontdek vakantiehuizen in en rond Durbuy

Ardennen
Durbuy