Mountainbiketocht in La Roche-en-Ardenne in het spoor van Thomas Meurens

Een pittige mountainbikeroute die je langs mooie uitkijkpunten brengt, met vertrek en aankomst in La Roche-en-Ardenne. Op het programma: 47,3 km met gevarieerde hellingen (901 m hoogteverschil), maar ook afdalingen, gelukzalige momenten en uitzichten om van te dromen!

Het parcours van deze fietstocht is beschikbaar op het Strava Ardennes-étape clubevenement.

cta

Ontdek de Ardennen met de mountainbike

La Roche-en-Ardenne is een populaire toeristische bestemming, en dat heeft het vooral te danken aan zijn ligging. Het stadje ligt verstopt in de vallei van de Ourthe, waar deze rivier sierlijk doorheen meandert.

Thomas Meurens is er wég van! “Het is echt een heel aangename streek om door te wandelen en te fietsen.''

man riding bicycle on river during daytime

Maar vergis je niet, dit is bepaald geen simpel tochtje! “Je hebt een stevig stel benen nodig voor deze route, want vanaf het begin is het klimmen geblazen. De route loopt een tijdlang alleen maar omhoog, maar het prachtige landschap maakt dat ruimschoots goed. Het is dus klimmen én genieten tegelijk. Wat wil je nog meer?''

De hoogte in met de mountainbike

We klimmen een dikke tien kilometer gestaag. Na deze behoorlijke klim komen we aan in Samrée, vanwaar we doorrijden richting Borzée. En daar moet je profiteren van de afdaling, want in Maboge gaan we na de camping en de chalets weer omhoog! Maar dat valt nog mee, het is geen steile helling.''

Als je boven bent, kun je het even wat rustiger aan doen. Helemaal bovenaan deze helling kun je doorrijden, want het is geen heel technisch stuk. Geniet dus gerust wat van de omgeving. Daar doen we het toch voor?''

Photographer: Jan Kopřiva | Source: UnsplashPhotographer: Jan Kopřiva | Source: Unsplash

Zorg wel dat je nog wat energie overhoudt, want – je raadt het al – Thomas Meurens heeft nog wat verrassingen voor je in petto. “Na dit schitterende, rustigere gedeelte rijden we langs Ronchamps en dalen we verder af naar het dorpje Petit-Halleux. Daar gaan we de laatste afdaling door het bos in. We eindigen de tocht op een rustige manier, met een stuk van 2 tot 3 km geasfalteerde weg tot aan La Roche. Vanaf deze hoger gelegen weg heb je een schitterend uitzicht over de stad. Tip: maak van de gelegenheid gebruik om even te pauzeren aan de rand van de weg en foto's te nemen als aandenken.''

Na de inspanning is het tijd voor ontspanning!

Huur een vakantiehuis in deze prachtige streek, zodat je op je gemak de omgeving kunt verkennen. Neem de tijd om langs de Ourthe te flaneren, de kasteelruïne te bezoeken en te genieten van gezellige momenten met vrienden of familie in een comfortabel en fietsvriendelijk vakantiehuis.

cta

Wie is Thomas Meurens?

Deze 26-jarige basisschoolleerkracht uit Spa rijdt graag over zowel verharde als onverharde wegen. Hij deelt zijn passie voor het fietsen via het CBM Racing Team, dat hij heeft opgericht en dat Ardennes-étape met veel plezier sponsort.
CBM Racing Team is één grote familie die in het teken staat van samen ontdekken en winnen. Want Thomas ziet zijn team als een team van winnaars. Zelf is hij competitief ingesteld, en hij steekt zijn teamgenoten duidelijk aan. Bij zijn grootste verwezenlijkingen vermeldt hij trots zijn deelname aan de Transmaurienne Ultra: “De moeilijkste wedstrijd waaraan ik tot nu toe heb deelgenomen. Het parcours is maar liefst 270 km lang en telt 10.000 hoogtemeters. Deze uitdaging zal ik nooit vergeten, het was fantastisch en loodzwaar.” Een mooie herinnering die de passie van deze Ardense mountainbiker perfect weergeeft!

Deel je mooiste herinneringen met ons!

Vergeet ons ook zeker niet te taggen in je prachtige foto’s op Instagram met @ardennes_etape en verschijn in onze spotlight! Op zoek naar nog meer vakantiehuizen? Ontdek ons volledig aanbod van over 2000 vakantiehuizen op ardennes-etape.be. Wil je je laten inspireren? Ontdek ons Instagram-account voor meer tips, onze Facebook-pagina voor wedstrijden en ons Strava-account voor giveaways!

cta

 

velo
CBM Racing Team
VTT