Mountainbiketocht van 52,6 km in Durbuy (Ardennen)

Afspraak in Durbuy, de emblematische stad van de Ardennen, voor een tocht langs allerlei prachtige panorama's. Tijdens deze redelijk technische mountainbiketocht met een hoogteverschil van 928 m ontdek je de mooiste plekken van de streek, van uitgestrekte bossen tot kleine dorpjes. Wielrenner Thomas Meurens geeft een woordje uitleg over de route.

Het parcours van deze fietstocht is beschikbaar op het de Strava van Ardennes-étape.

cta

Starten doe je aan het Grand Café. Heel handig, want dat ligt “vlak naast een fietsenwinkel waar je een fiets kunt huren voor deze mooie tocht",vertelt Thomas Meurens.

Een hellende start

Als je uit Durbuy weg wilt, heb je geen keus: je moet omhoog. We nemen een eerder korte, maar heel steile asfaltweg. Zo ben je meteen opgewarmd."

Photographer: Michael Maga-ao | Source: Unsplash

De beloning na zo'n helling? Het bijzondere uitzicht, natuurlijk! “Zodra je de top van deze kleine heuvel bereikt, kijk je uit over Durbuy en de hele streek."

Het prachtige panorama smaakt zonder twijfel naar meer. We zetten de tocht verder! “Je duikt meteen een klein bos in en fietst zo vlak naast Adventure Valley."

Een heleboel dorpjes

Als je de hoofdweg voorbij bent, ga je weer het bos in. Daar fiets je langs lange, brede, aangename paden die niet veel moeite kosten. Ze leiden je naar het dorpje My. Als je daar aankomt, steek je een nieuw bos door. Het is een beetje zigzaggen, maar allemaal heel doenbaar.

Erezée is de volgende stop. “Na een korte klim sta je op ongeveer 340 meter boven de zeespiegel. Dit is het hoogste punt van de rit."

Onze tip? “Stop even om van het landschap te genieten. Het is absoluut de moeite waard!"

Photographer: Pierre Pauquay | Copyright: SPRL Cernix

Daarna vervolg je de weg naar Morville. “Zo zoeken we opnieuw de hoogte op."Zodra je daar aankomt, nader je het einde van de tocht. “We gaan daarna richting Bomal. We fietsen langs een dal en dalen zo ongeveer 300 meter af tegenover Morville."

Een vlotte aankomst

Na dalen komt onvermijdelijk weer stijgen. Daarom klimmen we nog een laatste keer, voor we rustig terug naar Durbuy afdalen."

Nog een laatste tip? “Geniet van de uitzichten na Bomal, want die zijn prachtig. Daarna gaat het aangenaam naar beneden richting Durbuy."

Na de inspanning is het tijd voor ontspanning!

Huur een vakantiehuis in deze prachtige streek, zodat je op je gemak de omgeving kunt verkennen. Neem de tijd om langs de Ourthe te flaneren, de kasteelruïne te bezoeken en te genieten van gezellige momenten met vrienden of familie in een comfortabel en fietsvriendelijk vakantiehuis.

cta

Wie is Thomas Meurens?

Deze 26-jarige basisschoolleerkracht uit Spa rijdt graag over zowel verharde als onverharde wegen. Hij deelt zijn passie voor het fietsen via het CBM Racing Team, dat hij heeft opgericht en dat Ardennes-étape met veel plezier sponsort.
CBM Racing Team is één grote familie die in het teken staat van samen ontdekken en winnen. Want Thomas ziet zijn team als een team van winnaars. Zelf is hij competitief ingesteld, en hij steekt zijn teamgenoten duidelijk aan. Bij zijn grootste verwezenlijkingen vermeldt hij trots zijn deelname aan de Transmaurienne Ultra: “De moeilijkste wedstrijd waaraan ik tot nu toe heb deelgenomen. Het parcours is maar liefst 270 km lang en telt 10.000 hoogtemeters. Deze uitdaging zal ik nooit vergeten, het was fantastisch en loodzwaar.” Een mooie herinnering die de passie van deze Ardense mountainbiker perfect weergeeft!
Photographer: Emeline Delporte

Deel je mooiste herinneringen met ons!

Vergeet ons ook zeker niet te taggen in je prachtige foto’s op Instagram met @ardennes_etape en verschijn in onze spotlight! Op zoek naar nog meer vakantiehuizen? Ontdek ons volledig aanbod van over 2000 vakantiehuizen op ardennes-etape.be. Wil je je laten inspireren? Ontdek ons Instagram-account voor meer tips, onze Facebook-pagina voor wedstrijden en ons Strava-account voor giveaways!

cta

 

velo
CBM Racing Team
VTT