Op pad voor de verovering van de schatten in de Ardennen

Scheepsmaten, hoor toe! Trek de wandelschoenen aan, neem de kompassen mee en volg mij naar het vasteland…De tijd is gekomen om op zoek te gaan naar de schat! Volgens een oeroude legende zou ze begraven liggen in een weidse streek vol met betoverde plekken, de Ardennen genaamd. Neem je familie en je maten mee want er staat ons een lange weg te wachten.

 

In de versterkte burcht van Lognes

Onze eerste stopplaats is de versterkte burcht van Lognes in het domein van Palogne, de schuilplaats van de beruchte « Everzwijnen van de Ardennen ». Men heeft mij verteld dat een met juwelen overladen geit, de zogenaamde “Gatte d’Or” in het bezit zou zijn van de gezochte schat en dat ze in de kelders van het kasteel zou ronddolen. Tijdens onze queeste zullen we heel wat moeilijkheden moeten overwinnen en het hoofd moeten bieden aan beproevingen zoals boogschieten en slingeren met de katapult. Tijdens het valkenspektakel zullen we op adem kunnen komen.

In het domein van Avenature in Vielsalm

Nadien zullen we ons naar het domein van Avenature begeven dat aan de rand van het domaniale woud van Grand Bois in Vielsalm ligt. Uitgerust met een kompas, een roadbook of een gps beginnen we aan onze expeditie tijdens dewelke we bijgestaan worden door eerbiedwaardige monitoren. Pas op! Er zijn er die zeggen dat een zekere baron van een zekere broederschap zijn geheim voor een lang leven angstvallig voor zich alleen zou houden en dat al diegenen die het willen ontsluieren voor eeuwig zouden verdwijnen…

In Houffalize

Vervolgens gaan we naar Houffalize waar we zelf bepalen op welke manier we op verkenning willen trekken dankzij One Step, een organisatie die aantrekkelijke activiteiten op maat voorstelt: avontuurlijke trektochten, kajaktochten, wandelingen…Dankzij de professionele dienstverlening en met onze kaarten en gps in de hand overwinnen we obstakels en lossen we raadsels op. Elke gelokaliseerde plaats brengt ons een stap dichter bij de schat. Laat het hoofd niet hangen!

In de Abdij van Orval of in La Roche-en-Ardenne

Laten we tenslotte bewapend met onze gsm naar de kanten van de Gaume gaan, in de buurt van de Abdij van Orval of in la Roche-en-Ardenne. Er zijn verschillende schatten te vinden, afhankelijk van wat we zoeken, hebben we het voor het kiezen. Gemotions, een Belgische website die overal in België, maar ook in het buitenland actief is, stuurt ons verschillende berichten die ons een idee geven van de af te leggen afstanden en de duur van de verschillende etappes van het parcours.

Op grotere schaal zouden er naar het schijnt talloze schatten overal ter wereld verborgen zijn. Talloze avonturiers zouden op zoek zijn naar deze koffers en doorkruisen daarbij steden en verschillende omgevingen. Deze activiteit wordt Geocaching genoemd en wordt overal in België gedaan…

Geen minuut meer te verliezen, op naar de Ardennen!

ardennen