Schitterende wandeling in de vallei van de Hoëgne

Wil je de drukte van de Ninglinspo ontwijken? Dan hebben wij de perfecte wandeling voor jou! De prachtige vallei van de Hoëgne ligt op een halfuurtje rijden van de Ninglinspo en is de ideale plaats voor een onvergetelijke wandeling, een romantische picknick of wat spetterend wateravontuur.

De Hoëgne rivier is gelegen in de Hoge Venen en is een fantastische waterstroom van 30 km lang. Wat deze rivier zo kenmerkend maakt zijn de kleine waterversnellingen en de donkere kleur van het water. Er zit namelijk veel ijzer in de grond en dit veroorzaakt de bruine kleur.

De Ardennen zijn uiteraard gekend voor zijn mooie groene bossen en dat is hier niet anders! Je geniet van schitterende uitzichten tijdens je wandeling langs de Hoëgne rivier en ook van de jarenoude “Pont de la Vecquee”. Deze brug maakt deel uit van de Gallo-Romeinse weg “La Vecquée” die door de Ardennen loopt en eindigt bij Baraque Michel.

image from www.flyalong.be

3, 2 ,1… Start!

De wandeling start bij de ‘Pont de Belleheid’ parking waar je je auto kosteloos kan parkeren. Om de parking op te rijden, ga je met de auto een klein stukje door de rivier. Geen zorgen dit is maar 10 centimeter water maar het is alvast een toffe start van het avontuur. De start van de Hoëgne wandeling is goed zichtbaar door het houten kader en de aanwijzing van het blauw/witte kruis.

image from www.flyalong.be

De wandeling is 10 kilometer lang van begin tot eind en vormt een avontuurlijke lus met houten bruggetjes, trappen en steenformaties. Je kan tijdens het zomerseizoen ook op elk moment de voeten even in het water laten plonsen want de wandeling loopt de hele tijd langs de rustgevende rivier.

Na de inspanning, de ontspanning!

Je bent op de helft van het parcours wanneer je de oude ‘Vecquee’ brug oploopt. Vanaf hier loopt de wandeling terug naar de parking maar dan aan de tegenovergestelde oever van de rivier. Het hoogste punt bevindt zich aan de ‘Belvédère waar je kan genieten van een panoramisch uitzicht over de Hoëgne vallei. Als je hier bent geraakt, dan heb je al 200 meter geklommen, top!

image from www.flyalong.be

image from www.flyalong.be

Nu heb je wel een drankje verdient. Zet je daarom gezellig neer bij brasserie Chalet de Pont de Belleheid voordat je terug naar de parking loopt en geniet van een Belgisch biertje op het terras.

Neem de kids mee!

Deze wandeling is ideaal voor kinderen vanaf 6 jaar om te ravotten langs het water. Wel is het belangrijk om bij sommige bruggetjes de kinderen te waarschuwen om voorzichtig te zijn, omdat er vaak geen leuning is voorzien.

Helaas is de weg door de verschillende houten trappen niet toegankelijk voor kinderwagens of voor mensen met een beperkte mobiliteit.

image from www.flyalong.be

image from www.flyalong.be

Wat neem je mee

  • Waterschoenen om in de rivier te spelen.
  • Grote fles water of snack, want de eerste bar bevindt zich pas na 10 km.
  • Een handige rugzak, zodat je het gewicht niet op je schouders voelt.
  • Goed ingesmeerde benen die klaar zijn om te gaan!

Goed om te weten

  • De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.
  • Het witte schuim dat je op de rivier ziet, is geen vervuiling maar net een natuurlijke zeep gemaakt door de rivier zelf.
  • Er is een leuke picknickplaats op ongeveer 2 km van de start met banken, vuilbakken en een afdakje.

 

Ontdek je SityTrail-abonnement

Heb je een vakantiehuis geboekt met Ardennes-étape? Dan kan je vanaf nu genieten van een gratis premium SityTrail abonnement van 1 maand tijdens je verblijf in de Ardennen.

SityTrail is een mobiele gps-applicatie voor wandelingen overal ter wereld. Samen met Ardennes-étape biedt deze partner je meer dan 2500 gratis wandelingen aan in de Ardennen, vlak aan je vakantiehuis.

Download voor je verblijf de SityTrail app en kies je ideale wandeling uit. Nooit meer verdwalen in de Ardennen, prachtige plaatsen ontdekken en genieten van je wandeltocht? Dat is precies wat we je willen aanbieden met dit Ardennes-étape privilige voordeel. Je SityTrail abonnement blijft 1 maand geldig vanaf je aankomstdatum in het vakantiehuis. Ontdek hier hoe je hiervan kan genieten.

Ik ontdek meer info over het SityTrail-voordeel

Ook de wandeling van de Hoëgne-vallei behoort tot onze selectie wandelingen met de SityTrail App. Ontdek deze hier:

Ik ontdek de Hoëgne wandeling

Ben jij verzot op avontuurlijke wandelingen zoals de wandeling van de Hoëgne? Lees dan zeker ook onze ‘Boucle de Durbuy’ wandeling of de boswandeling rond het meer van Warfaaz en deel jouw avontuurlijke momenten met ons op @ardennes_etape!

Zin om van je wandeling een echte belevenis te maken? Blijf overnachten! We hebben tal van leuke Ardennes-étape vakantiehuizen in de buurt van de Hoëgne om de avond rustig te beëindigen. Bekijk onze selectie.

Ik boek een vakantiehuis in de buurt

Foto's door www.flyalong.be