Wat te doen rond de meren van L’Eau d’Heure

Op zoek naar een idyllische plek in België tijdens je vrije tijd? De welbekende “Lacs de l’Eau d’Heure” zijn een pracht voor het oog en een bron van activiteiten voor jong en oud. Samen nemen we je mee naar het grootste nautische complex van België met de grootste stuwdam van het land. Een puur natuurlijk juweeltje met 600ha water, 70 km oevers en 600ha bos om uren te kunnen ravotten.

Stuwdam Plate Taille
Photographer: @Christophe Vandercam

De meren

De meren van L’Eau d’Heure zijn uitgeroepen tot "European Destinations of Excellence" (EDEN). Deze titel werd hun uitgereikt door hun duurzame toeristische acties in een klein toeristische bestemming. En dat niet zonder een reden!

Dit beschermde gebied bestaat uit 5 meren met 5 dammen en een waterkrachtcentrale die een gigantische hoeveel aan stroom verwerkt. De grootste rivier die de meren vult is de Eau d’Heure.

  • Meer Féronval
  • Meer Ry Jaune
  • Meer L’Eau d’Heure
  • Meer Falemprise
  • Meer La Plate Taille ( grooste meer van het land)
Lacs de l'eau d'heure

Hoe bezoek je de grootste stuwdam van België?

Wil je graag de gigantische stuwdam van Plate Taille bezoeken? Reserveer je plaats op de website van de Rode Krokodil voor een rondleiding van de dam. De activiteit start in het hart van de stuwdamgalerij waar je een reusachtige maquette van de meren ontdekt. De gids legt je alles uit zodat je eenmaal ter plekke alles alvast weet over deze iconische plaats.

Daarna is het tijd op erop uit te gaan! Een gids neemt je mee door de ondergrondse gallerij van de dam. 400 meter lang hoor je enkel het geluid van je voetsporen weergalmen tegen de muren van deze indrukwekkende constructie. En dan plots, kom je uit in de 107 m hoge toren waar je een prachtig overzicht krijgt over de dam en de meren van l’Eau d’Heure!

Meren van l'eau d'heure
Photographer: Denis Gauvain | Copyright: denis Gauvain

De tocht is nog niet voorbij want voordat je verder kan genieten van een andere activiteit bezoek je nog met de lift de machinekamer waar de vier krachtige pompturbines elke dag elektriciteit produceren. Laat eveneens je benen beven door te wandelen op de Skywalk op de 5e verdieping die eindigt op een glazen ondergrond! Adrenaline gegarandeerd!

Wat te doen tijdens het laagseizoen?

Ben je tijdens het laagseizoen op zoek naar een leuke activiteit in België? De meren van l’Eau d’Heure zijn de ideale uitvalbasis voor tal van ervaringen.

Reuzenrad
Photographer: @Christophe Vandercam

Dagje in de wolken met Natura Parc

Zit het weer wat mee? Pak je dan lekker in met je warmste kleren en kom genieten van een volledige dag in de frisse lucht in het Natura Park! Denk maar aan touwenparcours, kabelbanen en bungeejumping ... Dit avonturenpark is de droom voor jong en oud.

Natura Parc meren van l'eau d'heure
Photographer: Crunelle Remy | Copyright: Crunelle Remy(c)

Tien routes van 2 tot 25 meter boven de grond zorgen ervoor dat je uren fun kan beleven. Zelfs kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom want er is voor ieder een eigen niveau. Het beste deel? Gigantische kabelbanen die boven het meer van de Plate Taille geïnstalleerd zijn en je een adembenemend uitzicht bieden!

Vergeet niet te reserveren via de website van Natura Parc. Hop het avontuur wacht op jou!

cta

Adrenaline bij The Spin Cablepark

Wil je wat meer adrenaline en avontuur? Ontdek The Spin Cablepark aan de meren van l’Eau d’Heures waar je kan waterskiën, wakeboarden, peddelen, kneeboarden en nog veel meer!

The Spin Cablepark

Ben je op zoek naar een indoor activiteit? Ontdek ook de Escape rooms met als thema “House under the dam” en “Xtreme room” die de Plate Taille stuwdam volledig in de kijker zet.

Ardennes-étape voordeel
Ben je een Ardennes-étape klant? Toon dan je Activity Pass bij aankomst en ontvang 20% korting!
cta

Waterfun bij Aquapark

Spetteren, glijden, zwemmen of relaxen? Alles kan bij Aquapark! Dit heerlijk binnen-en buitenzwembad biedt je het hele jaar verschillende stromen, waterstralen, een glijbaan met scherm en ledverlichting en een peuterbad met kinderspelen aan.

Aquapark Lacs de l'eau d'heure
Photographer: WWW.DERIBAUCOURT.COM | Copyright: WWW.DERIBAUCOURT.COM

In de zomer vind je er een spray park van 500 m², ligbedden en een buitenbar om iedereen te plezieren!

Ardennes-étape voordeel
Ben je een Ardennes-étape klant? Toon je Activity Pass bij aankomst en ontvang dan 3 plaatsen voor het Aquapark voor de prijs van 2.
cta

Volledig relaxen bij A l'Heure du Bien-Etre Centre Wellness

Na een wandeling rond de meren, volledig relaxen om je avond goed in te zetten? Bezoek het Wellness Centre en ontspan in de jacuzzi’s, de drie verschillende sauna’s, de hammam of geniet van een lichttherapie op waterbedden.

l'Heure du Bien-Etre Centre Wellness
Photographer: WWW.DERIBAUCOURT.COM | Copyright: WWW.DERIBAUCOURT.COM

Je nog extra laten verwennen? Boek een thalgobehandelingen en geniet volledig. Deze toegang tot deze wellness wordt enkel toegelaten vanaf 18 jaar.

Ardennes-étape voordeel
Ben je een Ardennes-étape klant? Toon je Activity Pass bij ontvangst en krijg dan 5€ korting op de totaalprijs.
cta

Hole-in-one bij Pro1Golf Entertainment Center

Volledig losgaan op de 9-holes golfbaan met een panoramisch uitzicht over de Meren van l’Eau d’Heure? Dankzij de golfbanen met synthetisch green kan je er het hele jaar door terecht voor een potje golf. Een echte primeur in België!

Pro1Golf entertainment center
Photographer: Picasa
Ardennes-étape voordeel
Ben je een Ardennes-étape klant? Toon je Activity Pass bij ontvangst en krijg dan 10% korting op de totaalprijs.
cta

Wat te doen tijdens het hoogseizoen?

Het zonnetje straalt en je bent op zoek naar een goede dosis plezier ronde meren van L’Eau d’Heure? Waterratten, dit is voor jullie! Want je kan kiezen uit allerlei watersporten en natuurlijke zwemzones.

Zwemmen meren van l'eau d'heure
Foto: Maarten Huisman | Photographer: Maarten Huisman @ Studio Nelson | Copyright: Studio Nelson © 2019

De natuurlijke zwemzones bevinden zich in het meer van Falemprise en het meer Plate Taille dat ook een strand bevat. Hier kan je van juni tot september genieten van een frisse duik met je vrienden of familie. Je kan weten of de zwemzone open is door te kijken naar de vlag die telkens wordt uitgehangen, is het groen? Dan is het goed te doen!

Bovenstaande activiteiten zijn uiteraard ook open in het hoogseizoen, maar je dient dan wel op voorhand te reserveren.

Welke wandelingen kan je doen?

Rond de meren van l’Eau d’Heure kan je 10 bewegwijzerde wandelingen vinden, met elk een apart niveau. In totaal kan je 100 km wandelen rond de meren, als dat geen challenge is! Alle wandelingen worden goed aangegeven met kleurcodes. Je kan alle details van elke wandeling terugvinden in de PDF.

Wandelen rond Lacs de L'eau D'heure
cta

Mag je hond mee naar de meren van l’Eau d’Heures?

Uiteraard! Je hond is meer dan welkom wanneer deze aan de leiband meegeniet van de wandeling. We rekenen uiteraard op jou dat je met respect omgaat met de omgeving en de andere wandelaars. Dus elk kakje gaat in een zakje.

Wandelen met de hond Lac de L'eau D'heure

Wil je graag met je hond zwemmen? Bij Lac du Ry Jaune zijn honden welkom om mee te ravotten in het water! Alle andere zwemvijvers laten honden niet toe

Waar overnachten?

Wil je graag meerdere activiteiten combineren of wil je na een leuke dag overnachten? Ontdek allerlei gezellige vakantiehuizen met zicht op de meren van l’Eau d’Heure. Ben je met 4 of met 10 personen? Er is voor ieder wat wils!

Vakantiehuis voor 4 personen, ideaal voor een gezin

Vakantiehuis Lac de L'eau d'Heure
Photographer: Alex Bux
cta

Vakantiehuizen voor 6 personen met vrienden of familie

Vakantiehuis Lac de L'eau d'Heure
Photographer: Alex Bux
cta

Vakantiehuis voor 8 personen met vrienden of familie

Vakantiehuis Lac de L'eau d'Heure
Photographer: Alex Bux
cta

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Volg ons op onze Facebook of Instagram pagina en ontdek elke dag nieuwe activiteiten en vakantiehuizen in de Ardennen! Tot snel!

l'eau d'heure
meren
lacs
lacs de l'eau d'heure
meren van l'eau d'heure
activiteiten