Voor jou getest: paddenstoelen plukken!

Hallo, herfst! Wat is dit toch een heerlijk seizoen. De natuur pronkt met haar vele kleuren, het wordt wat frisser, we denken eraan de houtkachel aan te steken, genieten van gezellige avondjes thuis … En het is bovendien het seizoen van culinaire pleziertjes en de mooiste boswandelingen. Kortom, genoeg om dol te zijn op deze periode van het jaar! En waarom zouden we al die geneugten niet bundelen in een wandeling in de natuur, gekoppeld aan een paddenstoelenpluk? Wij probeerden het uit voor jou!

paddenstoelen

Klaar? Weg zijn we!

Bereid je goed voor, met stevige wandelschoenen, een mand, een mesje, een warme jas en je fototoestel. Je zult zien dat je in de herfst de mooiste bosfoto's maakt. De gele, oranje en rode kleuren zijn een lust voor het oog! Aan deze wandeling hou je niet alleen paddenstoelen, maar ook pareltjes voor je fotoalbum over. Alles ingepakt? Dan kun je vertrekken!

Volg de gids

Begin je wandeling met alle paddenstoelen te plukken die je op je weg tegenkomt. Groot, klein, rood, bruin, paars … Sommige ken je al, andere ontdek je onderweg wel. Durf ook eens de paden te verlaten en trek het bos in.

Paddenstoelen plukken

 

Vanessa is jouw gids vandaag! Ze is gepassioneerd door de Ardennen en paddenstoelen hebben geen geheimen voor haar. Zodra je mandje gevuld is, toont ze je welke exemplaren eetbaar zijn. Ze leert je hoe je ze herkent én klaarmaakt. Een leuke activiteit vol verrassingen.

Paddenstoelen in de Ardennen

 

Ludieke wandeling

 

Hoe herkent u paddenstoelen

 

Ontdek de paddenstoelen van onze bossen

Jouw beurt nu!

Je bent nu helemaal klaar voor je zoektocht naar de 'goede' paddenstoelen. Ga jij ze herkennen? Boleten, eekhoorntjesbrood, cantharellen … Het water loopt ons al in de mond!

Paddenstoelenmand

Je inspanning wordt beloond

Vanessa heeft een kleine verrassing voor jou, want je gaat enkele gevonden paddenstoelen bakken, proeven op toast en zelfs smullen van een heerlijk, met liefde bereid soepje. Een welverdiende beloning na je wandeling!

champignons koken

Weer thuis

… met een mand vol paddenstoelen! Zet de pret thuis gewoon voort. Duik de keuken in en verras je gasten! Of waarom niet in een vakantiehuis, tijdens een verblijf met het gezin of familie? Ardennes-étape biedt je fantastische huizen die perfect zijn om te genieten van die kleine herfstgelukjes.

Chalets, huizen, met een houtvuur en zachte dekentjes … Er is keuze genoeg!

cta

 

chalet in de Ardennen

Heb jij ook zin in deze belevenis?

Neem contact op met Vanessa. Ze leidt je met plezier rond in de omgeving van Jalhay. Deze wandeling is mogelijk in het seizoen (van eind september tot begin november). Vanessa spreekt enkel Frans. Honden toegestaan. Prijs: 10 euro per persoon. Minimaal 8 personen (5 euro voor kinderen onder de 10 jaar).

Jouw voordeel met Ardennes-étape Experience? Smullen van heerlijke herfstsoep en toast met paddenstoelen.

Contact: E-mail: vanessa.autunno@gmail.com Telefoon: +32 (0)499 45 72 04
cta

Toon ons je mooiste foto's!

Deel je mooiste foto's van paddenstoelen of herfstlandschappen en tag ons met @ardennes_etape. We kijken er al naar uit!

champignons
forêt
Ardenne