Ik ontdekte de wereld van rivieren en vissen bij RIVEO

Als mama maak ik er een erezaak van om mijn dochter zoveel mogelijk bij te brengen. Margaux is zes jaar. Ze is van nature nieuwsgierig en staat voor alles open. Iemand vertelde me wat voor een geweldige plek het RIVEO museum in Hotton is voor kinderen. En aangezien ik er zelf ook graag opuittrek, zie ik hier dadelijk een leuk uitstapje in. ... Ik nodig mijn vriendin Noah en haar vierjarige zoontje Emilianno mee op ons educatief uitje.

RIVEO à Hotton

Kelly heet ons hartelijk welkom

Een kleine tip als je aankomt: let goed op, het museum ligt langs de weg, aan het water. Er is geen parkeerplaats voor de deur, dus je moet een stukje lopen.

Kelly wacht ons met een brede glimlach op. Ze spreekt de kinderen direct aan, die enthousiast reageren. Ze legt uit dat we een paspoort nodig hebben en dat we een aantal vragen moeten beantwoorden. De oogjes van onze schatjes lichten op: er komen spelletjes aan!

Paspoort klaar? Klaar voor een reis rond de wereld!

Om te beginnen trekken we naar de eerste verdieping om 2 continenten te verkennen. Het is allemaal heel interactief: we lopen over een blotevoetenpad en de kinderen kunnen dingen inkleuren... Margaux vindt het geweldig! De jongste is misschien nog wat jong en is wat minder onder de indruk. Zelfs Noah en ik genieten ervan, ook voor volwassenen is het hier geweldig!

Op de tweede verdieping ontdekken we 2 andere continenten, via spelletjes, prachtige afbeeldingen en experimenten. Overal zien we verklarende panelen met indrukwekkende weetjes. De panelen informeren ons over de vervuiling wereldwijd. En de gevolgen voor het milieu. Bijvoorbeeld voor de rijstteelt en de visvangst. We vernemen ook waarom het zo’n goed idee is om Fairtrade voedsel te kopen.

In elke ruimte gebruiken we ons paspoort om een quiz te spelen aan de hand van panelen, verklarende video's en experimenten.

Zoetwatervissen ontdekken

We dalen af naar een ondergronds aquarium. De kinderen kijken als betoverd naar allerlei vissen, terwijl hun mama's de uitleg lezen. We zijn allemaal volledig ‘ondergedompeld’ in onze ervaring. In de verschillende aquaria vinden we de antwoorden op de vragen van de quiz.

Het is een rustige plek vol wonderbaarlijke verrassingen! We hebben intussen al heel wat opgestoken.

les aquariums chez RIVEO

Naar buiten?

Het zou gaan regenen, maar de zon komt eindelijk tevoorschijn! De kinderen stormen enthousiast naar buiten voor een nieuw spel: midgetgolf. Het parcours is prachtig, met overal bloemen, aromatische planten en fonteinen… Ook hier is de waterwereld alom aanwezig.

Achttien holes later is het tijd om afscheid te nemen van Kelly, die nog even polst wat we ervan vonden.

Waarom ik RIVEO aanraad

  • Het idee van het paspoort is echt top, een weldoordacht hulpmiddel om op een speelse manier van alles bij te leren!
  • De verklarende panelen zijn bondig en overzichtelijk.
  • De prijs is heel redelijk: tijdens mijn bezoek in 2023 (twee volwassenen en twee kinderen) bedraagt deze 6 euro per persoon
  • Ik raad dit museum echt aan voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Verblijf jij ook in de Ardennen in een vakantiehuis van Ardennes-étape en heb je zin om bij RIVEO de wereld van rivieren en vissen te ontdekken ? Mooi: dan geniet je per persoon een korting op je ticket!

cta