Ik testte een urban escape game van Coddy in Namen

Op zoek naar een leuke activiteit onder vrienden in Namen? Dan bevelen we je van harte een Urban Escape Game aan! Dit concept wordt aangeboden door Coddy. Wij kozen voor het game 'De geheimen van Namen', maar Coddy stelt ook nog andere games voor. Trakteer je vrienden dus op een verrassing en neem ze mee naar het centrum van Namen. Hieronder vertel ik je er alles over (zonder de oplossingen van de opdrachten te verklappen, natuurlijk)!

Download om te beginnen de app in je appstore en selecteer je game. Om te starten leidt dit je naar je vertrekpunt. Onze route begon in het Park Louise Marie.

Een bekentenis: zelf woon ik niet ver van Namen, maar toch stak ik tijdens het spel ontzettend veel op! Het eerste dat opvalt: de vragen zijn niet eenvoudig, je moet echt nadenken! Daarom is teamspirit heel belangrijk. Na elk raadsel brengt het spel je naar de volgende plek voor de volgende vraag.

Bij het park verlaten van het park kruisten we een groep mensen. Uit hun levendige conversatie konden we opmaken dat ze hetzelfde game aan het spelen waren! We wisselden een paar veelbetekenende blikken uit en gingen de competitie met hen aan.

We moesten in hen echter al snel onze meerderen erkennen, want ze namen dadelijk een voorsprong. Maar dat kon onze pret niet drukken!

Vraag na vraag ontdekten we de stad Namen vanuit een andere invalshoek. Heel interessant, zeker voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur. De uitleg is vrij uitgebreid, en trakteert je op enkele leuke anekdotes.

De route voert ons naar de Saint-Aubain kathedraal (let op: deze is niet altijd geopend). Daar wachtten ons extra opdrachten, en ik moet toegeven dat we een tijdje zoet waren met het vinden van de antwoorden. We draaiden in het rond, bedachten theorieën, losten ingewikkelde berekeningen op... en we vonden de oplossing! We waren fier op onszelf! Een kleine tip: kennis van Romeinse cijfers is een troef!

We liepen ook langs de Maas en ontdekten er de infrastructuur van de nieuwe kabelbaan (mijn vrienden wilden hem direct uitproberen, maar zelf heb ik helaas hoogtevrees...). We passeerden zelfs de plek waar je nog een van de allereerste cabines kan zien die vroeger werden gebruikt!

We eindigden onze tocht op Place de l'Ange. Het kostte ons uiteindelijk ruim 3 uur om het spel uit te spelen. Het was intens, erg plezierig en gelardeerd met enkele leuke verrassingen. Bovendien staken we van alles op. Sommigen van ons kenden Namen helemaal niet en ze waren in de wolken van wat ze allemaal ontdekten!

Onder het motto 'geen inspanning zonder beloning!’ besloten we onze uitstap in een typisch stadscafeetje om er te genieten van een heerlijk Naams biertje.

Met andere woorden: een echte aanrader!

Tips:

  • De parkeerplaatsen zijn betalend.
  • Drink af en toe iets, van nadenken krijg je dorst!
  • Zorg dat je telefoon goed opgeladen is want de batterij draait overuren.
  • Het spel is ideaal voor een groep van 5-6 personen.

Ook zin in zo’n game? Goed om te weten: als je met je vrienden een vakantiehuis van Ardennes étape boekt, krijg je korting! Coddy biedt ook games aan in Durbuy, Luik, Arlon en Dinant !

cta
vrienden
Ardennen