TOP 12: fietsvriendelijke vakantiehuizen in de Ardennen

Op zoek naar een geweldig vakantiehuis voor je volgende fietsvakantie in de Ardennen? Ontdek deze 12 fietsvriendelijke vakantiehuizen die ideaal gelegen zijn en die de perfecte uitrusting hebben voor echte fietsfanaten!

Fiets over de wegen, door de bossen of langs een RAVeL-route, alleen, met je partner of met je hele wielerploeg en ontdek wat de Ardennen te bieden hebben!

Actief overdag, 's avonds lekker cocoonen in Dinant

Dit vakantiehuis ligt in de buurt van prachtige fietsroutes en nodigt je uit om de streek rond Dinant en de Condroz te verkennen. Na een dagje fietsen geniet je van de hot tub, de sauna, de grote tuin en een avond bij het haardvuur. Bij elke slaapkamer hoort trouwens een eigen badkamer!

Ben je met de elektrische fiets? Het fietslokaal biedt eveneens stopcontacten aan om je fiets rechtstreeks op te laden. Ben je een mountainbiker? Spuit je fiets volledig af want alles is aanwezig in dit vakantiehuis om je fietsverblijf onvergetelijk te maken.

cta

Activiteiten in overvloed in Aubel

Hou je van actieve vakanties, dan ben je hier aan het juiste adres! Je verveelt je geen minuut in dit vakantiehuis met spelmodules voor de kinderen, voetbaltafel, 'kwistax' (gocart), petanquebaan, slackline, houten spelen, minigolf, kampvuurzone ...! De eigenaars hebben voor je bewegwijzerde fiets- en wandelroutes uitgestippeld. Ze spelen zelfs voor gids als je dat wil en verhuren elektrische fietsen! Kortom, HET fietsverblijf waar je naar zocht!

cta

Een verblijf in het teken van fietsen in Waimes

Dit vakantiehuis is de perfecte setting voor een fietsvakantie met vrienden. Het is schitterend gelegen in een pittoreske streek met flink wat hoogteverschillen. Speciaal voor je tweewielers vind je hier een fietsgarage (met laadpalen voor elektrische fietsen), een kleedkamer en een wasruimte.

In de sauna en de infraroodcabine kan je weer op krachten komen na een dag vol inspanning. Waimes is bovendien ongelooflijk prachtig voor fietsroutes, dus wacht niet langer en ontdek deze streek!

cta

 

Een vliegende start op de RAVeL in Marchin

Verblijf in een voormalig treinwachtershuis. De vroegere spoorwegbedding is nu een RAVeL-route, waardoor dit vakantiehuis strategisch gelegen is voor wie er met de fiets op uit wil zonder het verkeer te trotseren. Je kan meteen op pad! De omgeving is ideaal voor gezinnen. En als kers op de taart: je kan zelfs een elektrische fiets uitproberen!

cta

RAVeL voor tweewielers en viervoeters

Een ander treinwachtershuis, een andere sfeer! Verblijf hier met het hele gezin, want zelfs de hond is welkom. Geniet van de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Beleef het grootste plezier in de speelruimte. Kom heerlijk tot rust bij het houtvuur. En verken de RAVeL-route van lijn 38 door het houtwallenlandschap van het land van Herve.

cta

Genieten na een fietstocht van de Scandinavische inrichting

Deze cozy villa bestaande uit 4 slaapkamers en 2 badkamers is ideaal voor wie wil genieten van de fietsbanen rond Paliseul. Dit vakantiehuis uitgerust met een fietsenstalling is gelegen tussen de velden en zal je onvergetelijke momenten bezorgen. Neem na je fietstocht plaats op de gezellige bank terwijl je luistert naar het geknetter van het houtvuur: HEERLIJK!

cta

Hop op de massagetafel om je zware spieren volledig te ontspannen

Droom je al super lang van een fietsvakantie? Dit mooie en goed uitgeruste vakantiehuis is de perfecte plek om je uitdagingen aan te gaan en daarna de spieren goed te laten rusten.

Weismes is een prachtige plaats voor fietstochten. De RAVeL loopt namelijk vlak achter je tuin, dus je hoeft alleen maar je schoenen aan te trekken en op pad te gaan. Onderweg kan je genieten van een welverdiende pauze bij de brouwerij Peak Beer in Weismes.

Eenmaal terug in je vakantiehuis? Leg jezelf neer op de massagetafel of dompel jezelf onder in de buitenjacuzzi om volledig te ontspannen.

cta

Hoofd op nul en benen op 100%

Zin in een fietsvakantie in de vrije natuur? Deze mooi gedecoreerde vakantiewoning voor 5 personen ligt in een idyllisch kader in het hart van de Ardennen en zal de plaats bij uitstek zijn voor je fietstochten.

Overdag race je op de wegen midden in de natuur van Thimister-Clermont en geef je je 100%. Maar ‘s avonds is het cozy interieur, heerlijk rusten in de sauna ... hoofd op nul en volledig genieten.

cta

Verblijf met elektrische fietsen op de boerderij

Dit vakantiehuis op het platteland voor 4 personen nodigt je uit voor een droomvakantie waar de rust en de bucolische sfeer alle natuurliefhebbers in verrukking zullen brengen. De eigenaars hechten bijzonder veel belang aan hun streek en aan het welzijn van hun gasten. Daarom zullen ze je bij aankomst onthalen op een degustatiemand met producten van de boerderij en ambachtelijk vervaardigde zeep en shampoo uit de streek.

Daarbovenop kan je ook gebruik maken van hun 4 elektrische fietsen of een golfwagentje om tot het dichtstbijzijnde dorpje Ambly te rijden. Gewoonweg heerlijk!

cta

Start vanaf je vakantiehuis en scheer je rechtstreeks een weg midden in de natuur

Dit charmante 3-sterren vakantiehuis wacht op jou in een groene omgeving. Deze woning is zowel comfortabel als functioneel en gelegen dicht bij het centrum van La Roche-en-Ardenne. Je hebt er een garage om je fiets veilig weg te zetten en je bent rechtstreeks vanaf je verblijf op een prachtige route om de streek te ontdekken. Op zoek naar een uitdaging? Waag je een weg op de mythische hellingen rond La Roche-en-Ardenne en geniet na je tocht van een gezellige avond voor de open haard.

cta

Op de RAVeL van Aubel tot het drielandenpunt

Deze fietsvriendelijke vakantiewoning is gelegen op zo'n 5 kilometer van Herve gelegen tussen prachtige akkers en velden. Je kunt er ook fietsen op de zeer aangename RAVeL-route, die je langs Aubel voert tot aan het drielandenpunt. Meer naar het zuiden toe, kun je het meer van la Gileppe gaan ontdekken (op zo'n 20 kilometer rijden), omringd door bossen en aan het begin van de prachtige streek van de Hoge Venen. Adembenemende uitzichten gegarandeerd tijdens je fietsvakantie!

cta

Mountainbikers dit is voor jullie

In Stoumont, in het hart van de Belgische Ardennen, ligt deze mooie, keurig afgewerkte houten chalet met sauna, volledig uitgerust met een fietsenstalling en met een prachtig uitzicht over de omgeving. De eigenaar van deze chalet is een fervente mountainbiker en kent alle fietsroutes van de omgeving. Neem even een koffie met hem op je terras en bespreek je volgende fietstocht!

cta

Op zoek naar meer fietsinspiratie?

Download dan nu onze gratis reisgids! Ontdek de legendarische route van de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik met: adembenemende uitzichtpunten, de beste fietstips, de must-see plaatsen, leuke stops op het parcours en nog veel meer!


Wil jij ook komen genieten van een heerlijke fietsvakantie? Bekijk al onze fietsparcours op onze blog en geniet van de mooiste panorama’s van de Ardennen. Ben je toe aan een goede uitdaging tijdens je fietsvakantie, ontdek ook de 5 mythische hellingen van Luik-Bastenaken-Luik en hoe je deze het beste beklimt.

Fietsvakantie in de Ardennen

Heb je de smaak te pakken? Ontdek meer dan 2000 vakantiehuizen op onze website. Tot snel, op de Ardense wegen!

cta