Twee nationale parken vlakbij in de Ardennen

De overweldigende natuurpracht van een National park hoef je niet op duizenden kilometers van hier te zoeken. Vlakbij in de Ardennen, in de valleien van de grote rivieren die de streek doorkruisen, vind je twee Nationale Parken van respectievelijk 22.000 en 29.000 hectare: het Nationaal Park de l’Entre Sambre et Meuse, in de valleien van de Samber en de Maas, en het National park van de Semoisvallei.

WAARIN VERSCHILT EEN NATIONAAL PARK VAN EEN NATUURPARK?

Een Nationaal Park is net als een natuurpark een uitgestrekt gebied waar de rijkdom van het landschap en van de natuur gevrijwaard worden. In een Nationaal Park Naast is er naast natuurbescherming en wetenschappelijke onderzoek ook nog plaats voor beperkte vormen van toerisme en recreatie.

Bij Ardennes-étape zij we trots om in de twee Nationale Parken van de Ardennen opmerkelijke vakantiehuizen en unieke activiteiten in de natuur te kunnen aanbieden.

TREK JE TERUG IN HET NATIONAAL PARK DE L’ENTRE SAMBRE ET MEUSE

Zin om eens helemaal op te gaan in de adembenemende natuur van het Nationaal Park de l’Entre Sambre Et Meuse? Ardennes-étape stelt je een brede waaier aan knappe vakantiehuizen, leuke activiteiten en kant-en-klare wandel-of fietstochten voor.

Zin in een romantisch uitje midden in de natuur van dit Nationaal park? Dan beleef je vast een heerlijke tijd in deze chalet voor 2 personen aan de rand van een vijver.

In dit voormalig jachtpaviljoen in een park vol bomen en een vijver verblijf je dan weer met 4 personen in alle luxe in de ongerepte natuur. Terug naar de natuur… maar dan wel helemaal in stijl!

En wat zullen de kinderen (en de ouders ook, durven we te wedden!) leuker vinden dan een uitstapje vanuit je vakantiehuis naar een heus avonturenpark met een touwenparcours door de boomtoppen, kabelbanen, bungeesprongen en nog veel meer? Of wat dacht je van een onvergetelijke rit aan boord van een authentieke oldtimer met privéchauffeur in het adembenemende decor van een Nationaal Park?

En uiteraard kan je in een Nationaal Park als dit prachtige fiets- en wandeltochten maken. Zoals één van onze favoriete wandelingen, de heerlijke Promenade des Hauts de Virelles. Wist je trouwens dat je als je een vakantiehuis van Ardennes-étape huurt, je een maand lang gratis geniet van de Premiumfuncties van de wandel- en fietsapp SityTrail? Daarmee krijg je eenvoudig toegang tot 2500 tochten in de Ardennen.

cta

BACK TO NATURE IN HET NATIONAAL PARK VAN DE SEMOISVALLEI

Ook in het Nationaal park van de Semoisvallei stelt Ardennes-étape je heel wat prachtige vakantiehuizen, opwindende activiteiten en kant-en-klare wandelingen en fietstochten voor.

La Semois encercle la ville de Bouillon
La Semois encercle la ville de Bouillon - © Visit Wallonia

Deze vakantiewoning voor 12 personen in een voormalig jachtpaviljoenligt op 100 meter van het bos en biedt alle luxe van een modern hotel. En dat allemaal op 10 minuutjes van de beroemde abdij van Orval in zijn schilderachtige groene kader!

Of wat dacht je van dit pareltje? Een heuse boomhut voor 8 personen waar je niet alleen volop van de natuur maar ook van zalig comfort geniet, met o.m. een hot tub op het ruime terrasmet een adembenemend uitzicht.

Wil je jezelf actief uitleven in het Nationaal park van de Semoisvallei? Een originele activiteit is packraften: een trektocht bij zonsopgang door de ongerepte natuur met een licht opblaasbaar bootje op je rug tot aan de Semois. Daar ga je te water terwijl de dieren om je heen ontwaken. Goed om te weten: deze activiteit is enkel toegankelijk voor Ardennes-étape klanten.

Zelfs onder de grond vallen hier onvergetelijke momenten te beleven! Zoals een ondergrondse ontdekkingstocht in een voormalige leisteenmijn. Een buitengewoon, tijdloos avontuur, waar je als Ardennes-étape klant trouwens een mooie korting geniet.

Ook in dit Nationaal Park vallen uiteraard heerlijke fiets- en wandeltochten te maken. Zoals onze favoriete tocht: een wandelingen van 7 km naar het adembenemende uitzicht vanop de Roche de Saloru!

Goed om te weten: als je een vakantiehuis van Ardennes-étape huurt, geniet je een maand lang gratis van de Premiumfuncties van de wandel- en fietsapp SityTrail. Daarmee krijg je eenvoudig toegang tot 2500 tochten in de Ardennen.

cta
Botassart, België
Botassart, België

De Ardennen hebben zoveel te bieden. Ga zeker al eens een kijkje nemen op onze Facebook- en Instagrampagina’s naar de herinneringen aan de prachtige ervaringen van je voorgangers. En vergeet zeker niet om tijdens je verblijf in onze Nationale Parken zelf ook je mooiste momenten op diezelfde pagina’s te delen met alle andere liefhebbers van de Ardennen.