Top 11 activiteiten met de familie onder de €10 in de Ardennen

Wil jij graag met de kids op stap maar de portemonnee laat het niet toe? Laat je niet afremmen! Ontdek onze 10 favoriete activiteiten om met je gezin onvergetelijke momenten te beleven in de Ardennen en dat voor minder dan €10 per persoon.

e-step in de Ardennen
Copyright: Golden Lakes Village

Geniet van het Parc Chlorophylle

Kom genieten in dit ontspannend, educatief en prachtig gedecoreerd park met speeltuin, ontdekkingsparcours in de boomtoppen en interactieve modules om jong en oud te charmeren. Het park zal je zowel laten genieten van een prachtige wandeling als van een leerrijk moment over de streek.

Prijs:

 • Volwassenen: € 8,50
 • Kinderen: € 6,50 (3-12 jaar)

Regio: Dochamps

Ardennes-étape Privilege
Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel: een klein geschenk in de kleur van Chlorophylle
Parc Chlorophylle
 
cta

Een familieuitstap in de Molignéevallei

Spring op je wagentje en trap op je eigen tempo met het gezin richting het voormalig station van Maredsous! Deze tocht van 7 km brengt je op de voormalige spoorweg langs de prachtige vallei van de Molignée, haar unieke landschappen en adembenemende uitzichten. Een geweldige familieuitstap waar je nog lang over zal wegdromen.

Prijs

 • Voor 40 euro ontvang je een wagentje voor 4 personen voor je tocht, een rondleiding en toegang tot de speeltuin
 • Eén lorrie = 1 tot 4 personen, dus €10 per persoon indien je met een gezin van 4 personen komt
Ardennes-étape Privilege
Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel :een gratis rondleiding door de abdij van Maredsous (waarde: 7 euro per persoon)
Molignéevallei activiteit onder de €10
 
cta

Bezoek Wild Parc Coo en leer over de dieren van het bos

Stap aan boord van het treintje in Coo en bewonder de dieren die rondlopen in hun natuurlijke omgeving. Denk maar aan herten, damherten, everzwijnen en zelfs wolven. Je ziet ze van dichtbij vanaf het treintje. Een ongelooflijke ervaring voor jong en oud.

Prijs:

 • Kleiner dan 80 cm: gratis
 • 80 cm tot 1 m: €5
 • Groter dan 1 m: €10
Ardennes-étape Privilege
Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:een zakje maïs wordt geschonken aan kinderen kleiner dan 1 meter.
 
cta

Ontdek de onderwaterwereld in Hotton

Tentoonstelling over de 5 grootste rivieren ter wereld, prachtige aquariums met felgekleurde vissen of een korte wandeling door de schitterende tuinen? Het kan allemaal tijdens dit bezoek aan Riveo in Hotton.

Prijs: bezoek de tentoonstelling, de tuinen en het aquarium vanaf €6

Ardennes-étape Privilege
Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel: -€1 korting op de inkomprijs.
 
cta

Ga met de kids voor een ridder-ervaring in het Kasteel van Anthisnes

Ga met z’n allen terug in de tijd in het kasteel van Anthisnes/Avouerie! Bij ontvangst krijgen de kinderen allemaal ridderkledij en gaan ze op tocht richting de kerkers van het kasteel. Hier wachten heel wat proeven op hen om hun ridderdiploma te halen. Na al dat schaterlachen is het hoog tijd voor een heerlijk appelsapje in de kelders van het kasteel en spannende verhalen te horen van moedige ridders. Neem jij de kids mee voor deze belevenis?

Prijs: €5 per persoon

Ardennes-étape Privilege
Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel: een souvenirgeschenk in de kleuren van het Kasteel van de Avouerie
Kasteel van Anthisnes activiteit onder de €10
 
cta

Kom de dieren bewonderen bij La P'tite Ferme Balthazard

Op naar de boerderij voor een onvergetelijke dag tussen de dieren! Geniet van de schittering in de ogen van je allerkleinsten tijdens deze interactieve dag voor het hele gezin. Dieren knuffelen, alles te weten komen over de boerderij en een potje minigolf spelen tussen de ezels en de alpaca? Geniet van deze unieke ervaring in het groene kader van de Ardennen bij La P’tite Ferme Balthazard.

Prijs : € 10 per persoon (€ 50 per gezin indien minder dan vijf personen)

Ardennes-étape Privilege
Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel: elk gezin krijgt een pannenkoekenpakket(eieren, biobloem en recept voor de pannenkoeken van La P'tite Ferme Balthazard).
La P'tite Ferme Balthazard activiteit in de Ardennen
 
cta

Leer alle zintuigen tijdens je bezoek aan Houtopia

Eén van de leukste en leerrijkste uitstapjes met de kids is een tocht door het enorme complex van Houtopia met meer dan 70 zintuiglijke ervaringen. Voel, proef, hoor, ruik, zie en geniet van dit buitengewone bezoek. Eenmaal je binnen alle belevenissen hebt getrotseerd is het tijd om ook buiten onvergetelijke momenten te beleven. Test de zwaartekracht uit op het evenwichtsparcours en glij van de 30 meter lange glijbaan.

Prijs:

 • Onder de 3 jaar: gratis
 • €9,5 per persoon als je met 3 kinderen komt
Ardennes-étape Privilege
Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:een exclusieve zintuiglijke workshop! Aanbieding geldig op zaterdag, zondag en feestdagen (behalve schoolvakanties) om 16 uur op reservering. Dit aanbod kan niet worden gecombineerd met de 20% korting die op andere dagen van de week wordt verleend.
Houtopia activiteit in de Ardennen

Als Ardennes-étape klant kan je volledig gratis genieten van een unieke activiteit in een exclusief voor jouw gereserveerde zone. Onder begeleiding van een activiteitenbegeleider ontdek je een plek waartoe alleen jij toegang hebt. Test je 5 zintuigen op een andere manier tijdens een gloednieuwe opdracht. Je kan van deze activiteit genieten door je Activity Pass te tonen aan de inkom op de bovenstaande vernoemde dagen.

 
cta

Speel boerengolf bij boerderij la Bourgade

Wat dacht je van een dagje golfen tussen de koeien? Deze unieke gezinsactiviteit zal je vast niet snel vergeten. Kom, in het hartje van de Ardennen, genieten van het pure platteland en slaag een hole-in-one door alle koeien te ontwijken.

Prijs:

 • Volwassenen: €6
 • Kinderen van 5 tot 12 jaar: €3,50
 • Groepsprijs vanaf 20 personen: €5,50 per volwassene en €3 per kind
Ardennes-étape Privilege
Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:korting van -10%
boerderij la Bourgade activiteit onder de €10
 
cta

Ontdek het heerlijke Darcis Chocolademuseum

Ben jij een grote chocoladefan? Ga op reis door de chocoladewereld tijdens dit museumbezoek met audiogids bij Darcid. Na een duik door de rijke chocoladegeschiedenis kom je bij de winkel terecht waar je tientallen soorten chocolade kan proeven. Na deze uitstap heeft chocolade geen geheimen meer voor jou!

Prijs:

 • Volwassenen : 8,00 €.
 • Kind (6 tot 12 jaar): 6,00 €.
 • Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis
 • Groepen vanaf 10 personen : 6,00 €/persoon
Ardennes-étape Privilege
Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel: -2 euro op de ingangsprijs
Darcis Chocolademuseum
 
cta

Bezoek tijdens je familieuitje de Abdij van Stavelot

De prachtige Abdij van Stavelot is een kostbaar erfgoed dat deel uitmaakt van de oudste kloosterstichtingen van België. Dit immense gebouw heeft naast haar prachtige architectuur en rijke geschiedenis ook een museum over het prachtigste circuit ter wereld, Spa Francorchamps. Bleef zowel sport, poëzie, cultuur als geschiedenis op een andere manier tijdens je bezoek aan de Abdij. Ook de kinderen zullen er dol op zijn dankzij hun magische tas van Marmailles & Co vol leuke spelletjes om samen een ideale gezinsuitstap te beleven.

Prijs: € 10/persoon (1 uur tot een hele dag)

Ardennes-étape Privilege
Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel: voor kinderen is de prijs van € 10 inclusief all-in entree (3 musea en tijdelijke tentoonstelling), het boekje over Ben de Archeoloog of het educatieve boekje over de tentoonstelling, de tas van Marmailles & Co (uitlenen) en een ijsje in de brasserie van de Abdij.
Abdij van Stavelot
 
cta

Volg les zoals in de oude tijd in het Espace Arthur Masson

Terug naar school? Ja maar dan wel zoals in de vervlogen tijden! Bij het rinkelen van de bel word je terug meegesleept naar de jaren 1930-1960 waar de geur van inkt en krijtstof je zullen verwelkomen. Met een draaiboek en een audiogids in de hand leer je alles over het vroegere leven in de Ardennen tijdens de spektakeltocht Trignolles.

Prijs: €12 voor de school belevenis en voor de spektakeltocht 'Trignolles'

Ardennes-étape Privilege
Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel: 2 voor de prijs van 1. Geef de code "Avantage AE" in, bij jouw online-reservering.
Espace Arthur Masson
 
cta

Nog niet gevonden wat je zocht? Ontdek hier nog meer dan 200 activiteiten in de Ardennen. Wil je graag wat langer verblijven? Geniet van een weekendje weg in de Ardennen in één van onze 2000 vakantiehuizen. Er is voor ieder wat wils!

vakantiehuis in de Ardennen
 
cta

Sharing is caring 📸

Bezoek je één van onze partners of kom je genieten met je vrienden of familie van onvergetelijke momenten vanaf je vakantiehuis in de Ardennen? Deel je mooiste foto’s met ons door ons te taggen met @ardennes_etape op instagram! We kijken er naar uit om je schitterende vakantiemomenten te zien!