Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookie-beleid.
Onze vakantiehuizen zijn open - Update 11/01 - “Bekijk onze veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 • Het opzoeken van een verblijf
 • Beschrijving van een vakantiehuis
 • Reservering
 • Prijs en betaling
 • kortingsbonnen en cadeaubonnen
 • Mijn verblijf voorbereiden
 • Wat Ardennes-Etape betreft
 • Covid-19

Het opzoeken van een verblijf

 • Hoe weet u of een vakantiehuis gedurende een bepaalde periode beschikbaar is ?

  We stellen alles in het werk om een website te hebben die up-to-date is.

  Bij elke logiesbeschrijving is een kalender beschikbaar. Eerst zult u het verblijfstype moeten selecteren om vervolgens uw datums te kunnen kiezen:

  • Weekend (vrijdag-zondag)
  • Lang weekend (vrijdag-maandag)
  • Midweek (maandag-vrijdag)
  • Of week (vrijdag-vrijdag)

  De periode is vrij beschikbaar als ze in het groen gekleurd is en geselecteerd kan worden.

  Bijvoorbeeld: Bent u op zoek naar een verblijf tijdens het eerste weekend van maart? U selecteert heel eenvoudig “weekend” en vervolgens surft u naar de maand maart om te zien welke weekends van maart nog vrij zijn.

 • Hoe gebruikt u de zoekmachine en de lijst met zoekresultaten ?

  Geef in de zoekmachine het aantal personen en de periode tijdens dewelke u in de Ardennen wenst te verblijven. In de lijst met zoekresultaten zullen uitsluitend de vakantiehuizen zichtbaar zijn die gedurende deze periode beschikbaar zijn.

  Vervolgens kunt u gebruik maken van de vele verfijningsmogelijkheden van de zoekmachine om de criteria van de vakantiewoning die u wilt huren, nader te bepalen.

  25 criteria helpen u bij uw keuze: aantal kamers, aantal badkamers, type van relaxatievoorzieningen, technologische voorzieningen, babyvoorzieningen enz. Het aantal vakantiehuizen dat overeenkomt met uw zoekopdracht zal onmiddellijk weergegeven worden.

  U kunt ook op locatie zoeken en de perimeter rond de gewenste locatie aanpassen.

  Indien de door u geselecteerde criteria resulteren in een te beperkt aantal keuzemogelijkheden, dan komt Ardennes-Etape u ter hulp. Onder uw eigen zoekresultaten, stellen we een lijst met zoekresultaten voor die zo dicht mogelijk in de buurt komen van wat overeenkomt met uw behoeften.

  Tip:

  In de zoekmachine vindt u eveneens het zoekveld « referentie »

  Geef hier een sleutelwoord, de referentie van een vakantiehuis, de naam van een stad of een uitrusting in. Klik vervolgens op het element of de lijst met resultaten die het beste aan uw zoekopdracht beantwoordt.

  Het is een snelle en efficiënte manier om de informatie die u nodig hebt, te vinden.

 • Welke verblijfstypen zijn er ?
  • Week van vrijdag (aankomst tussen 16-18u) tot vrijdag (vertrek voor 10u)
  • Weekend van vrijdag (aankomst tussen 16-18u) tot zondag (vertrek voor 20u)
  • Lang weekend van vrijdag (aankomst tussen 16-18u) tot maandag (vertrek voor 10u)
  • Midweek van maandag (aankomst tussen 16-18u) tot vrijdag (vertrek voor 10u)
  • Twee weken van vrijdag (aankomst tussen 16-18u) tot vrijdag (vertrek voor 10u)

  Opmerking: deze uren gelden voor de meeste vakantiehuizen. Voor sommige huizen (namelijk deze van grote capaciteit) is het echter mogelijk dat deze uren lichtjes aangepast worden (vertrek eerder dan 10u of aankomst later dan 16u). 

  U kunt de aankomst- en de vertrekuren verifiëren in de beschrijvende fiche van het goed of op uw boekingsdocumenten.

  Met het oog op bepaalde feestdagen (Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Allerheiligen enz.) kunnen de klassieke verblijfstypes op onze website uitzonderlijk aangepast worden, zodat we u de mogelijkheid kunnen bieden om voor een verlengd weekend of andere, interessantere verblijfsperiodes te huren.

 • Kan ik een verblijf met andere vertrek- en aankomsturen dan het standaardverblijf reserveren ?

  Naargelang de periode of het seizoen is het inderdaad mogelijk om een op maat gesneden verblijf te reserveren, bijvoorbeeld: 10 dagen, een maand,....

  Contacteer ons. Wij zullen bij de eigenaar van het vakantiehuis nagaan of we uw vraag positief kunnen beantwoorden. In dat geval zullen we u een prijsofferte bezorgen die aangepast is aan uw bijzondere verblijfsperiode.

 • Mijn account

  U kunt een account aanmaken door rechts boven op “inloggen” te klikken. Om het account te bevestigen, wordt u verzocht om een e-mailadres, naam en voornaam in te geven.

  Dit stelt u eveneens in staat om uw favoriete huizen te registreren wanneer u een vakantie aan het plannen bent, u aan te melden voor nieuwsbrieven en uw vakantie te boeken.

  U zult ook een account kunnen aanmaken tijdens de boekingsprocedure die opgestart wordt in de beschrijvende fiche van een logies. U zult de mogelijkheid hebben om zelf een wachtwoord aan te maken of om te opteren voor een automatisch wachtwoord dat door onze website gegenereerd wordt. In het kader van een boeking zult u eveneens gevraagd worden om een adres en een telefoonnummer in te geven en dit met het oog op een goede voorbereiding van het verblijf.

  Ons privacybeleid met betrekking tot het databeheer kan geraadpleegd worden in onze algemene voorwaarden: privacybeleid, artikel 2. https://fr.ardennes-etape.com/privacy-policy#legal

 • Mijn favoriete huizen registreren

  U kunt tijdens het surfen op de website van Ardennes-Etape zo veel vakantiehuizen opslaan als u wilt.

  Op elke beschrijvende pagina van de vakantiewoningen en onder ieder huis in de resultatenlijst van uw zoekopdracht, vindt u een icoon in de vorm van een hartje. Door op dit icoontje te klikken bewaart u de woning in uw favorieten. Zo vindt u uw opgeslagen favorieten terug, ongeacht de computer die u gebruikt of waar u zich bevindt. Wij hopen dat deze tool u van pas zal komen.

  De huizen worden opgeslagen en kunnen worden geconsulteerd door op het hart rechts boven op uw scherm te klikken. Op elk moment kunt u deze selectie raadplegen, ongeacht waar u op onze website aan het surfen bent.

  Om de opgeslagen huizen ook tijdens een volgende websitebezoek te kunnen raadplegen, mag u niet vergeten in te loggen met behulp van uw login en uw wachtwoord.

  Zo vindt u uw opgeslagen favorieten terug, ongeacht de computer die u gebruikt of waar u zich bevindt. Wij hopen dat deze tool u van pas zal komen.

 • Zich aanmelden voor nieuwsbrieven

  Wenst u op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws? In onze nieuwsbrief doet u inspiratie op voor uw volgende vakantie, ontdekt u onze promoties, onze nieuwe vakantiehuizen, onze Ardennentips, de absoluut te bezoeken plaatsen, onze aanbevelingen en tal van andere nuttige informatie. U kunt zich op elk moment weer afmelden door onderaan de nieuwsbrief te klikken op “dit e-mailadres uitschrijven”.

 • Wachtwoord vergeten ?

  U hebt al een account maar u bent het wachtwoord vergeten?

  Geen nood! Het volstaat om een nieuw wachtwoord aan te vragen in de rubriek “Inloggen”, rechts bovenaan het scherm. Ga vervolgens naar “Ik heb al een account” en geef in het veld “wachtwoord vergeten?” uw e-mailadres in. Vervolgens klikt u op “Een nieuw wachtwoord vragen”. U zult een e-mail ontvangen waarin u verzocht wordt om het wachtwoord binnen de 30 minuten te veranderen. Zijn de 30 minuten voorbij, dan zult u nogmaals dezelfde aanvraag moeten doen.

 • Hoe vind ik logies die in promotie zijn? Hoe geniet ik van een promotie op een verblijf?

  Sommige verblijven worden aangeduid als « last minute ». Sommige logies verlagen hun prijs bij het naderbij komen van de vertrekdatum. Deze kortingen zijn duidelijk vermeld op de fiche van het vakantiehuis voor de betrokken periodes. Last minutes worden niet automatisch op elk verblijf toegepast.

  Wacht u systematisch tot op het laatste ogenblik alvorens op vakantie te vertrekken om van onze promotietarieven te kunnen genieten? We hebben aan u gedacht en we bieden u de mogelijkheid om uw zoekopdracht enkel en alleen onder de lastminuteverblijven uit te voeren.

  Duid in de zoekmachine een datum aan en klik vervolgens op “zoeken”. Nu kunt u de lijst verfijnen door links het vak “promotie” aan te klikken. Zo krijgt u enkel de verblijven te zien die nu in promotie zijn.

  De prijs zal als volgt aangeduid zijn: de huurprijs zal doorstreept zijn en vervangen door een nieuw bedrag.

  Omdat we volledig duidelijk willen zijn met betrekking tot de prijsdetails, zullen we de oude huurprijs vermelden en het bedrag van de korting. Deze korting zal vermeld worden als “Uw voordeel”.

  Hebt u de datums nog niet vastgelegd? Zal de prijs de doorslag geven? U hebt eveneens de mogelijkheid om uw vakantiebestemming te zoeken op basis van het zoekcriterium “goedkoopste verblijven”! Selecteer in de zoekmachine het aantal personen en “goedkoopste verblijven”. Laat verblijfsduur en aankomstmaand onbepaald.

 • Beschikken we over een brochure met de verschillende vakantiehuizen?

  Om milieubewuste redenen en omdat we willen dat ons aanbod voor u steeds up-to-date is, heeft Ardennes-Etape ervoor gekozen om geen catalogus uit te geven. U kunt onze verschillende vakantiewoningen rechtstreeks bekijken via onze website www.Ardennes-Etape.com.

  Bovendien kunt u met behulp van een eenvoudig sleutelwoord eender welke woning terugvinden.

 • Kan ik het vakantiehuis bezoeken alvorens het te reserveren?

  Neen. Om de rust van de vakantiegangers die er verblijven te respecteren, zijn bezoeken niet toegelaten. Ardennes-Etape garandeert u de kwaliteit van de woningen, met het comfortniveau gerangschikt op een schaal van 2 tot 5 sterren. Elke woning wordt door onze medewerkers regelmatig bezocht op basis van de tevredenheidsenquêtes om u de kwaliteit en de conformiteit van de foto's aan de werkelijkheid te garanderen.

 • Ik wens het vakantiehuis dat ik gevonden heb, te delen met kennissen

  U kunt op elk moment de beschrijvende fiche van een vakantiehuis delen via mail door op de knop “Naar een vriend verzenden” te klikken of via de “Facebook”-, “Messenger-, en "Whatsapp"-sharelinks. Deze knoppen bevinden zich naast de titel van het vakantiehuis vlak bij de foto’s.

Beschrijving van een vakantiehuis

 • Beschrijving van een vakantiehuis

  In de lijst met zoekresultaten klikt u op de foto van het huis dat u interesseert of op “Meer info”…

  … voor alle details van het geselecteerde vakantiehuis : foto’s, algemene beschrijving, …

  … ligging en de indeling van de woning, specifieke kenmerken, …

  Op deze plaats vindt u ook heel wat toeristische informatie om uw verblijf goed voor te bereiden.

  Op de beschrijvende pagina van het vakantiehuis kunt u het type en de datum van het verblijf nog wijzigen, om de periode te vinden die het best past.

  U kunt steeds terugkeren naar de lijst met resultaten om andere woningen te bekijken.

  Kleine tip : overloop de beschrijvende fiche volledig. Er staat veel belangrijke informatie op over het huis dat u wenst te reserveren, maar ook inlichtingen die u zullen helpen om uw vakantie voor te bereiden.

 • Adres van het vakantiehuis

  Om redenen van vertrouwelijkheid en om ongenode bezoeken te vermijden waardoor de aanwezige vakantiegangers lastiggevallen zouden kunnen worden, worden op onze website geen adressen vermeld. Het adres zal u meegedeeld worden op de verblijfsdocumenten die verzonden worden na ontvangst van het resterende bedrag. Tegelijk zult u ook de gegevens van de gerant of de eigenaar van het eigendom ontvangen voor het overhandigen van de sleutels.

 • Hoeveel personen mogen er in mijn vakantiehuis verblijven ?

  U vindt het aantal personen dat in het huis van uw keuze kan verblijven op de beschrijvende pagina, dit is de maximale capaciteit.

  Vergeet niet om rekening te houden met alle deelnemers van uw groep, wanneer u een woning zoekt. Baby’s en jonge kinderen worden net zo goed meegeteld als adolescenten en volwassenen, zelfs al slapen ze in een bed dat u zelf meebrengt.

  Om veiligheidsredenen, meer bepaald in geval van brand, vestigt Ardennes-Etape uw aandacht op het respecteren van de maximale capaciteit van uw toekomstige verblijfsplaats. Het is streng verboden om de maximale capaciteit van het vakantiehuis te overschrijden.

  Uw baby of klein kindje wordt meegeteld, zelfs al slaapt hij/zij in een bedje dat u zelf meebrengt. Hou bij de keuze van de vakantiewoning dus rekening met diens aanwezigheid.

 • Is er een babybed?

  De aanwezigheid van verzorgingsmateriaal staat vermeld op de beschrijvende pagina van het vakantiehuis dat u gekozen heeft. Als het niet vermeld staat, is het niet aanwezig.

  Als er bij « baby-uitrusting » staat « op aanvraag », dan verzoeken wij u dit aan Ardennes-Etape of de eigenaar van het logies te vragen.

 • Maten van het beddengoed ?

  De standaarddimensies van een eenpersoonsbed bedragen 90 x 200 cm. Tweepersoonsbedden kunnen variëren tussen de 140 cm en de 180 cm x 200 cm. De precieze maten zullen u meegedeeld worden op de verblijfsdocumenten zodat u het gepaste beddengoed kunt meebrengen.

 • Bestellen van bedlinnen

  Tenzij anders vermeld, moet het bedlinnen meegebracht worden (lakens, matrasbeschermers, kussenslopen). Sommige vakantiehuizen bieden de mogelijkheid om bedlinnen te huren mits een supplement. Deze optie wordt in de beschrijvende fiche van het logies vermeld, soms direct in de details van de prijs. Indien u bedlinnen wilt huren, gelieve dan Ardennes-Etape of de eigenaar te verwittigen en liefst ten laatste 10 dagen voor het verblijf. Deze kosten worden doorgaans ter plaatste aan de eigenaar betaald.

 • Mag ik mijn huisdier meebrengen?

  Deze informatie wordt vermeld in de beschrijving van de vakantiewoning. In sommige woningen zijn huisdieren verboden, in andere huizen worden ze gratis of mits betaling van een toeslag aanvaard.

  Het pictogram van een hond in de beschrijving van het vakantiehuis geeft aan dat 1 of meerdere huisdieren toegelaten zijn.

  • 0 : in dit vakantiehuis is geen enkele hond toegelaten
  • 1 : in dit vakantiehuis is 1 hond toegelaten
  • 2 : in dit vakantiehuis zijn 2 honden toegelaten
  • 3 : in dit vakantiehuis zijn 3 honden toegelaten

  U moet hun aanwezigheid verplicht vermelden tijdens de boeking. Deze toelating betreft hoofdzakelijk honden. Voor ieder ander dier moet een aanvraag worden gedaan bij ons agentschap of bij de eigenaar.

  Indien u uw huisdier meeneemt, zorg er dan voor dat het niet in de slaapkamers, badkamers en wellnessruimtes komt en dat het niet in de zetels kruipt.

  Zelfs al is het terrein afgesloten, toch blijft u verantwoordelijk voor het toezicht op uw dier. Net zoals het uw verantwoordelijkheid is te waken over de netheid (uitwerpselen oprapen) en geluidsoverlast te vermijden. Bovendien dient u uw dier aan de leiband te houden in gemeenschappelijke ruimtes met andere huizen.

  Om schade tijdens uw afwezigheid te vermijden, vragen we u een kooi mee te nemen. Vergeet het dierenpaspoort van uw dier niet mee te brengen.

  Opgelet: als u een huisdier meeneemt, terwijl dit niet toegelaten is, of wanneer het maximale aantal dieren overschreden wordt, kan de toegang tot het vakantiehuis geweigerd worden. De algemene verkoopsvoorwaarden lezen

   

 • «Het vakantiehuis is vooral bestemd om familiegroepen te ontvangen»

  U hebt net een vakantiewoning bekeken waarbij de volgende boodschap vermeld staat:

  "Deze vakantiewoning is voornamelijk bestemd om familiale groepen te ontvangen. Niet-familiale groepen kunnen toch aanvaard worden mits akkoord van de eigenaar en een eventuele verhoging van de waarborg."

  Of:

  "Deze vakantiewoning is voornamelijk bestemd om familiale groepen te ontvangen. Voor niet-familiale groepen kan de toegang beperkt worden. Deze kunnen aanvaard worden naargelang de aard van de groep, mits akkoord van de eigenaar en een eventuele verhoging van de waarborg."

  Of:

  "Om de kwaliteit van deze woning te verzekeren zijn studentenfeesten en vrijgezellenfeesten (...) verboden."

  Tijdens de reservering van deze vakantiehuizen vraagt Ardennes-Etape u enkele bijkomende inlichtingen zoals:

  • de aard van de groep (familiegroep of niet);
  • de leeftijd van de jongste en de oudste persoon;
  • het doel van het verblijf en/of de samenstelling van de groep.

  U dient te bevestigen dat u kennis genomen heeft van deze speciale voorwaarden van de reservering. De informatie over uw groep wordt doorgegeven aan de eigenaar.

  Uw reservering zal bevestigd worden, zodra deze laatste de samenstelling van uw groep aanvaardt.

  Opgelet: als een groep een dergelijke woning reserveert, maar informatie doorgeeft die bij aankomst niet correct blijkt te zijn, dan kan de eigenaar aan de huurders de toegang tot het verblijf ontzeggen.

  We danken u voor uw begrip en in het bijzonder voor het respecteren van deze aanwijzing. Met uw hulp garandeert Ardennes-Etape ook in te toekomst aan alle vakantiegangers kwaliteitsvolle woningen.

 • Mag er in de vakantiehuizen gerookt worden?

  In de meerderheid van de vakantiewoningen is het verboden om binnen te roken.

  Dit verbod is er om de veiligheid van de huurders in het huis te garanderen (brandveiligheid). Het zorgt er ook voor dat de kwaliteit van de vakantiewoningen behouden blijft.

  Gelieve de tekens die op een rookverbod wijzen in de betreffende vakantiehuizen te respecteren.

 • Wat betekenen de sterren?

  De kwaliteit en het comfortniveau van de vakantiehuizen wordt beoordeeld op basis van objectieve criteria van Ardennes-Etape.

  EVALUATIESYSTEEM VAN ARDENNES-ETAPE:

  Vakantiehuizen +
  Dit icoon geeft aan dat het vakantiehuis een kwaliteit biedt (uitrusting, inrichting...) die de woning plaatst tussen de categorie sterren waartoe ze behoort en de categorie daarboven.

  Vakantiehuizen met 5 sterren 
  Vakantiehuizen met 5 sterren liggen meestal op de mooiste locaties. Met een luxe interieur zijn ze ideaal voor de meest veeleisende klanten.

  Vakantiehuizen met 4 sterren 
  Vakantiehuizen met 4 sterren zijn comfortabel, hebben net dat ietsje meer of liggen op een uitzonderlijke locatie.

  Vakantiehuizen met 3 sterren 
  Vakantiehuizen met 3 sterren zijn verzorgd, gezellig en uitgerust met dagelijks comfort.

  Vakantiehuizen met 2 sterren 
  Vakantiehuizen met 2 sterren zijn eenvoudig maar degelijk ingericht. Alles wat dagelijks nodig is, is aanwezig.

 • Waarmee komen de verschillende geluidsniveaus overeen?

  De geluidsomgeving van uw toekomstige vakantiewoning wordt geëvalueerd op een schaal van 1 tot 5.

   

  Stil

  Absolute kalmte, woning gelegen op het platteland, te midden van de natuur, in een gehucht, in een doodlopende straat,...

  Zeer beperkt 

  De woning bevindt zich in een klein dorp. U hoort het geluid van het plattelandsleven, de kinderen die in de tuinen spelen...

  Beperkt

  De woning bevindt zich in het centrum van een dorp, langs een gemeentelijke weg, zonder constant verkeer. U hoort de buren, de boerderijen in de buurt ...

  Gemiddeld

  De woning ligt langs een veel gebruikte weg, met continu verkeer.

  Hoog

  De woning ligt midden in de stad, langs een heel drukke weg, een rijksweg, in de buurt van een autosnelweg, aan een kruispunt, waar het verkeer ononderbroken is.

   

  Het geluidsniveau wordt louter ter indicatie meegedeeld en is niet contractueel, vermits de geluidsomgeving onderhevig kan zijn aan variaties die het gevolg zijn van manifestaties, van derden of andere factoren..

 • Wat moet u weten over de huizen met een buitenzwembad?

  Buitenzwembaden die soms onverwarmd zijn, zijn slechts gedurende een beperkte periode van het jaar bruikbaar. Deze informatie staat in de beschrijving van het vakantiehuis op de website van Ardennes-Etape.

  Sommige zwembaden kunnen gedeeld worden met de eigenaar en/ of andere vakantiehuizen. Soms is er ook een uurregeling van toepassing. Deze informatie wordt altijd vermeld in de beschrijving van het vakantiehuis.

  We herinneren u eraan dat het absoluut verboden is om zeep en/ of shampoo te gebruiken in de buitenzwembaden. Het is eveneens niet toegestaan er te eten of te drinken.

  Ziehier de algemene regels voor het zwembadgebruik.

 • Wat moet u weten over de huizen met een binnenzwembad?

  Indien uw huis over een, soms onverwarmd, binnenzwembad beschikt, gelieve dan heel aandachtig de richtlijnen te lezen die ter plekke door de eigenaar werden gegeven teneinde uw verblijf in volkomen veiligheid en met respect voor het milieu door te brengen.

  Sommige zwembaden kunnen gedeeld worden met de eigenaar en/ of andere vakantiehuizen. Soms is er ook een uurregeling van toepassing.

  Deze informatie wordt altijd vermeld in de beschrijving van het vakantiehuis.

  Laat het luchtontvochtigingsapparaat ingeschakeld om schimmel te vermijden! We herinneren u eraan dat het absoluut verboden is om zeep en/ of shampoo te gebruiken in de zwembaden. Het is eveneens niet toegestaan er te eten of te drinken. Ziehier de algemene regels voor het zwembadgebruik.

Reservering

 • Hoe reserveren?

  Via de knop 'Reserveren' onder de foto's aan de rechterkant kunt u de reserveringsprocedure van uw toekomstig vakantiehuis aanvatten.

  Ik ben al lid

  Indien u al eens op vakantie bent gegaan met ARDENNES-ETAPE, klik dan op “Meld u aan om sneller te gaan!”. Geef uw login in (e-mailadres) en uw wachtwoord.

  Indien u uw wachtwoord vergeten bent, kunt u een nieuw kiezen. Dat doet u heel eenvoudig door uw e-mailadres in te geven in het veld “Wachtwoord vergeten?”. Indien er een account bestaat, zult u een e-mail ontvangen om binnen de 30 minuten te activeren. Door op de link te klikken zult u doorverwezen worden naar een beveiligde pagina van onze website waar u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

  Ik ben een nieuwe klant

  Gelieve uw gegevens nauwkeurig in te vullen. Ze zullen gebruikt worden om alle nuttige informatie voor uw verblijf naar u op te sturen. Opgelet! Wees extra aandachtig als u uw e-mailadres invult.

  Ardennes-Etape verbindt zich ertoe om uw persoonsgegevens niet door te geven, te verhuren of te verkopen aan derden. Raadpleeg onze regels betreffende de bescherming van het privéleven voor meer informatie.

  Gelieve ons de samenstelling van uw groep door te geven: aantal volwassenen*, aantal adolescenten*, kinderen, baby's en indien nodig de huisdieren*.

  Uw groep mag uit niet meer personen bestaan dan het aantal dat is aangegeven als maximale capaciteit van het vakantiehuis. Baby's, kinderen en volwassenen, iedereen wordt meegeteld.

  *voor bepaalde woningen met bijzondere toelatingsvoorwaarden zal bijkomende informatie gevraagd worden om specifiek aan de bijzondere kenmerken van het huis te voldoen.

  Hebt u een promotiecode? Dan geeft u deze hier in.

  In de volgende luik kunt u een annuleringsverzekering en een huurschadeverzekering afsluiten. Deze verzekering komt tussen in geval van een annulering, eender welk groepslid de annulering veroorzaakt. Meer weten over onze annuleringsverzekering.

  Kijk nog een laatste keer na of de doorgegeven informatie correct is en klik op 'Bevestigen'.

  Bevestiging van de reservering : 

  Op deze pagina geeft Ardennes-Etape een overzicht van alle informatie over uw reservering.

  Lees de algemene verkoopsvoorwaarden en vergeet niet in het bijhorende vakje aan te geven dat u ermee akkoord gaat.

  Klik op 'Bevestigen'

  Binnen de 48 uur ontvangt u per e-mail de bevestiging van uw reservering.

   

  U kunt eveneens op de hoofdpagina een account aanmaken door te klikken op “Inloggen” en vervolgens op “Ik ben een vakantieganger”.

 • Reserveren op naam van een bedrijf

  Wenst u in de Ardennen te verblijven in het kader van een workshop of een teambuilding, …? Aarzel niet om bij ons te informeren naar traiteurs in de buurt van het vakantiehuis, groepsactiviteiten en eventuele aanpassingen aan het verblijf die het verloop van het programma ten goede zouden komen.

  Er zal op persoonlijke naam geboekt moeten worden, maar de factuur kan op naam van het bedrijf worden gezet.

 • Kan ik een optie nemen?

  Neen, het nemen van een optie is niet mogelijk. Voor woningen met een grote capaciteit kunt u uitzonderlijk een optie van 48 uur plaatsen. Gelieve hiervoor contact op te nemen met het Contact Center.

 • Ik wens mijn verblijf te annuleren, hoe werkt een annuleringsverzekering?

  We raden u aan om onze algemene verkoopsvoorwaarden goed te lezen alvorens uw verblijf te annuleren, omdat een annulering steeds kosten met zich meebrengt. In onze algemene verkoopsvoorwaarden staat wat u precies moet doen.

  Om annuleringskosten te vermijden, nodigen wij u uit om de annuleringsverzekering te onderschrijven die wij u tijdens de boekingsprocedure zullen aanbieden.

  De annuleringsverzekering van Ardennes-Etape dekt de annuleringskosten van een verblijf of betaalt u terug wanneer u uw vakantie vervroegd moet afbreken voor een sterfgeval, zware ziekten…

  De premie bedraagt 7.5% (+ 5 EUR dossierkosten) van de huurprijs van uw huurwoning. U zult de algemene voorwaarden van deze verzekering terugvinden op de volgende link: https://www.ardennes-etape.com/verzekeringen

  Indien u ongelukkigerwijze uw verblijf zou moeten annuleren, gelieve dan telefonisch of per e-mail contact op te nemen met Ardennes-Etape.

 • Het aantal personen in mijn boeking aanpassen

  Had u tijdens de reservering niet gedacht dat Jan, Pier en Pol zouden meekomen? Indien de capaciteit van het vakantiehuis niet overschreden wordt, kunnen we hen toevoegen. Om dit te doen kunt u als volgt met ons contact opnemen: per mail in antwoord op de ontvangen documenten, door een nieuwe mail te sturen, via het contactformulier of telefonisch. Zie ook de rubriek: hoe neemt u met ons contact op?

Prijs en betaling

 • Hoe verloopt de betaling?

  Indien het verblijf binnen meer dan 8 weken plaatsvindt, dan zal u een voorschot van 30% gevraagd worden, te betalen binnen de 5 dagen na de bevestiging van uw boeking.

  De berekening van het voorschot komt overeen met 30% van de huurprijs + dossierkosten + eventuele verzekeringen.

  Het resterende bedrag moet 8 weken vóór het verblijf betaald worden.

  U kunt de betaling van uw reservering na de bevestiging van de boeking uitvoeren via bankoverschrijving of online met Visa, Mastercard, Maestro, Ideal, ING Home Pay, KBC Online, CBC Online, Sofort, of Bancontact/Mister Cash. U zult eveneens de mogelijkheid hebben om het totaalbedrag ineens te betalen. Of u kiest ervoor in twee keer te betalen: het voorschot en het resterende bedrag.

  In sommige gevallen is ook de waarborg te betalen aan Ardennes-Etape. In andere gevallen wordt de waarborg persoonlijk overhandigd aan de eigenaar van het vakantiehuis waarin u verblijft. De verbruikskosten worden ofwel forfaitair vóór het begin van het verblijf aangerekend of volgens verbruik en marktprijs ná het verblijf.

 • Lastminuteboeking. Hoe verloopt de betaling?

  Elk verblijf dat geboekt wordt binnen de 8 weken vóór het begin van het verblijf, wordt beschouwd als een verblijf van de « laatste minuut/ last minute ».

  Bij een lastminuteboeking dient u na de bevestiging van de reservering in één keer het bedrag van de huurprijs te betalen. Er wordt geen enkel voorschot gevraagd.

  Er zijn verschillende betaalmethodes:

  • online met Visa, Mastercard, Maestro, Ideal, ING Home Pay, KBC Online, CBC Online, Sofort, of Bancontact/Mister Cash.
  • bankoverschrijving. Wanneer u met bankoverschrijving betaalt, en indien uw vakantie binnen minder dan 21 dagen na uw reservering van start gaat, vragen wij u ons uw betalingsbewijs over te maken met het oog op de verwerkingsduur van een storting. Dit kan gedaan worden door een e-mail te sturen naar comptabilité@ardennes-etape.com of te faxen naar +32 80 29 24 09.

  Opgelet: Ardennes-Etape moet de betaling en het betalingsbewijs (indien het verblijf de dag zelf of zeer kort na de reservering begint) ontvangen hebben, alvorens u de gedetailleerde informatie in verband met uw verblijfplaats door te geven (exact adres, sleutels...).

  Lees de algemene verkoopvoorwaarden.

 • Waarvoor dient de waarborg die ik stort?

  De waarborg geldt als een zekerheid in het belang van de eigenaar van het huis in geval van berokkende schade en /of het niet respecteren van reinigingsregels op het einde van het verblijf. De waarborg wordt ten laatste 15 dagen na het einde van uw verblijf en na grondige controle van de staat van het goed teruggestort.

 • Hoe mijn waarborg terugkrijgen?

  Tenzij anders vermeld, wordt de waarborg altijd binnen de 15 dagen na het einde van het verblijf via bankoverschrijving teruggestort. Vergeet niet ons uw bankgegevens (IBAN en BIC) met het oog op de terugbetaling mee te delen. U kunt dit in uw account doen en/of ter plekke aan de eigenaar als de waarborg ter plekke betaald moet worden.

  De BIC- en IBAN-code komen overeen met uw bankgegevens in het Europese formaat. Als u uw BIC- en IBAN-code niet kent, kunt u inlichtingen vragen aan uw bank of ze verkrijgen via de volgende link: www.ibancalculator.com.

 • Wat de lasten betreft, wat is het verschil tussen schatting en forfait?

  FORFAIT:

  Een forfait is een vast bedrag dat bij de boeking van het verblijf gekend is. Het bedrag wordt berekend op basis van de duur van het verblijf.

  RAMING VAN DE LASTEN:

  Op basis van het verbruik van vakantiegangers die tijdens een gelijkaardige periode in dit huis hebben verbleven, wordt u bij wijze van voorbeeld en zonder contractueel bindend te zijn, een schatting van de lasten gegeven. Het gefactureerde bedrag op het einde van uw verblijf hangt af van uw werkelijke verbruik.

  Om dit verbruik binnen de perken en ecologisch verantwoord te houden, geven we u enkele tips.

  • Sluit de ramen en de deuren
  • Gebruik de thermostaat
  • Dek het zwembad af met een zeil (tenzij u erin zit natuurlijk ☺)
  • Doe de lichten uit wanneer u een ruimte verlaat
  • Schakel energievretende toestellen (sauna, oven, jacuzzi) na gebruik onmiddellijk uit.
 • Welk voordeel biedt het nemen van een huurschadeverzekering?

  Deze verzekering dekt u in tegen schade die niet moedwillig aan uw vakantiehuis werd berokkend. In de wetenschap dat met kinderen en dieren een ongeval snel is gebeurd, raden wij u ten zeerste aan een huurschadeverzekering te nemen.

  Lees de algemene voorwaarden.

 • Wat is het voordeel van het onderschrijven van een annuleringsverzekering?

  Om annuleringskosten te vermijden, nodigen wij u uit om de annuleringsverzekering te onderschrijven die wij u tijdens de boekingsprocedure zullen aanbieden.

  De annuleringsverzekering van Ardennes-Etape dekt de annuleringskosten van een verblijf of betaalt u terug wanneer u uw vakantie vervroegd moet afbreken voor een sterfgeval, zware ziekten…

  De premie bedraagt 7.5% (+ 5 EUR dossierkosten) van de huurprijs van uw huurwoning. U zult de algemene voorwaarden van deze verzekering terugvinden op de volgende link: https://www.ardennes-etape.com/verzekeringen

  Indien u ongelukkigerwijze uw verblijf zou moeten annuleren, gelieve dan telefonisch of per e-mail contact op te nemen met Ardennes-Etape.

 • Dossierkosten

  Zoals bij ieder agentschap zijn ook hier dossierkosten van toepassing, en wel voor een bedrag van 25€. Deze worden vermeld in de prijsaanbieding die onmiddellijk zichtbaar is in de beschrijving van het vakantiehuis. Deze kosten laten toe uw verblijf in het geheel te beheren: wij staan vóór, tijdens en na het verblijf tot uw beschikking.

kortingsbonnen en cadeaubonnen

 • Promocode

  Indien u over een promocode beschikt, zal die tijdens de reserveringsprocedure toegevoegd kunnen worden. U ontvangt een promocode ter waarde van de dossierkosten (25€) op een volgend verblijf wanneer u deelneemt aan ons tevredenheidsonderzoek. Op die manier zult u de dossierkosten kunnen terugwinnen op uw volgende verblijf voor een boeking die binnen de 3 maanden ingevoerd werd voor een verblijf binnen het jaar.

  Indien deze code nog steeds geldig is, zal hij automatisch verrekend worden bij uw boeking. We aanvaarden slechts één enkele promocode per boeking. Deze kunnen niet gecumuleerd worden. Indien u over verschillende promocodes beschikt, dan zal de meest voordelige op uw verblijf toegepast worden. 

 • Een cadeaubon schenken

  Wist u dat u een Ardennes-Etape-cadeaubon kunt schenken? U kunt zelf het bedrag bepalen, zorgen voor een persoonlijke toets en hij is tot 1 jaar na de datum van uitgifte geldig.

  Het is een origineel geschenk dat toelaat om op de website van Ardennes-Etape het vakantiehuis van zijn eigen keuze te kiezen binnen het ruime aanbod aan beschikbare logies.

  U kunt de cadeaubon bestellen in de rubriek “Een cadeaubon bestellen” op onze website. Na ontvangst van uw betaling, zult u in uw persoonlijke klantenzone beschikken over uw cadeaubon. U zult hem kunnen uitprinten of per e-mail opsturen naar de persoon van uw keuze.

  Hebt u interesse? Surf dan naar onze pagina “Cadeaubon bestellen”.

 • Ik wens mijn cadeaubon te gebruiken

  Hoe werkt de Ardennes-Etape cadeaubon?

  • 1. U reserveert een vakantiehuis op de website van Ardennes-Etape.
  • 2. Aan het einde van de reserveringsprocedure kiest u de betaalmethode “cadeaubon”.
  • 3. Vervolgens voert u de code in, die aangegeven staat op uw cadeaubon.
  • 4. U betaalt een gedeelte of de volledige prijs van uw vakantiehuis met de cadeaubon.

  Lees hier de algemene voorwaarden van de Ardennes-Etape cadeaubon.

 • Wat is de gids Ardennes-Pass en de Activity Pass?

  Tijdens uw verblijf bij Ardennes-Etape zult u een Gids Ardennes-Pass en een Activity Pass ontvangen.

  De Gids Ardennes-Pass is een exclusief geschenk, aangeboden door Ardennes-Etape. De beste attracties van de Ardennen worden erin vermeld: musea, dierenparken, grotten, kastelen, kajakmogelijkheden, avontuurlijke of culinaire activiteiten… U zult geen enkele topattractie in de Ardennen missen.

  Deze heel praktische toeristische gids biedt u meer dan honderd kortingen op de niet te missen activiteiten van onze mooie regio, nuttige informatie en tal van goede ideeën. Dit privilege is enkel voorbehouden aan de klanten van Ardennes-Etape.

  Nadat u een vakantiehuis van Ardennes-Etape hebt geboekt, zult u na uw verblijfsticket uw Activity Pass ontvangen. Vergeet hem niet uit te printen.

  Toon uw Activity Pass bij het deelnemen aan activiteiten van partners en geniet van uw korting.

  De Gids Ardennes-Pass zal klaarliggen bij uw aankomst in uw vakantiehuis. Indien dat niet het geval is, aarzel niet ernaar te vragen bij de eigenaar.

  Zult u de Gids Ardennes-Pass na uw verblijf niet meer gebruiken? Dan vragen wij u om hem achter te laten voor de volgende vakantiegangers. Zo zorgen we samen voor een beter behoud van onze mooie Ardennen.

  Ontdek nu de volledige lijst met activiteiten.

  https://www.ardennes-etape.com/de-gids-ardennes-pass-kortingen-in-de-ardennen  

Mijn verblijf voorbereiden

 • Mijn verblijfsticket

  Na ontvangst van de totale betaling van uw verblijf ontvangt u per mail het 'Verblijfsticket' en de 'Checklist', waarop de volgende informatie staat:

  • de gegevens van de eigenaar of de contactpersoon, te contacteren op de vooravond van uw aankomst om een afspraak te regelen;
  • het exacte adres van het vakantiehuis dat u gehuurd heeft;
  • de plaats waar de sleutels van uw vakantieverblijf overhandigd worden;
  • de lijst van zaken die u moet meenemen (in het bijzonder het bedlinnen).

  In uw persoonlijke pagina 'Mijn Ardennes-Etape ', kunt u deze documenten ook terugvinden, net als de reisroute om bij uw vakantiehuis te geraken.

  Vergeet niet het met u mee te nemen.

 • Waar kan ik de reisroute tot het vakantiehuis vinden?

  In uw persoonlijke pagina 'Mijn Ardennes-Etape', vindt u de reisroute naar uw vakantiehuis.

 • Moet ik lakens meebrengen?

  Het bedlinnen is steeds mee te brengen. U moet meenemen:

  • hoeslakens
  • kussenslopen
  • donsovertrekken of lakens.

  Deze informatie staat vermeld :

  • in de rubriek « mee te nemen » van de beschrijving van het huis
  • op uw “Checklist” na de betaling van het saldo
  • op uw persoonlijke pagina 'Mijn Ardennes-Etape'

  In het tegenovergestelde geval is de informatie vermeld in de rubriek “mee te brengen” in de beschrijvende fiche van het vakantiehuis, op uw Verblijfsticket en in uw privézone Mijn Ardennes-Etape. In bepaalde vakantiehuizen bent u verplicht of is het een optie om bedlinnen en/of handdoeken te huren.

 • Hoe de eigenaar verwittigen van mijn aankomst?

  Tenzij anders vermeld op het verblijfsticket, vindt de aankomst van de klant normaal gezien plaats tussen 16 en 18 uur. Gelieve aan de vooravond van uw vertrek altijd contact op te nemen met de contactpersoon en hem uw precieze aankomstuur mee te delen, zelfs als dat binnen het gebruikelijke slot voorzien is, zodat hij bij uw aankomst ter plekke kan zijn. Om redenen van schoonmaak kan de sleutel niet vroeger overhandigd worden dan het vastgestelde uur. Elke laattijdige aankomst moet verplicht vooraf worden meegedeeld en er is steeds een toestemming van de eigenaar voor nodig.

  Zijn gegevens vindt u terug op:

  • het “Verblijfsticket” dat u per e-mail werd toegestuurd
  • in uw privézone “Mijn Ardennes-Etape”

  Het is eveneens de contactpersoon die u moet verwittigen wanneer u onderweg merkt dat u met vertraging zult aankomen.

  We vestigen er ook de aandacht op dat sommige eigenaars geen andere talen spreken. Deze informatie vindt u bij de gegevens van de eigenaar die vermeld staan op de verblijfsdocumenten.

 • Wat te doen in geval van een klacht of een incident?

  Wat is een klacht? Wat is een incident?

  • INCIDENT:

  Als een tekortkoming een probleem betreft dat tijdens het verblijf op korte termijn kan opgelost worden, dan is de huurder VERPLICHT om hiervan aangifte te doen bij de eigenaar, of indien nodig, bij Ardennes-Etape van zodra het probleem vastgesteld wordt, zodat aan de eigenaar de mogelijkheid gegeven wordt om zonder uitstel een gepast antwoord te kunnen geven. Indien dit niet gebeurt, zouden we ervan kunnen uitgaan dat de huurder, die de eigenaar niet de kans heeft gegeven om tussen te komen en de schade te beperken, beschouwd zal worden als enige verantwoordelijke voor de verergering van zijn schade en bijgevolg hiervan de gevolgen zal moeten dragen.

  • KLACHT:

  Indien voor een tekortkoming tijdens het verblijf geen oplossing kan gevonden worden door de Eigenaar, dan is er de mogelijkheid om binnen de 48 uur volgend op het einde van uw verblijf uitsluitend via de link https://www.ardennes-etape.com/bezwaar#contact een klacht in te dienen.

  Hoe een geldige en ontvankelijke klacht indienen?

  GELDIG: een klacht kan uitsluitend via de link https://www.ardennes-etape.com/bezwaar#contact ingediend worden en binnen de 48 uur volgend op het einde van uw verblijf.

  ONTVANKELIJK: de klacht moet zich baseren op feitelijke elementen zoals:

  • Plaatsbeschrijving bij aankomst en vertrek, ondertekend door de 2 partijen
  • Sprekende foto’s van de eventuele tekortkomingen (foto’s met datum, in een context geplaatste en gedetailleerde foto’s)
  • Gedetailleerde en objectieve begeleidende commentaren.
  • ...
 • Als de eindschoonmaak in het verblijf inbegrepen is, wat verwacht men dan van mij als mijn verblijf ten einde is?

  Na uw vertrek zorgt de eigenaar voor een volledige schoonmaak. Toch wordt u geacht het huis in een staat van netheid achter te laten zoals u het huis zelf wenst aan te treffen (geveegd, zowel binnen als buiten opgeruimd, vaatwasmachine leeg, koelkast leeg, afval gesorteerd, bedlinnen afgetrokken, barbecue gereinigd…). Indien deze regels niet gerespecteerd worden, kan er een toeslag worden aangerekend.

 • Hoe laat moet ik het vakantiehuis verlaten?

  Tenzij anders aangegeven moet het vertrekuur dat vermeld wordt in de verblijfsdocumenten onverbiddelijk gerespecteerd worden. Ter plekke moet het vertrekuur bevestigd worden aan de eigenaar met het oog op het teruggeven van de sleutels.

  Op zondag vindt een vertrek vaak om 20 uur plaats zodat er ten volle van het verblijf genoten kan worden. Op maandag of vrijdag is het vertrek voorzien voor 10 uur. Gelieve de eigenaar voor uw vertrek te verwittigen zodat hij eigenhandig de sleutels in ontvangst kan nemen.

 • Hoe de sauna gebruiken?

  We vragen u met aandrang de richtlijnen te lezen die ter plekke door de eigenaar werden gegeven om de sauna in alle veiligheid te gebruiken en om schade te vermijden.

  Ziehier de algemene regels voor het saunagebruik.

 • Hoe een jacuzzi gebruiken?

  Niet alleen moet u de instructies die ter plekke door de eigenaar gegeven werden in acht nemen, u moet ook een douche nemen vóór ieder gebruik van de jacuzzi of het bubbelbad.

  We herinneren u eraan dat het absoluut verboden is om zeep en/ of shampoo te gebruiken in de jacuzzi’s of de bubbelbaden. Het is eveneens niet toegestaan er te eten of te drinken.

  Ziehier de algemene regels voor het jacuzzigebruik.

 • Dit moet u weten als u naar de Ardennen komt...

  Kalfjes, koeien, varkens, vliegen, spinnen of muizen… U zult meer dan waarschijnlijk het geluk hebben hun pad te kruisen wanneer u in de Ardennen verblijft. Ook geluiden en geurtjes zijn vanzelfsprekend onvermijdelijk, maar maken deel uit van de charme van ons mooie platteland en deze dieren zijn voor de allerkleinsten tot de allergrootsten een bron van vreugde.

  Ardennes-Etape kan niet op de hoogte zijn van alle werven of luidruchtige evenementen die in onze prachtige streek plaatsvinden. Het leven moet natuurlijk gewoon zijn gang kunnen gaan. Geniet eerder van het contact en de deelname aan het lokale leven en laat u onderdompelen in deze gastvrije sfeer.

  Kortom met een beetje gezond verstand zult u ten volle van de Ardennen kunnen genieten!

Wat Ardennes-Etape betreft

 • Wie zijn wij?

  https://www.ardennes-etape.be/algemene-voorwaarden#legal

  Als agentschap fungeren wij als bemiddelaar tussen de eigenaar die zijn goed verhuurt en de vakantieganger die het huurt. Wij belasten ons met het administratieve gedeelte van het verblijf: de voorstelling van de logies, het updaten van de planningen, de opvolging van de reserveringen, de betalingen en de documenten.

  Toch verloopt het overhandigen van de sleutels via de eigenaar of via zijn gerant die instaat voor het onthaal, direct aan het vakantiehuis of bij de gerant die instaat voor het onthaal.

  Ardennes-Etape garandeert de conformiteit van de beschrijvingen van de logies en hun inhoud, met uitzondering van de schattingen van de aangerekende lasten zoals beoogd in artikel 10.2.2. die slechts een indicatieve waarde hebben. Evenzo worden de foto's, plannen en toeristische informatie, evenals het geluidsniveau van het logies uitsluitend ter informatie meegedeeld en houdt dit geen enkele verplichting in voor Ardennes-Etape.

  Ardennes-Etape is een gedeponeerd merk van ASTERIA bvba, met maatschappelijke zetel in België, in 4970 Stavelot, Avenue Constant Grandprez 29.

  ASTERIA bvba is geregistreerd bij de btw onder het nummer BE0473952094 en is ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0473.952.094.

  Zij is erkend door het Beroepsinstituut van vastgoedmakelaars (BIV) onder het nummer 502682.

  Haar bankgegevens zijn de volgende: IBAN: BE25340027377882 – Bic: BBRUBEBB.

 • Hoe neemt u met ons contact op?

  Astéria Ardennes Etape,  Avenue Constant Grandprez  29, 4970 Stavelot, België

  Bel ons

  +32 80 29 24 00 (algemene lijn) of +31 40 30 41 087 (Nederlandse lijn)

  Van maandag tot donderdag van 8:30 uur tot 18:30 uur

  Vrijdag van 8:30 uur tot 19:00 uur

  Zaterdag van 10 uur tot 16 uur

  Zondag van 10 uur tot 16 uur

  Stuur ons een e-mail

  U kunt al uw vragen ook per e-mail stellen: info@ardennes-etape.com

  of het contactformulier gebruiken dat u op de volgende link vindt: https://www.ardennes-etape.com/contacteer-ons?setLangue=Nl#contact

  Fax : 080 29 24 09

  We zijn eveneens bereikbaar via onze Live chat.

Covid-19

Heeft u in de komende weken een verblijf gepland staan en vragen hierover in verband met het coronavirus Covid-19?
Bekijk dan onze rubriek "veelgestelde vragen Covid-19".

Ons Customer Service Team is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u en in het weekend van 10u tot 16u. Gezien de omstandigheden is het mogelijk dat de wachttijd per telefoon lang is. Wij raden u aan om ons per mail te contacteren en dan laten wij u zo spoedig mogelijk iets weten.