Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookie-beleid.
Reizen van en naar België is toegestaan, maar wordt sterk afgeraden - update 12/05 - Bekijk onze veelgestelde vragen
  • NL

Raadpleeg onze FAQ voor meer informatie

Wat zijn de huidige maatregelen voor verblijven in een Ardennes-étape vakantiehuis?

In het kader van de strijd tegen covid-19 hebben de Belgische autoriteiten besloten het aantal personen dat tegelijkertijd in een toeristische accommodatie mag verblijven, te beperken: 

  • Tot en met 8 juni: je huishouden + 2 personen (kinderen jonger dan 12 jaar niet inbegrepen)
  • Van 9 juni tot 30 juni inbegrepen: je huishouden + 4 personen (kinderen jonger dan 12 jaar niet inbegrepen)  


Er zijn momenteel geen andere beperkingen van toepassing op verblijven in vakantiewoningen.  


Je bent geen Belgische burger?
De Belgische maatregelen zijn van toepassing op je verblijf. Indien volgens de in jouw land geldende voorschriften aanvullende maatregelen van toepassing zijn (bijvoorbeeld: verbod om de grens over te steken voor niet-essentiële reizen), moet je ook de voorschriften van je verblijfsland in acht nemen. 

Concreet: 

  • Je verblijf zal voor 30 juni plaatsvinden ? Je hebt een e-mail ontvangen waarin je op de hoogte wordt gebracht van de situatie voor jouw verblijf.   
  • Je verblijf zal na 30 juni plaatsvinden? Je moet geen actie ondernemen.   Mijn verblijf begint in juni en eindigt in juli. Wat moet ik doen?  

De regels die gelden op de datum van het begin van het verblijf moeten worden toegepast. In het geval van de maand juni is het dus "Huishouden + 4 personen, kinderen niet inbegrepen". 


Ik woon in het buitenland. Welke regels gelden voor mijn verblijf?  

Je moet de Belgische regels en de regels van je land respecteren. Concreet moet je groep de maximum aantal toegelaten personen respecteren die door de Belgische autoriteiten zijn vastgelegd (https://www.info-coronavirus.be/nl/) en moet je de geldende wetgeving in je land respecteren (quarantaine, reisbeperkingen, enz.). 


De regels zijn bekend tot 30 juni. Ik heb een reis gepland na deze datum, wat moet ik doen?   

We wachten op informatie van de regering. Als je verblijf na 30 juni plaatsvindt, wordt je persoonlijk op de hoogte gebracht, zodra een nieuwe maatregel gekend wordt. Momenteel zijn alle verblijven na 30 juni bevestigd.  


Indien je wenst te annuleren voordat je op de hoogte bent van de geldende regels, zal jouw annulering worden behandeld volgens artikel 7.2 van onze algemene voorwaarden.  

Overmacht "covid-19" kan niet worden ingeroepen voor verblijven met een begindatum na 1 juli 2021. Wij zullen jou op de hoogte brengen zodra wij de maatregelen kennen van toepassing zijn op de datum van uw verblijf.  
Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Neem contact met ons op.

Per telefoon

Bereikbaar van maandag tot donderdag van 9 tot 17u, op vrijdag van 9 tot 19u en in het weekend van 10 tot 16u. Gemiddelde wachttijd: 10 minuten.

Live chat

Een medewerker staat voor je klaar van maandag tot vrijdag, van 9 u tot 17u.