Marché d'Aubel

   

Markt van Aubel

De traditie van de Aubelse markt bestaat al sinds de 17de eeuw. Elke zondag doet deze markt eer aan de talrijke verse en smaakvolle producten van het land van Aubel. Dit kwalitatieve, lokale evenement zit op zijn hoogtepunt: plezier en ontspanning verzekerd!

De streekproducten van Aubel en omgeving staan tot over de grens bekend om hun kwaliteit. Specialiteiten zijn onder meer appel- en perenstroop, Herve-kaas en de boter van Aubel. Naast deze zeer bekende spijzen vindt u op deze markt nog tal van andere gastronomische heerlijkheden: allerlei soorten ambachtelijke kaas, eieren van kippen met vrije uitloop, groenten, vleeswaren, charcuterie, fruit, escargots, ciders, bieren...

De sfeer en het kijkgenot zijn reden genoeg om over de markt van Aubel te slenteren.
Kleuren, geuren en geluiden... alles draagt ertoe bij dat u zich in een compleet andere wereld waant. Op de markt kunt u regelmatig muziekgroepen zien optreden. En begin september zijn er ook schilders aanwezig.

Er zijn 400 parkeerplaatsen vlakbij de markt, naast de omnisporthal. Om deze te bereiken, volgt u de borden met “P - Hall omnisports”.

Info: Bureau van Toerisme van het Land van Aubel: +32.87680139