Hoeve van Sanglochons
Ferme des Sanglochons in Verlaine
Trek in een rijk gevulde assiette Ardennaise of Ardense schotel? De Belgische Ardennen zijn bekend omwille van de heerlijke Ardense ham of de Jambon d’ardenne.
Bij de Ferme des Sanglochons in Verlaine (bij Neufchâteau in de provincie Luxemburg) krijgt u een zicht op het ambachtelijk productieproces van charcuterie van evervarkens. Evervarkens zijn een kruising tussen een mannetjeseverzwijn en een zeug (vrouwtjesvarken). Als u in de buurt bent van Neufchâteau dan is een tussenstop in de hoeve Ferme des Sanglochons de moeite waard.
Het woord sanglochon is een samentrekking van sanglier (everzwijn) en cochon (varken). Een alternatieve benaming is cochonglier.
De boerderij herbergt ook een museum dat aan de verschillende bereidingswijzen is gewijd: zouten of pekelen, roken en drogen. In het restaurant krijgt u de heerlijkste gerechten voorgeschoteld, met uiteraard veel aandacht voor typische streekproducten.
In het winkeltje zijn alle vleessoorten te koop verkrijgbaar en in het restaurant kunt u terecht om de honger te stillen..
Copyright Photos - Ardennes-Etape & La Ferme des Sanglochons
Boek een vakantiehuis in de buurt van deze activiteit en
ontvang meer dan 148 kortingen voor deze activiteit
De toeristische informatie is louter informatief. In geen geval kan Ardennes-Etape verantwoordelijk worden gehouden voor foute of achterhaalde informatie.