Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookie-beleid.
Onze vakantiehuizen zijn open - Update 11/01 - “Bekijk onze veelgestelde vragen

 

Ardennes-Etape sluit zich aan bij Natagora voor de bescherming van de biodiversiteit in de Belgische Ardennen. Ontdek de rijkdom van de flora en fauna tijdens uw verblijf met een bezoek aan de natuurgebieden gecreëerd en beheerd door deze organisatie.

 

Natagora

Geboren in 2003 van de vereniging van de twee organisaties, Aves en natuurreservaten RNOB, is de organisatie Natagora naarmate versterkt met professionele en vrijwilligers om de biodiversiteit zo goed mogelijk te beschermen in de ruimtes van Wallonië -Brussel. Op zoek naar evenwicht tussen natuur en menselijke activiteiten, neemt de organisatie deel aan de oprichting en het beheer van natuurreservaten. Ze plannen ook talrijke acties in verschillende gebieden: conferenties, evenementen, wandelingen in de natuur… 

Naast de natuurreservaten, is Natagora gericht op verscheidene andere missies.  Ze brengt niet alleen de verwerving van kennis over verschillende soorten wild en hoe deze worden bedreigd naar boven maar zoekt ook om het gedrag vanaf de jongste leeftijd te “wijzigen” door educatieve acties voor te stellen in scholen. Diverse trainingen(formaties) worden voorgesteld voor ieder persoon die wenst meer te leren over de natuur, van de ornithologie tot de fotografie.

Voor het verwerven van de nodige middelen voor het behoud van de natuur, beneficieert Natagora van de goedheid van talrijke donors. Ze bouwt ook partnerschappen op met verschillende bedrijven volgens een strikt ethisch kader. Een honderdtal medewerkers (juristen, wetenschappers, onderwijzers, …) zijn verspreid over heel Wallonië en Brussel om hetzelfde doel te verdedigen. 

Natagora zou niet veel zijn zonder haar talrijke leden en donors. Zin om hun project te ondersteunen? Word lid en neem deel aan de verschillende projecten. Profiteer niet alleen van het tijdschrift Natagora, de kalender met activiteiten, maar ook de vele aanbiedingen en kortingen op de voorgestelde activiteiten en van de partners!  

Copyright foto's: Gabriel Rasson, Sébastien Pirotte

De toeristische informatie is louter informatief. In geen geval kan Ardennes-Etape verantwoordelijk worden gehouden voor foute of achterhaalde informatie.