Vormsnoeipark

Het grootste Vormsnoeipark in het kleinste stadje van de wereld, Durbuy. Over een oppervlakte van meer dan 10.000m2 verspreid, staan meer dan 250 plantensculpturen. Een unieke collectie in Europa.

 

Het Vormsnoeipark

Het vormsnoeipark van Durbuy is waarschijnlijk het grootste vormsnoeipark in de wereld! Het omvat maar liefst 10.000m² en heeft meer dan 250 plantensculpturen, een werkelijk unieke collectie in Europa.

Deze figuren zijn het werk van Albert Navez en bestaan voor 95% uit struikgewas. De oudste struik heeft al maar liefst 120 lentes doorstaan maar is nog steeds weelderig. Het in vorm snoeien is een ware kunst waarvoor je veel geduld aan de dag moet leggen. Wat een vreugde als de artiest na het lange wachten zijn struik kan snoeien in de vorm van een grote, mooie figuur. De imposante olifant van 4 meter hoog, is gesneden uit een boom die maar liefst 80 jaar oud is. Ook Yves Saint Laurent heeft een speciale bestelling geplaatst. Je zult de buxus met zijn beroemde initialen in het park terugvinden.

De tuin is nu eigendom van de gemeente Durbuy. De kunstenaar, Albert Navez, heeft het onderhoud van de sculpturen overgedragen aan een tuinier uit de regio. Als je getuige wilt zijn van het snoeiwerk, bezoek het park dan op dinsdag van april tot oktober. Het is een spektakel dat door kinderen erg op prijs wordt gesteld!

Het vormsnoeipark is een van de vele te bezoeken attracties in de regio van Durbuy. Reserveer nu een vakantiewoning

van Ardennes-Etape om ook de rest te ontdekken!

Copyright foto's: Le parc des Topiaires