Train Touristique de Durbuy

Ce petit train vous fera visiter une partie de la ville et vous amènera sur les hauteurs, d'où vous aurez une vue exceptionnelle sur la 'plus petite ville du monde' durant une demi heure.

 

Toeristische Trein door Durbuy

Aan boord van het toeristisch treintje van Durbuy kan de bezoeker rustig alle minuscule, middeleeuwse straatjes bewonderen. De trein slingert langs de oude wallen van de stad, de oevers van het water en de Grand’ Rue aan de voet van het eeuwenoude kasteel.

Onderweg krijgt de reiziger de nodige uitleg in het Frans, Nederlands, Engels of Duits (geschreven documentatie in het Japans is ook beschikbaar). De tocht eindigt aan de uitkijktoren met een prachtig uitzicht over Durbuy, een prachtig stukje Belgische Ardennen en vaak het ‘kleinste stadje ter wereld’ genoemd.

Het treintje heeft geen vaste dienstregeling. Eenmaal bij zijn eindbestemming aangekomen, boemelt het treintje terug naar de grote markt (Place aux Foires), waar het een nieuwe lading nieuwsgierige bezoekers ophaalt.

Voor meer inlichtingen kunt u bij de plaatselijke Toeristische Dienst terecht (+32.86212428 of +32.86219861 of +32.86219868).

Copyright foto's: droits réservés