Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookie-beleid.
  • NL

Te voet op ontdekking in Verviers

Enkele wandelingen om het rijke verleden en het aangename heden van Verviers te ontdekken.

 

Verviers te voet ontdekken

Verviers heeft van zijn glorieuze industriële verleden en zijn geschiedenis in het algemeen talrijke gebouwen bewaard die getuigen van de welvaart van de stad, verschillende fonteinen en monumenten …

Wij nodigen u uit eens door de straten te komen dwalen. Ga gewoon uw neus achterna. U vindt er vast en zeker prachtige huizen, officiële gebouwen en kerken. Er zijn er maar weinig te bezoeken helaas maar hun gevels zijn al een waar plezier voor het oog!

Om de stad te verkennen, organiseerde het Office du Tourisme van Verviers (+32.87355703) verschillende circuits: Wandeling van 6 km, Wandeling van 26 km, Wol- en waterparcours doorheen Verviers (6,2 km), Wandeling Je file en ville in drie varianten met bezoek aan het Centre Touristique de la Laine et de la Mode, het stadhuis en artisanale chocolaterie Saive, Fietstocht in Verviers. Voor de eerste vier routes beschikt u over een papieren gids. Daarin vindt u wat meer uitleg over de geschiedenis van een plaats, een illustratie en soms ook een plan.

Inlichtingen
Centre Touristique de la Laine et de la Mode
rue de la Chapelle, 30 - 4800 Verviers
Tel.: +32.87307926
E-mail: info@verviersima.be

Als aanvulling op deze wandelingen stelde Ardennes-Etape ook nog 3 wandelroutes op met een afstand van 1.5 tot 6 km die u rechtstreeks van deze site kunt downloaden: wandeling nr. 1 "De toegang tot de stad", wandeling nr. 2 "Het centrum van de stad", wandeling nr. 3 "Langs de Vesdre – de 4 musea".
Deze 3 routes leiden u doorheen 90% van de historische plekjes van Verviers. Behalve als u echt goed getraind bent, is het beter niet al deze wandelingen op één dag te doen. Begin waar u bent en laat u door de stad leiden. We hebben geprobeerd om verschillende facetten te combineren: wat wandelen, een beetje geschiedenis, mooie straatjes, winkelen, één of twee restaurants …

Wij raden u ook een kleine omweg aan naar ons artikel over de geschiedenis van Verviers. Aan de hand daarvan kunt u de verschillende etappes van uw bezoek beter situeren en begrijpen.

De wandelingen zijn op het volgende principe gebaseerd: voor elke route is er een raming van de af te leggen afstand, een beschrijving van elke plaats en de te volgen weg. Zodra wij de gelegenheid hebben, geven wij ook goede adresjes mee om te winkelen, wat te drinken of te eten, een ijsje te smullen … Kwestie van het nuttige met het aangename te paren! Als u andere etablissementen ontdekt die iedereen absoluut moet kennen, aarzel dan niet om ze ons door te geven.

Bronnen:
"http://www.verviers.be/tourisme/index.html" van Office du Tourisme de Verviers
« La Région de Verviers. Des Usines, des Maisons et des Hommes », Catherine BAUWENS & Cie, 1994. Fondation Adolphe Hardy.
« Verviers et son industrie il y a quatre-vingt-cinq ans. 1843 », Jean Fohal, 1928, Ed. G. Leens.
« Verviers. Hier et Aujourd’hui », Joseph Monami, 1978, Ed. S.A. Nautet-Hans.

 

Copyright foto's: Ardennes-Etape

 

De toeristische informatie is louter informatief. In geen geval kan Ardennes-Etape verantwoordelijk worden gehouden voor foute of achterhaalde informatie.