Adres :
Colline du Mardasson 5, 6600 Bastogne, Belgique
fr
nl
en
de
Beschrijving

Ook gepassioneerd door de Tweede Wereldoorlog? Het Bastogne War Museum verwelkomt je voor een even verhelderende als ontroerende ervaring op 4 verschillende niveaus!

  1. MUSEUM

Drie meeslepende multizintuigelijke voorstellingen laten je via decors, getuigenissen, multimedia-installaties en films het lot te volgen van vier personages die het conflict aan den lijve ondervinden.

  1. GENERATIONS 45 

Volg het parcours van een Amerikaanse en een Duitse veteraan na de oorlog. Hun persoonlijke verhaal dompelt je onder in de naooorlogse geschiedenis van Europa van 1945 tot 1989.

  1. BOIS JACQUES

Ontdek de overblijfselen van het slagveld van het Bois Jacques dankzij een augmented reality-app. Beleef tijdens deze immersieve ervaring het dagelijkse leven van de G.I.’s van de Easy Company, in hun foxholes (schuttersputten).

  1. WANDEL- EN FIETSTOCHTEN

Deze tochten nemen je mee langs de iconische plekken van de Slag om Bastogne. Je roadbook (in het Frans en Nederlands) bevat getuigenissen van Duitse en Amerikaanse soldaten en Belgische burgers die een beslissend moment in hun leven beleefden op de plaatsen langs je route. 

Als Ardennes-étape klant krijg je € 4 korting op elk pakket (volwassene en kind). 

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Geniet € 4 korting op elk pakket (volwassene en kind) op vertoon van jouw Activity Pass ter plaatse.

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten

Duur van de ervaring:

- Het gedeelte 'Bezoek aan het museum' duurt 2 tot 3 uur.

- De buitenwandeling (+ bezoek aan het slagveld Bois Jacques) duurt 2 tot 3 uur. 

Lengte van de tochten: 6 en 10 km voor de wandeltochten en 10 en 20 km voor de fietstochten. Ze zijn toegankelijk met een kinderwagen (alleen de eerste kilometer is een beetje behelpen als het de dagen ervoor slecht weer is geweest).

Tarieven
  • Volwassenen (ouder dan 19): € 39
  • Kinderen (van 6 tot 18 jaar): € 29

Voor deze prijs krijg je toegang tot de audiorondleiding door het museum (Bastogne War Museum + Generaties 45 + Bois Jacques), een drankje in de bistro, een souvenirtas met producten uit de winkel, quizjes voor kinderen en, last but not least, een roadbook dat toegang geeft tot 4 bewegwijzerde historische wandel- of fietsroutesAdres van de activiteit
Colline du Mardasson 5, 6600 Bastogne, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Bastenaken
- op 4km afstand