Deze 7 droomplekken in de Ardennen boosten je instagramaccount

De Ardennen … het paradijs voor fotografen dankzij de prachtige natuurlandschappen in elk seizoen. Duizelingwekkende rotsen, mysterieuze bossen, ruisende rivieren, weelderige grotten … We hebben 7 plekken geselecteerd waar je wondermooie foto’s en video’s kunt maken op een boogscheut van je thuis. Volg ons: je verhalen en je Instagramfeed inspireren!

 

De Grand Canyon van België: Fondry des Chiens

Dit natuurreservaat is een van de meest verbazingwekkende plekken in België. De kloof werd gevormd door eeuwenlange regenerosie op een kalkgrond en biedt een spectaculair en duizelingwekkend panorama waar de grijze rotspartijen zich vermengen met een zeldzame vegetatie en een bijzondere flora. Deze plek doet denken aan de Provence en de mediterrane landschappen. De gelijkenis is ook te vinden in de locatie, want Fondry des Chiens situeert zich op de hoogten van Nismes (met twee s’en, in de buurt van Viroinval, niet in de Gard!).

Instatip: speel met het contrast van de imposante rotsen/kwetsbare flora en creëer een mooi evenwicht op je foto’s.

 

 

Waan je in de bergen langs de Ninglinspo

De Ninglinspo is de enige bergrivier in ons niet zo vlakke land. Onze wandeling van 6 kilometer is gewoonweg een van de mooiste wandeling in de Ardennen. Deze route brengt je langs adembenemende watervallen, voorbij avontuurlijke wandelwegen en talloze beklimmingen in een betoverend, Tolkien-waardig bos. In de buurt van Aywaille en Remouchamps kan je deze wandeling maken met de hele familie: de kinderen ontdekken er verschillende plekjes waar ze dammen kunnen bouwen. Vergeet niet je goede stapschoenen aan te trekken (het wordt stevig klimmen) … en neem je watersandalen mee!

Instatip: maak je foto’s mysterieus door met het licht te spelen: laat de zon door de takken schijnen, speel met tegenlicht … Laat je helemaal gaan in deze feeërieke omgeving.

 

 

Van rotsen tot water, helemaal in de ban van Dinant

De stad van Adolphe Sax is een klein juweeltje dat begint door te breken bij buitenlandse toeristen. En dat is begrijpelijk. Genesteld tegen de rotsen aan de voet van een heuvel pronkt Dinant met zijn charmante oude huizen langs de Maas. Andere opmerkelijke plekken waar we van houden zijn de prachtige klokkentoren van de Collegiale kerk, het indrukwekkende Ros Beiaard, de Citadel van Dinant en ook de minder bekende grot La Merveilleuse. De stad bezoeken kan vanop het water tijdens een cruise op de Maas of vanuit de lucht aan boord van de kabelbaan. Dinant is een concentraat van al het moois dat de Condroz te bieden heeft.

Instatip: het is de ideale plek voor dynamische foto’s en video’s. Probeer bewegend te shooten vanop de boot of de kabelbaan, zo kan je momenten vastleggen die je je niet kon voorstellen … Wazig? Niet erg! Dat vertaalt de beweging en geeft leven aan je foto’s.

 

  • Dinant is de Belgische stad van het moment
  • in Dinant krijg je altijd zin om foto’s te maken.
  • De magie van Dinant ontwaakt bij het vallen van de nacht
  • In Dinant, geniet van elkaar tijdens een cruise op de Maas.

 

En als je de magie nog even laat duren?

Vind een vakantiehuis in de buurt van je favoriete plek en geniet 100%!

Ongekende kleuren aan de waterval van Bayehon

 

De streek van de Hoge Venen zit het hele jaar door vol wonderen. Voor droomfoto’s moet je naar de waterval van de Bayehon, niet ver van Longfaye (Malmedy), in een beschermd natuurgebied. De 9 meter hoge waterval is op z’n indrukwekkendst na enkele dagen slecht weer (niet zo moeilijk in België). Maar het is vooral de kleur van het water die je zal verbazen. De rode reflectie brengt velen in de war, maar het is volkomen natuurlijk: het water dat hier voorbijkomt, stroomde eerst langs rotsen met een hoog ijzergehalte. De rode kleur is dus het gevolg van het ijzer dat aanwezig is in het water, dat oxideert bij contact met lucht op het ogenblik dat het water uit de rotsen stroomt. Om de waterval te bereiken, kan je onze mountainbikeroute in de Oostkantons volgen.

Instatip: om de paarsrode kleur in je foto’s te accentueren, neem je je foto’s het best tijdens het gouden uur, het moment waarop de zon ondergaat en een warm, gouden licht verspreidt. Dat licht maakt het landschap nog mooier en benadrukt de warme tinten.

 

 

Terug naar de Middeleeuwen in Bouillon

Het kasteel van Bouillon staat bovenop een rotsachtige klip en kijkt uit over de meanders van de Semois. Het kasteel is het hele jaar door open voor bezoekers en biedt enkele opmerkelijke plekjes die bijzonder fotogeniek zijn. Denk maar aan de Vauban-trap of de schietgaten die uitgeven op de vallei van de Semois. Voor een mysterieuze sfeer zoals in Game Of Thrones zijn de roofvogelshow en een nachtelijk bezoekje met fakkels een echte aanrader. Om de roofvogels vast te leggen op beeld kan je de burstmodus gebruiken. En ‘s avonds kan je afwisselend met en zonder flits fotograferen om jouw favoriete sfeer te bekomen.

Instatip: dit kasteel werd al miljoenen keren gefotografeerd, dus probeer het eens vanuit een uitdagende hoek zodat je feed opvalt in de massa. Bijvoorbeeld: neem je foto’s vanaf de schietgaten (die het beeld natuurlijk omkaderen), neem close-ups van details, combineer met natuurlijke elementen (rotsen, water, groen …).

Avontuurlijke en romantische kiekjes langs de Hoëgne

De vallei van de Hoëgne strekt zich uit in de streek van Verviers. Deze romantische wandeling met vele brugjes en watervallen is ook heel sportief: het is een waar avonturenparcours. En die reputatie kreeg de ongerepte vallei al heel lang geleden: in de belle époque verklaarde de Belgische adel de vallei al “even avontuurlijk als Congo”. Het goede nieuws is dat de reis ernaartoe korter én goedkoper zal zijn! Wat we zo bijzonder vinden aan deze tocht? De weg, de vallei en de rivier worden steeds ruiger naarmate de wandeling vordert. Lees alles over de wandeling!

Instatip: breng die evolutie op je eigen manier over in een reeks foto’s en/of verhalen die steeds ruiger worden.

 

 

Ondergrondse video in de grotten van Hotton

Deze plek werd geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië en heeft prachtige verrassingen in petto in een tijdloze atmosfeer. Leg deze 30 meter diepe kloof vast met of zonder flits, afhankelijk van de stijl van jouw Instafeed. Beneden ruist de rivier en je vindt er rotsformaties in duizenden verschillende vormen en kleuren (sommige zijn zo dun als een gordijn!). Om er volop van te genieten, kleed je je het best goed aan voor een bezoekje aan de grotten van Hotton: het is er altijd frisjes.

Instatip: deze plek is perfect voor een videoverhaal “sound ON” want de ondergrondse rivier weerklinkt op een indrukwekkende manier in de grotten. Klank- en lichtspel op 65 meter onder de grond (en dat krijg je zomaar cadeau voor op je verhaal!)

Wil je dat je foto’s goed zichtbaar zijn?

Publiceer ze openbaar en gebruik de passende #. Zo worden ze makkelijker gevonden en gedeeld. En als je ter plaatse verblijft in een van onze vakantiehuizen, leg die plek dan zeker ook vast in je verhaal!

Een adembenemend vakantiehuis!

Beleef de ultieme ervaring en verblijf een prachtig vakantiehuis in de Ardennen. Een houten hut in de bossen, een luxe villa met jacuzzi, … je Ardennes-Etape accommodatie maakt al je volgers jaloers!

Hoëgne
Hotton
instagram
Ninglinspo
wandeling