Adres :
La Roche-en-Ardenne, Belgique
fr
nl
en
de
Beschrijving

Welkom in La Roche-en-Ardenne, een betoverende bestemming waar elke hoek de middeleeuwse geschiedenis en natuurlijke pracht van de Ardennen onthult. Beleef een gedenkwaardige dag, perfect voor natuurliefhebbers, geschiedenisenthousiastelingen en ontdekkingsreizigers.

Ochtend in het Wildpark:

Begin je dag met het verkennen van het Wildpark, een wilde ontsnapping in het hart van de Ardense natuur. Volg een pad van 1,2 km door een uitgestrekt park van 10 hectare, waar dieren semi-vrij rondlopen in hun natuurlijke omgeving. Ontmoet een majestueuze kudde damherten, edelherten en hindes, observeer wolven, moeflons, wilde zwijnen en hun biggetjes, evenals andere fascinerende bewoners van het bos. De jongsten zullen genieten van de mini-boerderij en de speciale speeltuin. Een totale onderdompeling in het wildleven van de Ardennen wacht op je.

Middag in het Feodale Kasteel:

Laat je meenemen door de tijd tijdens een bezoek aan het feodale kasteel van La Roche-en-Ardenne, dat majestueus op zijn rotsachtige uitloper troont, de Ourthe-vallei dominerend. Hoewel in ruïnes, getuigen de overblijfselen van het kasteel van de middeleeuwse grootsheid. Verken de torens, schietgaten, kerker, en dompel jezelf onder in de middeleeuwse sfeer door verschillende kamers, soms rechtstreeks uitgehouwen in de rots. Geniet van een adembenemend uitzicht op de stad en de omgeving, terwijl je de geschiedenis van de 9e eeuw absorbeert.

Doe mee aan boeiende activiteiten en middeleeuwse shows zoals valkerij, boogschieten, middeleeuws vakmanschap, Halloween-animaties, vuurwerk en nog veel meer. Laat je verrassen door de unieke sfeer van het kasteel, waar zelfs wordt gezegd dat het spook van gravin Berthe van La Roche rondwaart bij het vallen van de avond.

Late namiddag bij het Toeristeninformatiekantoor:

Eindig je dag prachtig met een kort bezoek aan het Toeristeninformatiekantoor van La Roche. Als bezoeker van Ardennes étape profiteer je van een exclusief voordeel door je gratis wandelkaart op te halen. Maak gebruik van deze gelegenheid om je toekomstige verkenningen in de regio te plannen en ontvang lokaal advies. Het team van het toeristeninformatiekantoor helpt je het beste uit je verblijf in La Roche-en-Ardenne te halen.

©foto's: Denis Closon - Capture Studio

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Als bezoeker van Ardennes-étape, voor groepen van 4 personen en meer, geniet je van een gratis wandelkaart bij het Toeristeninformatiekantoor van La Roche! Bewaar de kaartjes van de twee vorige activiteiten zorgvuldig om ze te tonen bij de receptie, met jouw Activity Pass. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen of kortingen.

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Het kasteel kan gesloten zijn bij sneeuw en/of ijzel. 
  • Wildparkadres: Chemin du Parc à Gibier 1, 6980 La Roche-en-Ardenne. Meer informatie op: http://www.parc-gibier-laroche.be 
  • Kasteeladres: Rue du Vieux Chateau 4, 6980 La Roche-en-Ardenne. Valkenjacht, zomer- en Halloweenevenementen. Meer informatie op: http://www.chateaudelaroche.be 
  • Toeristeninformatiekantooradres: Pl. du Marché 13, 6980 La Roche-en-Ardenne (het hele jaar door geopend van 09:30 tot 17:00, behalve op 25/12, 01/01 en de zondag van het carnaval in La Roche.)
  • Heb je weinig tijd? Het is ook mogelijk om het kasteel en het wildpark afzonderlijk te bezoeken.
Tarieven

Tarieven Wildpark:

Prijs: 8,5 euro per volwassene en 6,5 euro per kind (tussen 3 en 12 jaar)

Tarieven Kasteel:

Prijs: 8,5 euro per volwassene en 6,5 euro per kind (tussen 3 en 12 jaar)

+2€ voor valkerij of zomerse animaties.Adres van de activiteit
La Roche-en-Ardenne, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 0km afstand