Adres :
Rue du Hérou 61, 6660 Houffalize, Belgique
Beschrijving

Deze buitengewoon unieke plaats in België is beschermd als belangrijk erfgoed van Wallonië. Le Hérou is een ongelooflijke rotsachtige uitloper van 1,5 km lang, die in Nadrin hoog boven de meanderende Ourthe uittorent en een adembenemend uitzicht over de vallei biedt.

Maar eerst wacht je een pittige beklimming. Het hoogste punt is moeilijk bereikbaar (niet aangeraden met kinderen), maar de beloning is des te groter. Voor je ogen ontpopt zich een weelderig landschap, dat recht uit de Franse Hoge Alpen lijkt te komen! Dit prachtige natuurgebied, beschermd sinds 1937, ligt in Nadrin in de provincie Luxemburg. Vroeger noemde men het 'i Cresse di laid saut'. Volgens de legende zou een heraut de vonnissen van het hooggerechtshof van Nadrin op de top van deze rots hebben verkondigd.  En zo ontstond het mysterie rond deze plaats ... Ook benieuwd? Neem het wandelpad nr. 6 vanaf Nadrin en volg de bordjes met de groene rechthoeken (5,4 km).

Tussen hemel en aarde

Wie zei dat België vlak is? Le Hérou bewijst alvast dat ook wij fantastische uitzichtpunten hebben. In het Natuurpark van de Twee Ourthes (het kloppende hart van de Ardennen) vind je ongetwijfeld een van de mooiste vergezichten van België. Deze rotswand maakt indruk met zijn hoogte (80 tot 90 meter lager stroomt de Ourthe voorbij) en zijn vorm (mooi verticaal uitgesneden). Dit maakt deze site zo bijzonder, zeker omdat de natuurelementen hier eeuwenlang op hebben ingewerkt. 

Neem eerst de steile paden richting de top en volg dan in alle rust en vrijheid het water. Op deze schitterende route val je van de ene verbazing in de andere. De natuur is er dan ook ronduit fantastisch, tot in de kleinste details (bv. blauwe bosbessen zo ver het oog reikt). Goed om te weten: er zijn ook andere routes die in het dorpscentrum starten.

Copyright foto's: Ardennes-étape

De omgeving ontdekken

Onze favoriet
Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - La Roche-en-Ardenne
- op 2km afstand