Adres :
Rte Merveilleuse 64, 5000 Namur, Belgium
Beschrijving

Het is onmogelijk om over Namen te praten zonder het over de legendarische citadel te hebben! Vanaf een hoogte van meer dan 100 meter kijkt het bouwwerk trots uit over de stad, het mooie landschap en de zacht ruisende Maas. Tijdens de boeiende rondleiding herbeleef je de geschiedenis met 3D-animaties, projecties en geluidseffecten.

Je bezoek aan de Citadel van Namen begint in de voormalige Terra Nova-kazerne. Via een reeks schermen en beelden leer je alles over de geschiedenis van de stad, van het prille begin tot nu. Daarna kun je op het toeristentreintje stappen voor een rit langs de wallen en vestingwerken van dit eeuwenoude bouwwerk. Overal in de citadel word je getrakteerd op onvergetelijke uitzichten over de vallei en de stad. Als kers op de taart is er de immense schildpaddensculptuur van Jan Fabre om te bewonderen. Kom je met het hele gezin? Op maat van de jongsten is er ook een speciale rondleiding. Vraag er zeker naar!

Op avontuur

Wil je je bezoek aan de citadel op een speelse manier opleuken? Elke dag wordt er gratis een speurtocht georganiseerd. Kijk met arendsogen om je heen en zoek de aanwijzingen op de foto's om het volgende punt op je traject te vinden. Verken je dit enorme avonturenterrein liever op eigen houtje? Dan kun je bijvoorbeeld het attractiepark Koningin Fabiola bezoeken. Daar valt heel wat te beleven, van schommels tot evenwichtsspelen, een toren met glijbanen, een hangbrug, minigolf, een gigantisch schaakspel, elektrische autootjes ... En om je dag in Namen op een leuke manier af te sluiten, gaat er niets boven een ritje met de kabelbaan naar de Place Maurice Servais om door de mooie voetgangerszone van de stad te wandelen.

Copyright foto's: Visit Ardenne / Visit Wallonia

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Namen - Namen
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Namen - Namen
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Namen - Namen
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Namen - Namen
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Namen - Namen
- op 1km afstand