Adres :
Plombières, Belgique
Beschrijving

Meer dan 54 hectare wonderlijke biodiversiteit en unieke landschappen in het hart van het Land van Herve: dat is dit prachtige natuurreservaat gecreëerd door Natagora in een notendop!

Een paradijs op aarde voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het reservaat van de vallei van de Geul is een uitzonderlijk landschap dat in 2000 werd aangelegd onder leiding van Natagora, de vereniging die zich inzet voor de bescherming van de natuur in het Franstalige deel van het land. Maar waarom de Geul? De naam verwijst naar de gelijknamige rivier die de oostelijke kant van het Land van Herve volgt en nu eens intensief gebruikte weiden doorkruist, dan weer bossen en maaiweiden die zeldzame plantensoorten herbergen.

Zeldzame soorten in een beschermde omgeving

Met haar rijke, geologische geschiedenis hoeft het niet te verbazen dat in de vallei vandaag tal van habitats en soorten te vinden zijn. Denk maar aan knotwilgen, beboste hellingen, levende hagen, verschillende soorten poelen, vijvers, bermen, rivieren ... En dat is nog lang niet alles, want in dit reservaat ligt ook een van de laatste natuurlijke, zinkhoudende sites van Wallonië.  De grond zit er boordevol zware metalen en vormt de voedingsbodem voor vijf unieke plantensoorten: Westfaals zwenkgras, viooltjes, de witte krodde, de blaassilene en Engels gras. Het natuurreservaat wordt jaar na jaar groter en dat komt de vele dier- en plantensoorten hier alleen maar ten goede ...

Copyright foto's: Natagora

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Blieberg
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Blieberg
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Blieberg
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Blieberg
- op 1km afstand