Brouwerijen in de Belgische Ardennen

Wat te doen in de Ardennen? De streek van de Ardennen is wereldvermaard voor de heerlijke streekproducten en de typische Ardense bieren horen daar ook bij. We zetten hier voor u de brouwerijen uit de streek op een rijtje. Zij openen voor u de deuren. U bent er meer dan welkom voor rondleidingen en u leert er alles over deze streekbieren en het productieproces.

Brouwerij Caracole in Provincie Namen

Brouwerij Caracole [Provincie Namen]

Elke namiddag in juli en augustus kan de brouwerij zonder afspraak worden bezocht van 14 tot 19 u. Kom kijken hoe bier met hout wordt verwarmd, zoals vroeger. In de taverne kunt u terecht voor een hapje en een drankje.

Brasserie d'Achouffe in Provincie Luxemburg

Brasserie d'Achouffe [Provincie Luxemburg]

Achouffe is een klein dorpje bij Houffalize in de provincie Luxemburg. Bezoekers komen van heel ver voor een bezoek aan de brouwerij, waar de heerlijke La CHouffe wordt geproduceerd.

Brasserie de Bellevaux in Provincie Luik

Brasserie de Bellevaux [Provincie Luik]

Een brouwerij in het bezit van een charmant Nederlands echtpaar die verliefd werden op de Ardennen. Een mooie plek en een goed kwaliteitbiertje met hop geteeld in een nabijgelegen veld. Om te ontdekken!

Brouwerij van de Abdij van Val-Dieu in Provincie Luik

Brouwerij van de Abdij van Val-Dieu [Provincie Luik]

Bezoek de abdij en proef het lekker bier van Val Dieu. Een charmante en gezellige plaats voor een namiddag vol ontspanning onder vrienden.

Brasserie des Fagnes in Provincie Namen

Brasserie des Fagnes [Provincie Namen]

De Brasserie des Fagnes is om drie redenen een bezoekje waard. In het museum krijgen bezoekers oude brouwersmateriale te zien. De moderne brouwerij produceert de heerlijkste bieren. En in de taverne kunnen bezoekers terecht voor een hapje en een drankje, terwijl de kinderen zicht uitleven in de speeltuin.