Adres :
Rue des Martyrs 16, 6700 Arlon, Belgique
fr
nl
en
de
Duur : 1 uur
Beschrijving

In het centrum van Arlon treed je in een prachtig gebouw uit de 19e eeuw een prachtig artistiek universum binnen, dat volledig draait rond de broers Gaspard: Jean een gevierd beeldhouwer en Charles een gewaardeerd fotograaf én mecenas.

Als beeldhouwer is Jean vooral befaamd voor zijn indrukwekkende en levensechte dierensculpturen, waarvan je er hier heel wat kan bewonderen. Bij het zien van zijn virtuositeit zal het je niet verwonderen dat hij schoolliep bij de beroemde Jef Lambeaux. Charles is dan weer een van de eerste picturalistische fotografen, die de fotografie op de kaart zetten als volwaardige kunsttak. Zijn tentoongestelde werken zullen je dadelijk doen begrijpen waarom dit meer dan terecht was.

Een ander museumgedeelte is volledig gewijd aan religieuze kunst, met onder meer waardevolle stukken uit de Abdij van Orval, kerken en kapellen van de regio Aarlen. Met als absolute topstuk het fameuze retabel van Fisenne, een typisch voorbeeld van de pracht en praal waaraan de 16e-eeuwse Antwerpse school zijn bekendheid dankt.

De collectie wordt telkens aangevuld met tijdelijke tentoonstellingen, geïnspireerd door de Ardennen.

Tijdens een bezoek krijg je een tablet mee die je (in 4 talen) door je bezoek gidst. Ook je kinderen zullen zich geen moment vervelen. Zo stelt de educatieve dienst zelfs creatieve activiteiten voor, in de galerijen van het museum. En na het bezoek aan het museum vinden ze zeker hun weg naar het aanpalende park en speelplein!

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

50% korting met de code AP1

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Niet inbegrepen in de prijs: activiteiten (rondleidingen, workshops, voorstellingen, enz.) Op dagen waarop het museum gratis toegankelijk is, geldt er uiteraard ook geen korting.
  • Honden niet toegelaten, uitgezonderd geleidehonden voor blinden en slechtzienden
  • Park en speeltuin
  • Picknicktafels
     
Tarieven

Prijs per volwassene: € 6, senior € 4

Prijs per kind: Studenten (12-24 jaar*): € 3,00, Kinderen (6-12 jaar): € 2,00

De prijs is inclusief: Het bezoek aan het Gaspar Museum, ontdekkingsmateriaal voor kinderen en een tablet met uitleg (FR/NL/DE/EN)Adres van de activiteit
Rue des Martyrs 16, 6700 Arlon, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Aarlen
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Aarlen
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Aarlen
- op 2km afstand
Te voet
Luxemburg - Aarlen
- op 2km afstand