Adres :
Bd Raymond Poincaré 17, 4020 Liège, Belgique
fr
nl
Duur : 1h
Beschrijving

Welkom bij het Huis van de Metallurgie, een fascinerende bestemming voor groepen van 10 personen of meer die op zoek zijn naar een meeslepende ervaring in de wereld van smeden en metallurgie! Duik in de boeiende geschiedenis van de staalproductie in Luik, een stad die een cruciale rol speelde in de ontwikkeling van deze industrie 400 jaar geleden.

Tijdens jouw 30 minuten durende bezoek wordt je rondgeleid door het hart van een oude Waalse smederij uit de 17e eeuw en ontdekt u de geheimen van ijzer.

Voor groepen met kinderen gaat het avontuur verder met een zelfgelezen verhaal over Samuel en Karl de smid. De kinderen krijgen de kans om deel te nemen aan leuke activiteiten die hen zullen leiden naar het terugvinden van Karls verloren ijzererts, terwijl ze meer leren over het ijzerproductieproces.

Voor groepen die uitsluitend uit volwassenen bestaan, zal de gids je meenemen door de smederij (30 minuten), en kan je de andere zalen van het museum zelfstandig verkennen, die onverwachte elementen van het industriële erfgoed verbergen.

Van nieuwsgierige kinderen tot de meest ervaren staalwerker, van kleuterjuffen tot onderzoeksstudenten, bezoekers zijn vaak verheugd over hun bezoek aan dit museum. Sluit je aan bij onze partner voor een avontuur in het hart van de industriële geschiedenis!

Copyright photos : ©MMIL

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Geniet van geleide rondleidingen en een gratis activiteitenboekje voor kinderen.

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Voor groepen van 10 personen of meer 
  • Alleen op reservering minimaal 3 dagen van tevoren, afhankelijk van de beschikbaarheid van de gids 
  • Activiteit beschikbaar tijdens de zomervakantie (juli en augustus) op weekdagen van dinsdag tot vrijdag
Tarieven

Volwassenen: 5 Euro 

Kinderen: 4 Euro


E-mail

Adres van de activiteit
Bd Raymond Poincaré 17, 4020 Liège, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Luik
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Luik
- op 2km afstand
Te voet
Te voet
Luik - Luik
- op 4km afstand
Te voet
Luik - Chaudfontaine
- op 5km afstand