Adres :
Av. Rogier, 4000 Liège, Belgique
Beschrijving

We noemen Luik niet voor niets 'de Vurige Stede'. Flaneren in de gezellige kasseistraatjes. De vele culturele en culinaire troeven ontdekken. En daarna genieten van de Luikse lekkernijen!

Luik is een echt pareltje! Een stad met een rijk verleden en een bruisend heden. Winkelliefhebbers kunnen hun ogen de kost geven in de vele steegjes met leuke boetieks. Koop je graag lokaal? Dan is de rue En Neuvice dé place to be. Hier vind je namelijk allerlei ambachtelijke producten. Wandel verder naar de bekende trap Montagne de Bueren en beklim de 374 treden. Best pittig! Maar boven wacht je een adembenemend uitzicht over de stad. Kom even op adem op het aangename terras van Brasserie Curtius voordat je naar boven gaat voor een picknick op de fantastische heuvels van de citadel.

Historische rijkdom

Eerder een cultuurliefhebber? Dan mag een bezoek aan het Grand Curtius zeker niet ontbreken. Dit museum heeft uitzonderlijke collecties kunst en historische objecten. In hartje Luik zijn de indrukwekkende Sint-Pauluskathedraal en de Schatkamer een bezoek waard als je meer wilt weten over het prinsbisdom Luik. Een beetje buiten het centrum vind je het interessante museum La Boverie. Naast de prachtige architectuur en het mooie park zijn ook de tijdelijke en permanente tentoonstellingen absoluut de moeite. Maar dat is nog niet alles, want 'de Vurige Stede' heeft ook best wat culinaire verrassingen voor jou in petto. Wafels, pekets, balletjes, lacquemants, bier ... Vertrek niet voordat je al deze Luikse specialiteiten hebt geproefd. Pas dan heeft de stad (bijna) geen geheimen meer voor jou!

Copyright foto's: Ardennes-étape, visit Wallonia

Te doen
Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Audrey's advies
Experience Leader

Ga naar het station van Luik Guillemins waar u kunt genieten van tijdelijke tentoonstellingen. 

 

In het seizoen is het Luikse kerstdorp subliem! 

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Luik
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Luik
- op 2km afstand
Te voet
Te voet
Luik - Luik
- op 5km afstand
Te voet
Luik - Chaudfontaine
- op 5km afstand