Adres :
Roche aux Faucons, 4130 Esneux, Belgique
Beschrijving

Het uitkijkpunt op de Roche aux Faucons is sinds 1947 beschermd als uitzonderlijk Waals erfgoed. Zo'n panorama is wel een omweg waard, vind je niet? Beklim de heuvel en geef je ogen de kost, want het uitzicht is er adembenemend.

In het hart van de gemeente Neupré ligt een van de mooiste panorama's van België voor natuurliefhebbers: de Roche aux Faucons, die tot een hoogte van zo'n 230 meter rijst en je een uitzicht over de omgeving 'in vogelperspectief' biedt. Het panorama dat zich hier voor je uitstrekt, is gewoonweg grandioos. Vanaf deze kalksteenrots zie je honderden meters lager de rivier stromen. Op deze plek kronkelt de Ourthe rond het plateau van Ham, dat zich uitstrekt van Esneux tot Hony. Het resultaat is een prachtige lus die het landschap omlijnt.

Tal van wandelroutes

In de verte zijn de terrassen van de Ourthe te zien. En de valken dan? Ja, ook die spelen een rol in dit verhaal. Benieuwd waar de naam van de Roche aux Faucons vandaan komt? Wel, deze plek was eeuwenlang een populaire broedplaats voor slechtvalken. Die zijn helaas in de loop van de vorige eeuw verdwenen, maar het uitzicht is nog steeds even spectaculair. Trek dus je wandelschoenen aan en vertrek op een van de vele wandelroutes om elk interessant hoekje van de streek te ontdekken. Goed nieuws: de meeste paden zijn toegankelijk met de kinderwagen en honden zijn er toegelaten.

Copyright foto's: Visit Ardenne

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Esneux
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Esneux
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Esneux
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Esneux
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Esneux
- op 2km afstand