Adres :
Rue Lambert Marlet 23, 4670 Blégny, Belgique
Beschrijving

Daal af in deze buitengewone kolenmijn (die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat!) en zie met eigen ogen hoe hard de mijnwerkers moesten werken.

Deze uitzonderlijke plek heeft echt haar stempel gedrukt op de geschiedenis. Aan de rand van de provincie Luik vind je op de site van Blegny-Mine een van de vier authentieke Europese koolmijnen waarvan de ondergrondse gangen nog via de originele schacht toegankelijk zijn voor bezoekers. Deze ervaring zul je nooit meer vergeten. Klaar? We zijn weg! Met een jas aan en een helm op je hoofd daal je met de mijnlift af naar het kloppende hart van de mijn (op 30 en 60 meter diepte).

Kennismaking met het industriële erfgoed van Wallonië

Wil je wel eens weten hoe steenkool werd gewonnen? Dat komt goed uit: hier verken je zelf de mijngangen, hoor je het lawaai van de machines en ontdek je het harde labeur van de onvermoeibare mijnwerkers. Van een educatief en fascinerend bezoek gesproken! Een beetje uitdagend ook, zeker voor wie claustrofobie heeft. Zodra je weer boven staat, volgt het tweede deel: het parcours van de steenkool langs de sorteer- en reinigingsinstallaties.  Van het zeven tot het wassen en zuiveren, van de aankomst van het erts tot het werd vervoerd en verkocht ... Hier kom je alles te weten over steenkool!

Copyright photos : Visit Ardenne

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Blegny
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Blegny
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Wezet
- op 2km afstand
Te voet
Luik - Herve
- op 3km afstand
Te voet
Luik - Herve
- op 3km afstand