Adres :
Malmedy, Belgique
fr
en
Duur : 2u30 - 3u
Beschrijving

Ben je gefascineerd door wilde planten? Wil je ze graag leren te herkennen en te weten komen welke planten eetbaar zijn of geneeskundige krachten hebben? Zoek niet verder ... Je natuurgids Vanessa neemt je mee op een wandeling met 1001 geuren en al evenveel smaken! 

Verblijf je in de regio van Malmedy, Spa, Stoumont, Furbuy of Modave? Dan wacht Vanessa je op aan je vakantiehuis om samen met jou de mysteries van wilde planten te gaan ontsluieren. Wat moet je meenemen? Een mandje voor je oogst, een notitieboekje en een mesje of schaar. En weg zijn we! Tijdens de wandeling stelt Vanessa de boeiendste planten aan je voor. Ze neemt de tijd om hun heilzame werking en voornaamste eigenschappen toe te lichten (glad, ruw of zacht, rond of puntig blad, welk steeltje, welke vrucht …). Zet je zintuigen maar al op scherp, want om ze te kunnen onderscheiden zul je aandachtig moeten ruiken, voelen en kijken

Smaken en geuren 

Proeven, dat doen we natuurlijk ook! Je mag smullen van gerechten die met de wilde planten werden bereid, zoals tapenade, quiche, gazpacho en kaas. Noteer inspiratie voor de lekkerste gerechten zeker in je boekje! Bovendien heeft elk seizoen zo zijn eigen planten en verrassingen. De combinatiemogelijkheden zijn dus eindeloos. Als klant van Ardennes-étape krijg je onderweg trouwens een 'wild' drankje geserveerd. Zo wordt je dorst naar ontdekkingen meteen gelest. Ga maar snel een mandje zoeken! 

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Als klant van Ardennes-étape krijg je een drankje van wilde planten aangeboden.

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten

Neem een mandje, een notitieboekje en een mesje of schaar mee.

Minimaal 8 personen - Maximaal 20 personen.

Er zijn drie soorten wandelingen mogelijk: 

  • Lentewandeling (rond april-mei) 
  • Zomerwandeling (juni, juli) 
  • Herfstwandeling (september, oktober, begin november) 
Tarieven

Prijs: 10 euro per persoon 

(Kinderen tot 10 jaar: 5 euro)

Contact en reserveren
Kantooruren

Reserveer minstens 2 dagen vooraf

 Adres van de activiteit
Malmedy, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Malmedy
- op 0km afstand
Onze favoriet
Te voet
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 1km afstand
Te voet
Luik - Malmedy
- op 1km afstand