Adres :
Voie Habotte 2, 6960 Manhay, Belgique
fr
Beschrijving

Bij het aanbreken van de winter van 1944 vonden de laatste gevechten tussen de Amerikanen en de Duitsers plaats in wat later zou bekendstaan als de Slag om de Ardennen. Het strijdtoneel: de gemeente Manhay, waar je tegenwoordig die intense momenten opnieuw kunt beleven door middel van een hyperrealistische tentoonstelling in het Manhay History 44 Museum.

19 december 1944. Koning Winter heerst over de Ardennen. De inwoners van Manhay zitten letterlijk tussen twee vuren: aan de ene kant de tweede SS-divisie 'Das Reich' en aan de andere de Volksgrenadiers tegenover de Amerikanen (3rd AD en 75 ID), ter hoogte van 'Trou du Loup'. Daar stortte op 25 december 1944 de bommenwerper B24 neer bij La Fosse.  Er hangt een zware, ijskoude sfeer. Je wordt helemaal ondergedompeld in die strijd, die op 7 januari 1945 ten einde kwam na de bevrijding van de laatste dorpen in de omgeving.

Tijdens deze exclusieve ervaring reis je 1,5 uur lang terug in de tijd onder begeleiding van het gepassioneerde koppel Patrice en Maggy, die het museum in 2018 oprichtten. 90 minuten lang ontdek je alles over de Slag om Manhay, ervaar je welke beproevingen de ingesloten burgers moesten doorstaan, en krijg je waardevolle wapens en objecten uit het verleden te zien.

Reconstructies, foto's en filmpjes brengen het verhaal overtuigend tot leven. Je zult geen genoeg kunnen krijgen van de fascinerende verhalen van de gidsen, van wie er altijd eentje met je mee loopt. Dit museum is méér dan een reis terug in de tijd. Het laat je enkele belangrijke historische momenten opnieuw beleven en houdt de herinnering aan de Slag om de Ardennen levend. Een must-see in de streek!

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Ervaring voorbehouden aan klanten van Ardennes-étape

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Souvenirwinkeltje
  • Parking
  • Toegankelijk voor PBM
  • Honden welkom
  • Restaurant op 800 m
Tarieven

Prijs: 9 euro per volwassene - Indien minder dan 12 personen: vaste prijs van 70 euro / van 5 tot 12 jaar: 4 euro / gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar

Contact en reserveren
Kantooruren

Reservering minstens 1 week op voorhand

Raadpleeg de openingstijden op de website van onze partner. 

Aankomst mogelijk maximaal 1 uur voor sluitingstijd. Adres van de activiteit
Voie Habotte 2, 6960 Manhay, Belgique

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Luxemburg - Manhay
- op 1km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Manhay
- op 1km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Manhay
- op 1km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Manhay
- op 1km afstand
Te voet
Luxemburg - Manhay
- op 4km afstand