Wie zijn wij?

Ardennes-étape is DÉ website  voor wie op zoek is naar een uniek verblijf in een vakantiehuis in de Ardennen. Met hart en ziel brengen we iedereen in contact met het beste wat de Ardennen te bieden hebben.

Onze kantoren vindt u sinds 2016 in Stavelot. Bovendien staan onze medewerkers voor u klaar in heel het gebied waar wij actief zijn.

Wij zijn tegelijk:

  • een partner die een betrouwbare website aanbiedt voor liefhebbers van de Ardennen die willen genieten van een uniek verblijf in een vakantiehuis EN
  • een betrouwbare partner voor eigenaars die hun vakantiehuis of -huizen via ons verhuren

Ook werken wij samen met lokale partners die activiteiten aanbieden die stroken met onze waarden.

Onze missie

In de Ardennen timmeren wij elke dag weer aan een uniek aanbod van vakantiehuizen en vrijetijdsactiviteiten om onvergetelijke vakantie-ervaringen mogelijk te maken, in een ecosysteem met een mooi evenwicht tussen vakantiegangers, eigenaars, de lokale bevolking en de natuur.

Onze visie

Bij Ardennes-étape is toerisme een manier om de economische groei en de lokale gemeenschappen een boost te geven en de natuur in de Ardennen beter te beschermen.

Onze waarden

Wij staan voor:

  • betrouwbaarheid: vertrouwen en eerlijkheid zijn essentieel voor ons succes en voor de verblijven die we aanbieden. Het is ook het uitgangspunt voor onze samenwerking met de eigenaars.
  • expertise: onze medewerkers kennen de streek door en door en zijn gespecialiseerd in alle domeinen van ons vak. Wij zijn gepassioneerd door deze regio en haar troeven, en wij willen die passie graag delen met onze gasten en partners. We blijven aandachtig en nieuwsgierig om onze expertise verder uit te breiden.
  • menselijkheid: achter de schermen van onze website werkt een hecht en divers team, dat flexibel is en voor u klaarstaat, ter plaatse. Wij stellen alles in het werk om zowel de verhuurders als de huurders op een vriendelijke manier verder te helpen.
  • flexibiliteit: dankzij onze gedegen ervaring kunnen we anticiperen op alle noden, zodat een verblijf organiseren eenvoudiger en vlotter verloopt. Ons platform is praktisch, duidelijk en efficiënt.
  • beleving: of het nu voor het plezier is of voor het werk, bij een verblijf komt vooral emotie kijken. Daarom sturen we u graag weer naar huis met unieke emotionele en zintuiglijke ervaringen in de échte Ardennen. We gooien al onze creativiteit in de strijd om u iets authentieks en onvergetelijks te bieden, wat u ook zoekt.

Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid

Het is de natuur die van de Ardennen zo'n fantastisch en uniek gebied in België maakt. Daarom hebben we ons voorgenomen om die te helpen beschermen. Hoe?

  1. We moedigen onze klanten aan om op een verantwoorde manier van de Ardennen te genieten, door een 'groene' houding en milieuvriendelijke activiteiten te promoten.
  2. Al meer dan 5 jaar werken we nauw samen met Natagora. Zo hebben we verschillende natuurreservaten in de Ardennen mee tot stand helpen te brengen. Ook werken we mee aan het LIFE Nardus-project voor het herstel en behoud van (semi)natuurlijke habitats in de oostelijke Ardennen. Dat doen we met financiële steun en door helpende handen ter beschikking te stellen. Op deze manier kunnen onze werknemers actief meewerken aan de projecten die ze belangrijk vinden. Ten slotte steunen wij ook 'Réseau Nature', dat zich richt op de tuinen van de eigenaars van vakantiehuizen.
  3. Sinds 2022 krijgt ons ecologische engagement een extra dimensie: we moedigen onze partners en leveranciers aan om groener te werken en passen zelf ook nieuwe normen toe bij onze bedrijfsvoering.

Onze manier van werken

Bij Ardennes-étape …

Concentreren wij ons op wat belangrijk is, op wat essentieel is.

Zijn we ons bewust van de impact die wij hebben op ons milieu en nemen we onze verantwoordelijkheid.

Waarderen wij onze teams enkel op basis van hun werk.

Zien we elke dag als een nieuw begin en kijken we altijd vooruit.

Staan we steeds klaar voor een community die dol is op de Ardennen en denken we 'globaal'.