Fort van Hoei

Bezoek het Fort van Huy en zijn museum over de concentratiekampen en het verzet. Een opmerkelijke plaats van gedachtenis! Bewonder nadien de stad vanuit de kabelbaan.  

De kabelbaan van Huy

De stad Huy biedt u met dit vervoermiddel de gelegenheid om boven de stad en boven het fort te zweven. De kabelbaan is heen en terug 3 km lang en werd in 2006 volledig gerenoveerd. Het uitzicht op de directe omgeving van de stad is subliem. Bovendien is dit een belangrijke attractie in Huy, want het is de langste kabelbaan en een van de laatste twee van dit type in België.

Het fort van Hoei

De geschiedenis leert ons dat de rotsachtige uitloper boven de monding van de Hoyoux in de Maas al zeer snel werd ingepalmd.

Het fort zoals het er nu uitziet, werd tussen 1818 en 1823 door de Nederlanders gebouwd, ter vervanging van het eerdere fort, dat in het begin van de 18de eeuw werd afgebroken. In 1940-1945 deed het fort dienst als militaire gevangenis, waar meer dan 7000 politieke gevangenen, gijzelaars en verzetsstrijders werden vastgehouden.

Op 31 december 1946, toen het interneringscentrum van Huy werd opgedoekt, werd de site een toeristische trekpleister. Het fort werd volledig gerestaureerd en houdt de herinnering aan het verleden levend.

Tarieven

- individuele bezoekers: volw.: € 4; kind: € 3,50;
- groepen: volw.: € 3,50; kind: € 3.

 

Copyright foto's : Eglise Saint Remacle