Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookie-beleid.
Onze vakantiehuizen zijn open - Update 25/01 - “Bekijk onze veelgestelde vragen

Bezoek aan de stuwdam van de Meren van Eau d’Heure

Zin een een mooi, reusachtig uitzicht? Bezoek dan de grootste stuwdam van België bij de Meren van l'Eau d'Heure. Je leert er heel wat bij over zijn werking en als bonus geeft de toren op de dam een indrukwekkend uitzicht! Een must!

 

Bezoek aan de stuwdam van de Meren van Eau d’Heure

Als je in de buurt bent van de Meren van l’Eau d’Heure, dan moet je zeker van de gelegenheid gebruikmaken om de stuwdam te bezoeken. Deze werd gebouwd in de jaren ’70 om het niveau en het debiet van de Samber te regelen. Tegenwoordig is het een toeristische trekpleister.

Het panoramisch uitkijkpunt dat de toren in de dam biedt is ronduit indrukwekkend. De 107 meter hoge toren werd volledig gerenoveerd in 2013. De vloer helemaal bovenaan is gedeeltelijk in glas en dus transparant. Heel speciaal maar niet aan te raden voor zij die last hebben van hoogtevrees.

Tijdens het begeleid bezoek komt u alles te weten over de stuwdam, de elektriciteitsproductie en de Meren van l’Eau d’Heure in het algemeen. Heel interessant en leerrijk.

Als je in Froidchappelle bent, kunnen we je zeggen dat deze plek zeker een bezoekje waard is. Als je van plan bent om meerdere dagen in deze prachtige streek te verblijven, boek dan een vakantiehuisje bij Ardennes-Etape.
 

Copyright foto's: De Meren van l'Eau d'Heure en Ardennes-Etape

De toeristische informatie is louter informatief. In geen geval kan Ardennes-Etape verantwoordelijk worden gehouden voor foute of achterhaalde informatie.