Adres :
Bomal, 6941 Durbuy, Belgique
Beschrijving

Ga je op vakantie in de buurt van Durbuy en zoek je een leuke activiteit om de dag goedgehumeurd te beginnen? Dan is de gezellige zondagsmarkt (9-13 uur)  in de straten van Bomal-sur-Ourthe je op het lijf geschreven. Snuif er de unieke sfeer op en beleef een typisch Ardense ochtend!

In het hart van de Ardennen, genesteld tussen de heuvels langs de Ourthe, ligt het dorpje Bomal-sur-Ourthe. Deze plek is de ideale bestemming voor wie houdt van authenticiteit, want elke zondag staat er een gezellige markt. Tweehonderd marktkramers zakken dan af naar Bomal om er hun waren aan de man te brengen. Deze kleine zondagsmarkt trekt meer bezoekers aan dan je misschien denkt! De mensen komen van ver toegestroomd, en op zonnige dagen stoppen er zelfs toeristenbussen. Dat zegt genoeg!

Het kleine zusje van de andere Batte

De Petite Batte in Bomal is het kleine zusje van La Batte in Luik, maar deze dorpsmarkt moet allesbehalve onderdoen voor de stadsversie. De traditionele zondagsmarkt en de overdekte rommelmarkt zijn een gedroomde combinatie voor wie graag unieke spulletjes op de kop tikt en onderweg een boeketje bloemen en een voorraad fruit en groenten koopt. Bovendien hangt op de Petite Batte altijd een warme, gezellige sfeer. De marktbezoekers kuieren tussen de kraampjes, op zoek naar de lekkerste en mooiste producten. Krijg je honger of dorst? Neem dan rustig de tijd om te proeven van de lekkere waren die er te koop zijn. Zoals we al zeiden: een perfecte ochtend. We kunnen niet wachten tot volgende zondag!

Copyright photos : Visit Wallonia / Visit Ardenne

Het advies
Advisor
Afbeelding
Audrey
Audrey's advies
Experience Leader

Op 11 november vindt de Sint-Maartenmarkt plaats. Meer dan 600 standhouders nemen deel aan de straten van het dorp en 150 standhouders op de tweedehandsmarkt. Een niet te missen evenement!

De omgeving ontdekken

Met de mountainbike
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Durbuy
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Ferrières
- op 2km afstand